Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2019 20:24 - Защо хората толкова харесват Сталин?
Автор: radostinalassa Категория: Изкуство   
Прочетен: 461 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Яков Кедми - шеф на израелската разузнавателна служба "НАТИВ":   image ВИЖТЕ ВИДЕОТО В КРАЯ НА ПУБЛИКАЦИЯТА

Русия е невероятна страна. Няма нито една страна в света, която толкова много обича да стъпква историята си, да я полива с кал и да бърше краката си в нея. Нямате нито един владетел в историята си, който да не е бил оклеветен, обруган, обвинен във всички грехове, демонизиран. Това го няма даже у евреите. Днес пред очите ни се лепят въобразими и невъобразими суперлативни етикети на Путин. И дойдат ли след него на власт либералите, обезателно биха организирали някакъв ХХ конгрес и биха се опитали на сегашния президент да припишат всичките си грехове. И историята на Русия отново би направила рязък завой с връщане към не най-добрите времена, от които страната отново би се измъквала много десетилетия.

Защо хората толкова харесват Сталин? Сталин беше последният държавник, който се грижеше за страната си. След него не е имало такъв, комуто абсолютно да не му пукаше за личните му интереси, лично богатство, лични удобства. Нямаше такъв след него.

И след това, никога, когато разглеждат Сталин, не обръщат внимание на едни или други негови действия. Сталин беше жесток човек. Но жестокостта му не беше самоцел. Това беше инструмент. А друг той не намери. Но можеше ли да намери друг или не? Имаше ли алтернатива на Сталин или не? Кой? Троцки? Но Троцки плюеше за Русия. Ако говорим за жестокост, то Сталин по отношение на Троцки бе малко дете. И 90 процента от болшевишкото ръководство плюеше на Русия, независимо от техния произход, руснаците също.

Сталин беше единственият, комуто бе скъпа Русия. Грузински семинарист, но той обичаше Русия. По свой собствен начин. Той не намери други методи. Имаше ли други методи? Аз не знам.

Човешкият живот в Русия беше обезценен не от Сталин, а от крепостничеството и всички царски режими. Сталин е формиран в края на Първата световна война. Тогава никой не ценеше човешкия живот. За какво умряха един милион души при Вердюн? Защо започна тази война, в името на какво? Милиони хора загинаха от всички страни. А за хората, които израснаха и възмъжаха в тази атмосфера, те разбираха, че това е норма, те не можеха да избягат от нея. Винаги най-голямото насилие се случва след война, когато живите войници се завръщат у дома - в цялата история, във всички страни. Тези хора, предимно млади, са свикнали с правото спокойно да отнемат живота на други хора или да се разпореждат в живота на своите другари.

На всички, които критикуват Сталин:

А как бихте направили от една неграмотна Русия, чиято интелигенция презира своя народ, не иска да чуе за него, народ от роби и малко интелигенция, която знае френски и немски, и плюе на руския? Как от тази страна да направи нещо в този свят, който започна през ХХ век?

Всеки обвинява Сталин за това, което е направил с колхозите, със селяните. А ако не го беше направил – с какво щеше да воюва Съветския съюз през 1941 г.? Селянинът си е селянин! Какво каза Сталин? "Дадохме пари на селяните, но той не ни дава хляб, защото той е селянин, той е стиснат" ...

Това, че селяните от колхозите не искали да се бият за Сталин, е историческо жонглиране. Един и половина милиона души не взеха оръжие в ръцете си, за да се бият срещу Сталин - те го направиха, за да не умират в нацистките лагери. За хляба. Това беше единственият им шанс да оцелеят. Защото пленниците никъде не умираха така, както в нацистките лагери, те просто ги мореха с глад. Те биха отишли да воюват срещу всеки.

Сталин нямаше друг начин. Ако някой може да каже, че би било възможно да се индустриализира страната по различен начин по онова време, в тези условия, с този народ, който беше тогава, с тази власт, която беше тогава, можеше ли да бъде властта друга? Не можеше! Не можеше да има в Русия тогава демокрация, нея я нямаше никъде.

И тези, които говорят за свободата на хората? Неграмотните хора не могат да бъдат свободни. Робите от първото поколение не могат да бъдат свободни. Каква свобода имаше у ирландците? Каква свобода имаха британците? Говорим за войни, които непрекъснато се търкаляха из Европа, унищожавайки всичко по пътя си - и го наричат ​​свобода? “Демокрация в Европа” - а коя Европа? Европа на нацизма? Европа на Франко? Европа на Мусолини? Европа на Салазар? Каква свобода? Наполеон – това какво, свободата ли беше? XIX век е била свобода? Наполеон унищожи три поколения французи - изцяло. Той унищожи почти цялата френска култура. А днес в Париж има пантеон. Никой не е пострадал от него така, както французите, но те уважават историята си. В Русия също е дошло времето да уважават своето минало.

При Сталин имаше такава власт, която можа да удържи Русия. Беше ли друга властта, нямаше да я има Русия.

27.12.2016 г., Яков Кедми - бивш ръководител на израелската разузнавателна служба Натив



Тагове:   сталин,   русите,   факт,   1 обожават,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13142421
Постинги: 11561
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години