Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2019 19:19 - Мощен енерГЕПИен нокдаун (видео)
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 807 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) е основният кредитор при изграждането на газовата връзка между Гърция и България със 110 милиона евро, но ще отпусне парите при едно безкрайно шокиращо условие, което (из)родната политико-енерГЕПийна мафия е приела, за сметка на всички нас. Изпълнителният директор на Български енергиен холдинг (БЕХ) Жаклен Коен е отстранен от задължението да контролира изпълнението на проекта, защото банката няма доверие в него.

image

Започвате ли да се досещате, защо силна банка като ЕИБ ще иска отстраняването на висш държавен енерГЕПИен чиновник от конрола по усвояване на парите и? Поръчковата статия на "Капитал" не дава отговор на въпроса, макар той да е очеизбождащ и елементарен.
Банката иска да е сигурна, че ще си върне инвестираните пари с договорените проценти към нея. А ако вижда, че дава парите си под контрола на лице, за което със сигурност знае, че рътцете му са като магнит за парите, как ще постъпи?

Въпреки яснотата на казуса Министерство на енерГЕПИката отказва да го смени, а вместо това прави спешни промени в устава на дружеството (БЕХ), за да се създаде позиция зам-директор, който да удовлетворява критериите на банката. Така Коен ще продължава да контролира схемите по източването на сектора, а за благодарност ние ще плащаме още една от най-високите заплати в България.

Та като стана въпрос за заплати нека ви напомня, как наскоро ви показах как растат доходите на Съвета на директорите на АЕЦ "Козлодуй", за последните ДВЕ години (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката):

image

Та Жаклен Коен е един от тримата печеливши. Той е председател на СД на АЕЦ-а. И това са само "светлите" пари, които получава, плюс доходите му от БЕХ.

Излиза, че според Теменужка Петкова и цялата върхушка на организираната престъпност, владееща територията, ЕИБ не е компетентна да знае и прецени, че на лица като Жаклен Коен не може да се има доверие. В краткото видео по-долу (3:20 мин.) можете да се убедите, на кои органи има доверие министър енерГЕПИка. В другите два видеоклипа пак става въпрос за компетенции на същите "герои" от първия клип.

Този скандал няма как да не продължи така че очаквайте в скоро време нокаут?

Георги Котев









Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9873338
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930