Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2018 19:19 - Теменужка Петкова: Аз съм експерт в гигантски грабежи (видео)
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1322 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Интервю на министър енерГЕПИка от края на септември хвърля силна светлина около детайлите на грабежа с придобиването на ТЕЦ "Варна" от Ахмед Доган. Първо вижте долното кратко видео (4:33 мин.), а после се запознайте с резултатите от търговете за осигуряване на студен резерв, за периода от август 2018-та до юли 2019-та години.

image

В опит да избяга от въпроса, защо е позволила да се увеличи студения резерв, по сравнение с миналата година Теменужка Петкова се изпуска, че ТЕЦ "Варна" има разрешение (дерогация) от Европейската комисия да използва само един от блоковете си за тези цели. На практика, обаче, нещата са доста по-различни.

Първо се запознайте с мощността на отделните блокове в ТЕЦ "Варна":

image

Ако още си спомняте от интервюто на Теменужка Петкова ЕК е разрешила дерогация на само ТРИ блока, от които само един да се ползва за студен резерв.

А ето, какво показват резултатите от актуалните търгове за студен резерв, провеждани и плащани от Електроенергийния системен оператор (ЕСО). Данните за настоящия период ви ги показах пред три дни, но сега ще ви ги припомня:

image

Ето и данните за следващият ЧЕТИРИ МЕСЕЧЕН период:

image

И в двата случая осигуряването на обещания студен резерв може да се осигури единствено и само чрез работа на МИНИМУМ ДВА ЕНЕРГИЙНИ БЛОКА. Не ЕДИН, а ДВА!

На практика Доган, Теменужка и цялата прикриваща ги политико-медийно-енерГЕПИйна мафия блажат наши десетки милиони, в нарушение на разпореждане на ЕК?

Справка от Уикипедия:

Дерогация е правно понятие, означаващо частична отмяна на определен закон. Ползва се както в гражданското, така и в църковното право.

В актовете, свързани с правото на Европейския съюз, понятието „дерогация“ се използва и за обозначаване на случаи, когато определена държава членка се бави с прилагането на елементи от нормативни актове на ЕС в собствената си правна система, при положение че има договорени срокове за това, или в случаите, когато държава членка е предпочела да не прилага определена клауза от договора си за присъединяване поради вътрешни обстоятелства, като например извънредни положения и непреодолима сила.

Вие мълчите, не споделяте техните престъпления, те стават още по-смели, по-алчни и ненаситни. Ти губиш!

Георги Котев

Във второто видео ще видите отношението на новата мъжка секретарка на Ахмед Доган по същата тема, а също така и за срещата им с посланика на САЩ.







Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9842735
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031