Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2007 17:38 - За човека с главно "Ч"
Автор: ninaantonova Категория: Изкуство   
Прочетен: 2581 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 13.12.2007 08:21


Искам да напиша за човека с главно „Ч”. Той е наш познат, бих казала от много години наш близък. Да Ви запозная – той се казва Димитър Димитров, и е анестезиолог в КАРИЛ – Шумен. Гордея се, че имам такъв приятел, за него мога с чиста съвест да кажа – това е Човекът, с главно „Ч”.   Покрай наше приятелче, което не е между живите (Бог да го прости), се запознахме и с него. Тогава той беше ученик в математическата гимназия с нашия приятел Евгени. Минаха години, в последствие разбрахме, че е завършил медицина и е лекар в КАРИЛ – Шумен. И толкова. През 1991 година голямата ми дъщеря (ученичка в езикова гимназия) се разболя. Един ден излизайки от работа срещнах Евгени и от дума на дума, разговаряйки, споделих за дъщеря си, че не е добре и  той ми предложи да се обадим на Митко (неговия най-голям приятел, доктора), за да я прегледа. След посещението при доктора се установи, че е с двустранна пневмония. Беше настанена в болницата веднага по спешност и лично Митко се зае с нейното лечение.

От тогава той е доктора на който винаги разчитам, на който вярвам. Ще попитате, защо? Никога, до този момент, когато съм се обърнала към него за съвет или помощ, той не е отказал. Винаги е бил насреща. Когато другите доктори не можаха да разберат какво му е на съпруга ми, той след съответните изследвания , установи, че е заболяване на щитовидната жлеза, и в последствие се наложи оперативно лечение, а малката ми дъщеря когато раждаше, той беше до нея. В труден момент за мен, когато трябваше да спасят живота ми, в късните часове на нощта, се наложи решението му за спешна операция, която ако не бе направена на момента, нямаше да съм жива сега. 

Ето сега, отново чакам внуче от малката си дъщеря. Знам, че той е на среща. Убедена съм, че ще даде всичко от себе си, защото е добър лекар, най- добрия лекар в болницата, и знам, че като такъв и като приятел винаги и по всяко време мога да разчитам на него. За мен и моето семейство друг лекар няма, единствено и само неговото мнение е важно за нас.

Той е лъчезарен, усмихнат, излъчващ, внушаващ доверие, спокойствие и  вяра в доброто и даващ надежда на хората в най-трудните моменти. Компетентен, знаещ и решителен, внимателен и състрадателен отнасящ се към пациентите с много любов, той е Лекаря на който можеш да се довериш.

Гордея се, че има такива лекари, готови да дадат всичко от себе си в името на здравето на пациента, и се радвам, че имам такъв приятел -лекар, на който мога да разчитам във всяка една секунда от денонощието.

Той едва ли ще попадне на тази страница, но искам да му пожелая на него и неговото семейство (съпругата му също е лекар), много здраве, много хубави дни,  много усмивки, радост. Да бъде все така всеотдаен, внимателен, състрадателен към пациентите.

Ще си позволя в края на поста си да се обърна персонално към него: Мите, Благодаря ти, че те има, благодаря, за всичко което си направил за нас, и за онова което ще направиш във времето напред, ако се наложи. 




Гласувай:
0



1. mmmmmmmmm - Щастлива си
13.12.2007 19:23
с добър приятел до себе си!Нека да е вечно това щастие!
Да е жив и здрав Митко и дълги години да е сред вас!:)
Поздрави!:)))
цитирай
2. ninaantonova - Благодаря ти mmmmmmmmm
14.12.2007 09:28
Пожелавам ти и на теб да имаш удоволствието да имаш такъв приятел. В трудни моменти винаги човек разбира кои са му приятелите. Усмивки и приятен снежен ден. Нина
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ninaantonova
Категория: Изкуство
Прочетен: 1090597
Постинги: 96
Коментари: 1289
Гласове: 26716
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031