Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2017 18:55 - Какво в действителност представлява "кримският въпрос" и Украйна - План за създаването на нова (втора) еврейска държава
Автор: ernest Категория: История   
Прочетен: 1680 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 04.04.2017 07:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В края на 20-те години на ХХ век Сталин прави план за индустриализацията на СССР. Той разделя развитието на страната на петилетки. Първата петилетка започва от 1928 г. През 1929 г. Сталин се обърнал към архитекта Алберт Кан (американец от еврейски произход) да вземе главна роля в индустриализацията на СССР. През 1930 г. Кан прави пълен проект за индустриализацията на СССР. Между 1928 и 1932 г. нивото на тежката промишленост се вдигнало с 350%. Но за тази цел са необходими и пари. От къде са взети и какво наистина се случва?
От разсекретените досиета на КГБ през 90-те години става ясно, че Сталин взима заеми от американските евреи и като гаранция за възстановяването им се договаря, че, ако не им върне парите ще им даде Крим, което се превръща в проекта Крим - Нова Калифорния. Крим направо бил разпарчен и около 200 от най-богатите хора в САЩ станали собственици на територията на Крим. По-голяма част от собствеността принадлежала на такива, като Елеонор Рузвелт, Джей Едгар Хувър, Луис Маршал, Рокефелер и др. 
Договорът между еврейско-американските банкери бил, че ако до 1954 г. Сталин не успее да върне парите цял Крим ще излезе от СССР и ще стане тяхна собственост.

Сред инспираторите и подкрепящите проекта в ръководните постове на СССР е Ларин Люри (от ерейски произход), който кооперира действията с американските евреи. Именно той дава предложение за създаването на еврейска република на кримския полуостров и нарича проекта - Нова Калифорния, като предлага настаняването на 280 000 евреи. За да се реализира този проект от американска страна участва Розенберг - американски представител на еврейската организация The American Jewish Joint Distribution Comittee. Тази организация си отворила център в кримския град Симферопол с название Agro-Joint.
Така за да се подготви инфраструктурата на Крим за евентуалното бъдещо настаняване на елита на евреите посредством Agro-Joint са изпратени евреи от различни европейски държави, като Полша, Беларусь, Украина и България, които се заселват на Кримския полуостров. Там се появяват първите прототипи на еврейските кибуци.
Започват проблеми с живеещите от векове в Крим татари и в началото на 30-те години са избити около 100 000 татари. Сталин използва това по-късно като казва, че не трябва да се разпалват пламъци на национализъм и през 1934 г. създава в Сибир в близост до Китай Еврейска автономна област, която е част от СССР със столица Биробиджан.

image

Еврейската автономна област в крайния югоизток на СССР
През 1937 г. проектът за Крим - Нова Калифорния напълно е анулиран.
По времето на Техеранската конференция през 1943 г. по времето на Втората световна война Рузвелт поставил условие, че ако проектът - Крим - Нова Калифорния не бъде възобновен, могат да се получат проблеми с американската помощ - ленд-лиз. При което Сталин бързо отреагирал започвайки терор над кримските татари. През май 1944 г. подписал документ за изселването на татарите и другите малцинства от Крим и близо половината от насилствено изселените хора измрели. Американските евреи още искали Крим да излезе от СССР и да стане отделна независима държава, а Сталин искал Крим да бъде автономна република в СССР. В крайна сметка не успели да се договорят и проектът пак зациклил. През 1945 г. към края на Втората световна война при Сталин пристигнал Уйлям Аврел Харриман с идеята да се вземе крайно решение по въпроса. Сталин нямал намерение да им дава Крим, като главният довод, който той използвал бил, че по време на Еврейския конгрес в Базел през 1897 г. е взето решението за създаването на Еврейска държава в Палестина, където са истинските земи на библейските евреи. Идеята е приета от повечето страни по света и през 1948 г. е създадена съвременната Еврейска държава.
Когато на мястото на Сталин идва Никита Хрушчов през 1954 г. прехвърля Крим към Украинската република. По този начин договорите направени между американските евреи със Съветската социалистическа република станали неактуални, понеже Крим вече бил Украински. 

В наше време

Съществува проект за създаването на втора еврейска държава на част от територията на Украiна, която да се състои от пет области: Днепропетровская, Запорожская, Херсонслая, Николаевская и Одеская области. Да е с два центъра Одеса и още един град. Предвидено е държавата да носи името "Новият Ерусалим".

В миналото именно в района на Крим в продължение на 400 години се намирал Хазарския хаганат. Хазарският хаганат приема юдеизма и това са така наречените хазарски евреи, които нямат генетически нищо общо с библейските евреи. По герба на Хазарския хаганат днес е направен и съвременния Украински герб.

image




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2672997
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930