Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2020 17:20 - Росатом разказва, как се бори с коронавируса
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 559 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ето го и целия превод на официалното заявление на Генералния Директор на държавната корпорация, качено днес на сайта на Росатом:

image

Алексей Лихачов, генерален директор на държавна корпорация Росатом:

„В продължение на много десетилетия ядрената индустрия на Русия винаги е била в челните редици за осигуряване на ядрена безопасност, безопасност на живота и здравето на нашите служители и на нашите съграждани. Безопасността е ключова ценност на Росатом. Винаги сме имали сценарии за реагиране на всяка извънредна ситуация, включително ситуации, свързани със здравето на нашите служители.

В момента във всички руски атомни електроцентрали е въведен специален режим, който включва постоянно наблюдение на здравето на персонала. Въведен е дистанционен режим на работа за максимално възможен брой служители, лични предпазни средства и хигиенни продукти са закупени на едро, производствените съоръжения и превозните средства постоянно се дезинфекцират, служебните пътувания на практика са изключени. В тясно сътрудничество с администрациите на всички градове се следи състоянието на здравето на хората. Разбира се, че се провежда специален медицински мониторинг на здравето на персонала, свързан с управлението на атомните централи. Разработили сме редица допълнителни сценарии за развитието на ситуацията и мерки за реагиране на всякакви случаи, свързани с възможни заплахи за здравето на ключовия персонал на АЕЦ.

Подобна работа се извършва и в атомни електроцентрали в процес на изграждане. Въпреки трудностите с епидемиологичната ситуация в редица страни, в които Росатом строи атомни електроцентрали, изпълнението на проекти продължава. Разбира се, в такива страни се прилагат най-строги мерки за гарантиране на безопасността на руския персонал. Ние се ръководим от препоръките на епидемиологичните служби и правителствата на страните където има наше присъствие и сме напълно готови да засилим мерките за противодействие на разпространението на инфекция, включително карантинни мерки, до евакуацията на персонала (ако тези мерки бъдат въведени в съответните страни и региони).

Росатом предприема всички необходими мерки, за да сведе до минимум отрицателното въздействие на епидемиологичната криза върху веригите за доставки и да гарантира, че задълженията към клиентите се изпълняват изцяло и в рамките на срока, предвиден в съответните договори. “


ВАЖНО УТОЧНЕНИЕ! Горното заявление е 100% 1:1. В него не се споменава нищо за това, дали заради принудителният отпуск на болшинството руски труженици през идната седмица, разпоредено и съобщено вчера от президента Владимир Путин, атомните централи ще понижават частично своите товари. Такава практика се прилага всяка година през първите 10 дни на януари, когато руснаците масово почиват и празнуват поне две нови години. Независимо, че такава готовност и намерения не са съобщени ние ще проследим реалното развитие на ситуацията. От друга страна все още не е късно да съобщят за предстоящ режим на понижена мощност на руските АЕЦ, заради свито потребление?

Георги Котев











Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9819584
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031