Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04.2019 09:19 - Комбината Доган-Петкова-Прокопиев
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 723 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Всъщност героите в комбината са още няколко, но техните имена ще научите по хода на повествованието. А него ще започнем отзад напред, с публикацията от последния брой на Прокопиев-ия "Капитал" и в електронната му версия от 29-ти март под заглавие "Новото пристанище на Доган". То представлява смес от имитация на разследване и неприкрита завист, но на практика си е легитимиране на гигантско престъпление срещу всички нас, с елементи на внушения за неизбежното му разрастване от десетки към стотици милиони.
Няма да ви занимавам с цялото словоблудство, а ще обърнем внимание само на най-важното, което е концентрирано в самия край на пиеската, в нарочно каре. За по-добър преглед и прочит на нагледните материали кликайте с мишката върху съответните снимки.

image

Фоновата снимка е от оригиналната публикация. А какво ни казва текста от карето в края на статията? Че "ТЕЦ "Варна" успя да спечели само с един от блоковете си 27,4 милиона лева от търговете за предоставяне на готовност за студен резерв до 31 юли 2019."

А сега да отсеем зърното от плявата? За целта ще ви покажа резултатите от търговете за предоставяне на студен резерв, през настоящия период, от сайта на Електроенергийния системен оператор (ЕСО), в хронологична последователност:

image

image

image

При правилно пресмятане с калкулатор (предоставената мощност от ТЕЦ "Варна" УМНОЖЕНА по времето за предоставяне УМНОЖЕНО по сумата от последната колона на всяка таблица) и съберете трите резултата ще получите посочената в статията сума от 27,4 милиона лева. До тук добре! Остава да разберем, дали предоставените мощности от ТЕЦ "Варна" съответстват на мощността на един от блоковете му? За целта ще посетим сайта на самата топло-електрическа централа.

image

Така научаваме, че мощността (електрическата) на всеки един от блоковете е 210 Мега-Вата. А сега пак разгледайте трите таблици с печелившите за предоставяне на студен резерв. Може ли само с един блок да се осигури заявеното и обещано количество??? Излиза, че "журналистът" от "Капитал" писал това словоблудство може да направи по-сложната сметка за определяне на общата открадната от нас сума, но не може да сравни две трицифрени числа??? Но това не е всичко!

Ако още веднъж внимателно прочетете последните изречения от горното писание на "Капитал" става ясно, че все още НИТО ЕДИН БЛОК не е в състояние да работи постоянно, заради "Тръбата от газоразпределителна станция Страшимирово до централата е с малък капацитет (40 хил. куб.м на час), тъй като е предвидена само за разпалване на блоковете, а часовият разход на природен газ за един котел е 60 хил. куб.м.". Разбрахте ли?

Всички ние сме плащали и продължаваме да плащаме десетки милиони за предоставен студен резерв, който няма как да бъде предоставен и наистина не е предоставян, когато това се налага. На практика това си е гигантски пладнешки грабеж, който при това предстои да се разрастне, според обработката на "Капитал".

На 31-ви март т.г. в "Как Теменужка Петкова заповяда да робуваме на Ахмед Доган" ви показах заповедта на министър Теменужка Петкова, с която тя нарежда да се повиши размерът на предоставяния студен резерв, през насоящият регулаторен период от 500 МВт на 650 МВт, за да може за кервана да се закачи Ахмед Доган. Малко хора я видяха, но за сметка на това всички продължаваме да плащаме на Доган. Към днешна дата по 2 631,2 лева всеки час, което прави по 63 148,8 лева всяко денонощие. И това ще продължи до 31-ви юли, а после ще се повиши.

Останалите участници в комбината са изпълнителния директор на ЕСО Ангелин Цачев, поискал от министар Петкова увеличаването на резерва, председателя на КЕВР Иван Иванов, разрешел и одобрил завишения размер на резерва през настоящия период и един от най-големите западни дипломати и "приятел" на всички нас, чието име ще узнаете от първото от двете видеа по-долу.
 
Всички ние, абсолютно всички сме преки жертви на този грабеж, за разлика от раздухвания Апартамент гейт, а и размерът на грабежите са несъизмерими. За сметка на това, обаче, много над 90% от населението се е вторачило в апартаментите на ненаситните "политици" и чиновници, а през това време Доган-Петкова-Прокопиев и компания яко ни бъркат по джобовете. И така ще продължава, докато взорът на жертвите не се обърне в правилната посока.

Георги Котев







Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9881035
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930