Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2017 16:07 - Тъжните, болезнени неща
Автор: dedenze Категория: История   
Прочетен: 1372 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 07.12.2017 10:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

         Сигурно са много хиляди, но да ги почувстваш, да те разтърсят, натъжат, е нужна душа, която не всеки притежава. Тъгата е болезнено състояние, което се разраства с възрастта и равносметката от изминатия път. Най-боли от различните, философски вярвания, когато сам си ги развенчаеш, като тези че има бог, задгробен живот, че трябва да живееш за другите, даже и за тези, които не те познават, на които не им пука за теб, които не споделят твоите разбирания. Тогава се опитваш да се скриеш в семейната крепост, правиш компромиси, „налягаш си парцалите” и чакаш „да падне тавана” или онази с косата. Оправдаваш се, че така са те възпитали, такова е било времето, модата, че нищо не е зависело от теб, но болката не намалява. Истината е решаваща, но тя е понятие измислено от хората и се мени с развитието и еволюцията. За някои даже и не се мени, до днес множество вярват, че Земята е куха и плоска, а Слънцето се върти около нас !? На най-разпалените и облъчени политикани, опитващи се да говорят от последната инстанция на „истината”, казвам, че такава няма, затова да се научат да мислят и слушат всички ! Светът е безкраен, както и познанието !

 image

          Човекът бавно развива разум, но все още си остава хищник, на върха на хранителната верига, воден от инстинктите си. В стремежа си за по-добър живот и притежание е готов да забрави всички добродетели и духовни ценности. Тук идва другата, по-страшна и болезнена тъга, която почти всеки е изпитал. Понякога това е сложно и продължително действие, свързано с експлоатация, малтретиране, измама, обсебване, изпълнено с лицемерие и фалш. Обикновено се разбира, когато човека не е в състояние да изпълнява нещата по очаквания начин. Тогава се появява хищническото, няма състрадание, помощ, доброто се забравя ( лошото не) и не се награждава, контактите стават делови, кратки и редки. Не се напада при предсмъртна агония, чака се търпеливо края ! Един циник, баща на комарджия и престъпник, навремето ме съветваше : „Няма да общуваш с бедни, само с богати, защото ако не друго, поне едно кафе ще те почерпят !” По-интелигентният човек обаче си задава въпроса кой е богатия, дали този който има повече материални блага, или този с повече знания, мъдрост и духовност !?

 image

           Когато излезем от активния живот, остават спомените, лошото е, че умът ни опитва да елиминира хубавите, затова ставаме сприхави и раними. Духовните хора до последно се опитват да бъдат полезни, да помагат на близките, понякога в тези дейности губят достойнството си, игнорират приятели и хора, които ги обичат, опитват се да ги забравят и заменят, отдават се на „маймунска” любов . Грешат, но това е днешната природа на човека, друга позната и развита за сега няма ! Сигурно вече се питате защо пиша тези известни неща, а не си пия тихичко ракията ? Просто е, защото хората деградират и вървят уверено и бързо към своето самоунищожение ! Не може да имаш разум на неандерталец , а в джоба си компютър- телефон, през рамо картечен автомат с оптически мерник !? Преди всичко останало, трябва да определиш, познаваш, приемаш и развиваш общочовешките добродетели и ценности, добрите отношения и принципи ! Къде, в кое училище и образователна програма се учи това, кой ги формулира !? Във века на информационните технологии е недопустимо и тъжно, т.н. разумен човек да развива всичко останало, освен разума и духовността си, които са единствения и необорим залог за успех и прогрес ! Да, ама от това не се печели, не се правят пари, капитала го ненавижда ! Няма пролетариат, има опростачени и зомбирани хора, на тях се пада честта днес за промяната към по-добро ! Лозунга трябва да се смени : „Опростачени от всички страни, ставайте, съединявайте се, борете се за вашето бъдеще, докъто не е станало късно !”

image

         Тези няма да оправят света, гейпарадите още по-малко ! Живота е кратък и завършва в един квадратен метър под земята, затова не се суетете, даже и да имате пари, борете се за честта и човешкото достойнство !




Гласувай:
6



1. zaw12929 - Няма да общуваш с бедни, само с бо...
06.12.2017 16:46
Няма да общуваш с бедни, само с богати, защото ако не друго, поне едно кафе ще те почерпят !”
А младите, окончателно зомбирани мислят, как всеки момент стават милионери
цитирай
2. dedenze - Опростачването започва с внушение zaw12929 !
06.12.2017 16:55
Че имаш безгранични възможности, че си по-умен от другите, че света е в краката ти, но по-късно, когато наистина е късно, става ясно, че са те лъгали и безплатен обяд няма !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3466730
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031