Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2019 18:19 - Мавърът и мумията ще се натряскат и ще замезват с нас
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1153 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 24.07.2019 18:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Днес любимата мумия Иван Иванов на мавъра Иван Костов има рожден ден. Става на 74. По този повод му правя подарък - брилянтен хирургичен разрез на последната рецепта, която са създали в тяхната т.нар. лаборатория за анал(л)из на (д)риска, за изпържване и хрускане на роби. За по-добър преглед и прочит на всички елементи от операцията кликайте с мишката върху съответната снимка, ако трябва два пъти.
И ще започнем със Становището, подадено в средата на юни, с което обосновано искахме рестарт на процедурата за определяне на новите цени на тока за бита, защото фактите сочат, че тя трябва да падне, а не да се повишава.

image

image

image

image

Ще обърна само вничание, че цитираният в началото на Становището чл. 15, ал. 2 от ЗЕ не предвижда изключения, условия, препратки или всякакви други форми на отклоняване от прякото му изпълнение. Независимо от това, ето какво ни отговаря мумията в оригиналното Решение на КЕВР, от 1-ви юли 2019-та г.:

image

Трябваше ми време, за да разбера, че отказа да се възстановят изтритите данни от заявлението на АЕЦ-а се обяснява с аналогично действие, но за Електроенергийния системен оператор (ЕСО), както посочва в отговора си към нас мумията. Ето го и обяснението за заличени данни от заявлението на ЕСО:

image

Разбрахте ли? Мумията се оправдава, че е препикала ЗЕ, като се обръща за обяснение към ЗЗК и неговия член № 37, независимо, че нито ЗЕ, нито който и да е друг закон или норма не му дават право на това. И макар въпросният Закон за защита на конкуренцията (ЗЗК) и цитирания от него член да нямат отношение към нашия казус, за пълнота на картината ще ви го покажа:

image

Чл. 37 е част от Глава 7-ма на ЗЗК и за това реших, че е важно да видите и знаете по-пълно, за какво се отнася използвания от мумията чл. 37, а именно за нелоялна конкуренция. А сега нека да разгледаме картинката по-внимателно? Да видим първо, за каква конкуренция става въпрос и има ли тя място и почва в нашия случай?

Първият отказ за възстановяване на заличени "изходни данни" мумията е приложила по отношение на ЕСО, за да го предпази от някаква си конкуренция. С кого? Колко ЕСО-та има в България? Вие знаете ли? КОЛКО? САМО ЕДНО!!! С кого тогава ще се конкурира въобще, да не говорим дали ще стигнат до нелоялна такава?
Колко АЕЦ-а има в България? Как и колко могат те да се конкурират? Колко НЕК-а има в България и как те могат да се конкурират? Започна ли да ви се изяснява картинката? Колко нелоялна е конкуренцита, ако АЕЦ-а покаже цената на която е продавала през 2018-та, за да и завиждат другите производители и как това ще им навреди на тяхната печалба???
Независимо, че самият закон (ЗЕ) не позволява на мумията да заличава данни, независимо че казуса не е приложим към другия закон (ЗЗК) мумията го лигави с мазните си пръсти и използва тази смес за да ни изпържи, т.е. да ни вдигне цената на тока.

Но това не е всичко! Тази маневра с незаконното използване на текст от ЗЗК се прилага за ПЪРВИ ПЪТ в аналогична практика на КЕВР по отношение на заявленията на енергийните предприятия към нея. ЗА ПЪРВИ ПЪТ!!! Как се е процедирало през миналите години? Много просто! Изходните данни не са били заличавани (вижте четирите таблици от Становището) и за никаква нелоялна конкуренция не е ставало дума. Никой никого не е съдил за такава!!!

Защо точно сега мавъра и мумията прибягват към тази маневра? Много просто! Извинявам се. Уморих се. Отговорът е в краткото видео по-долу.

Георги Котев





Гласувай:
4



1. planinitenabulgaria - Доцентът е дилаф на мафията, нищо че всеки момент ще се разпадне от
24.07.2019 21:53
остеопороза. По-подъл от него нвраг на хората в България е само Генерал радеВ, който пък е дилаф на чужди служби.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9842035
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031