Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2018 10:19 - Рейтингът на АЕЦ "Белене" падна под ТЕЦ "Перник"
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1393 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 12.03.2018 10:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Тази сутрин приятел ми прати на лични във Фейсбук съобщение, че министър Теменужка Петкова ще посети днес площадката на АЕЦ "Белене", за да инспектирала изграждането на навеси за старото желязо, което един ден щяло да става за ядрени реактори. Проследих нишката назад, за да открия първоизточника на интересната новина и крайната точка се оказа НОВА ТВ.
Спомних си, че снощи, преди да си легна, проверих рубриката ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ, в сайта на Министерството на енергетиката, но там си стоеше старото съобщение, от 7-ми март, за предстояща инспекция на "Топлофикация" Перник. Ти да видиш!
Ето го и съобщението на НОВА ТВ:

"Енергийният министър Теменужка Петкова - на посещение на площадката, изградена за реализация на проекта АЕЦ „Белене“. Ще бъде инспектирано изграждането на необходимите навеси за съхранение на част от оборудването.
В края на февруари премиерът Бойко Борисов анонсира предложение за изграждането на атомната централа като общ балкански проект с европейско финансиране.

Идеята беше съобщена на форум за Западните Балкани в Лондон. Борисов припомни, че реакторите за атомната централа са у нас, но не се използват. Години наред държавата търсеше стратегически инвеститор за проекта, който така и не започна да се реализира."

image

Телевизията не уточнява, от къде знае за придстоящото мероприятие. Видно от сайта на министерството, в дясно, стои съобщението за Перник. Съдържанието в червеното каре на снимката е от мен. Сигурен съм, че довечера, след като ни покажат поредната разходка на Теменужка Петкова до Белене ще ни до-оправят настроението с епизод от сериала, чието заглавие отива за име на самата телевизия?

Как се вълнувам само да знаете! Направо ще се напишкам. Дали довечера ще ни покажат реактор №2? А осемте парогенератора? Добре ли ще са боядисани или ще им личи ръждата?

Първата партенка, че това желязо е пристигнало, беше пусната още в средата на януари, т.е. преди близо два месеца. Все трябва за това време да са им приложили някаква козметика? За по-добър преглед и прочит на снимките кликайте с мишката върху тях:

image

По-подробно можете да видите в "Как се подхвърля мъртво родено?" ( http://gikotev.blog.bg/drugi/2018/01/18/kak-se-podhvyrlia-myrtvo-rodeno.1588894 ).

Всъщност, какво разбира една треторазрядна счетоводителка от изграждането на навеси за вторични суровини? Именно за това и редовно ходи на площадката на АЕЦ "Белене", за да се учи? Но освен, че всички ние прогресивно обедняваме не ми изглежда Теменужка Петкова да повишава образователния си статус? Вярно е, че наедрява, но май ще да е от нещо друго?

Краткото видео по-долу може да ви осветли или опресни историята на реактор №2 по пътя му към България.

Георги Котев





Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9873725
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930