Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2019 10:19 - Как се формира цената на електроенергията? Урок №2
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1084 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 08.01.2019 10:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
След кратко, но съдържателно колебание все пак реших да продължа поредицата с безпрецедентното осветяване на механизма на техниката на грабежа, но така че всеки следващ урок да отговаря на интереса на жертвите към предходния. Така изглежда честно? Какъв е смисълът да разказвам и показвам на прасето, как се прави и наточва ножа, с който ще го колят, ако на него не му пука и само иска за пореден път да се наплюска?

Продължаваме да изследваме механизма на формирането на най-малката от четирите такси, които съпътстват крайната цена на електроенергията и всички ние плащаме ежемесечно. Преди три дни в "Как се формира цената на електроенергията? Урок №1" ви я показах, как тя изглежда на конкретна фактура и ви обърнах внимание на факта, че тя практически на 100% зависи от станалия популярен напоследък "студен резерв".

Днес ще започна да ви показвам и разказвам, как тя се формира от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) и с нейни Решения се превръща в сламка за източване на джобовете ни. Ще видите две аналогични, автентични таблици от Решения на КЕВР, за предходния и настоящия регулаторни периоди. Ако сте забравили, какво е то регулаторен период и кога се простира, можете да си припомните от "Как се формира цената на електроенергията? Урок №1".

image

Това е таблицата показваща формирането на най-малката от четирите такси към цената на електроенергията, за предходния регулаторен период. Забелязахте ли връзката между нея и студения резерв, посочен под №1 в таблицата? А ето как изглежда същата таблица за настоящия регулаторен период

image

Появилата се колонка "Предложено от дружеството" означава, че Електроенергийния системен оператор (ЕСО) е поискал от КЕВР да и признае съответните числа, но в крайна сметка са приети и се изпълняват числата в последната колонка.

Остава да разберем, как се джуркат числата в първите седем реда от таблиците за да се образува чилото в последния ОСМИ ред, което всички ние плащаме? Решенията на КЕВР са публични, на нейния интерент сайт. Аз съм ги взел от там. Но даже и да го сторите и, даже и да ги прочетете това едва ли ще ви помогне да решите загадката.Но ако искате можете да се пробвате.

От ДЕВЕТ ГОДИНИ аз не получавам нито една стотинка, за това да ви разказвам и показвам престъпленията на политико-медийно-енерГЕПИйната мафия. "Как се формира цената на електроенергията? Урок №1" е бил прочетен от по-малко от ТРИСТА ПЪТИ, за около три дни. Това означава практически никакъв интерес. Това означава, че някой се надява да разбере схема за милиарди (има още такси, а също така и цената на самата електроенергия) срещу НИЩО??? Този път няма да стане така!

Целта на писанията ми в този блог не са да се правя на интересн. Целта е да се бори и преборва (из)родната политико-медийно-енерГЕПИйна мафия. Това става чрез разпространяване и популяризиране на разобличенията на нейните престъпления. Няма проблеми, ако не го правите. Аз съм свикнал. На мен ще ми остане удоволствието да гледам, как организираната престъпност с удоволствие продължава да ни тероризира всички нас.

ИЗВЪНРЕДЕН БОНУС, като израз на добра воля! От последната таблица виждате, че КЕВР е признал на ЕСО разходи за студен резерв, през настоящия период, в размер на 56 940 000 (почти петдесет и седем милиона) лева. От тях до сега са похарчени около 51 милиона и малко над 6 милиона остават неусвоени. Това е любопитен елемент от схемата!!! Повечето от вас ще решат, че са спестени, но силно ще сгрешат.

Георги Котев



Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9881640
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930