Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2018 11:19 - Пъзелът Гинка се подреди
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 4154 Коментари: 2 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Това стана за по-малко от 30 минути тази сутрин, благодарение на една "българска телевизия", известна със сериала си "Откраднат живот". Именно по него (дез)информационен канал беше излъчено първото телевизионно интервю на станалата популярна напоследък Гинка Върбакова.

image

Ще маркирам само по-важните елементи.

1. "Журналиста" Виктор Николаев го играе много емоционално, имитирайки загриженост за всички нас или поне за ТРИТЕ МИЛИОНА клиенти на ЧЕЗ България, които Гинка ще наследи. На практика е точно обратно! Истинките професионалисти са хладнокръвни и задават правилните въпроси.

2. В емоциите си Николаев "забравя" както да спомене думата ИПОТЕКА, така и да довърши схемата на ипотечното придобиване на активи. На практика между думите стана известно, че Гинка ще придобие ЕРП-то и дъщерните му дружества. Скоро ще стане ясно, че не е в състояние да го управлява и кредитиращата банка ще и го вземе. А после ще го предаде на когото трябва. Това е най-важното, което беше пропуснато да се каже.

3. За качествата на Гинка. Не стана ясно, какво и къде е учила. За това можем да съдим по багажа и на базата на твърдението и, че Теменужка Петкова била невероятен експерт и професионалист, която стабилизирала енергетиката в страната. Това е все едно аз да кажа, че Виктор Николаев е носител на наградата Пулицър (Нобел за журналистика). Високият "професионализъм" на Теменужка беше гарниран с половин дузина снимки на счетоводителката, по време на разговора.

4. Веднага след излъчването на заснетото вчера интервю в студиото на "телевизията" бяха курдисани обичайните "експерти", два броя. Неизменната смес от лъжи, полу-лъжи и истини. Най-голямата лъжа беше оставена за най-накрая - крайният клиент няма да почувства нищо от смяната на собствеността. На практика ние вече усещаме изтъняването на джобовете си от измамата на едно от дъщерните дружества на ЧЕЗ, която беше реализирана от края на миналата и началото на настоящата година, довела до драконовски скок в цената на тока за бизнеса, който скоро ще започнем да плащаме всички ние. Тази измама не може да е станала без знанието на новия собственик, а както знаем през последните два месеца за реализирането и много се потруди и Теменужка Петкова, лъжейки, че не е виждала такива писма (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката):

image

5. Другият фактор, който прави активите на ЧЕЗ България сладки е, че при неизбежното, наложено от Европа, либерализиране на пазара на електроенергия у нас ЕРП-то с най-много клиенти автоматично става играч №1 на енергийната борса. От това много ще зависят и ценовите нива. Как ще работи схемата с управление на борсата беше демонстрирано непосредствено преди сключването и оповестяване на сделката и след нарочна енерГЕПИйна седянка при премиера Борисов. За да осмислите следващият нагледен материал е важно да знаете, че през целия месец февруари борсовата цена на тока у нас е най-ниска в Европа и изведнъж:

image

Така ще гледаме и всички ние, като детенцето от снимката, след като банката вземе бизнеса от Гинка и го предаде на който си го е поръчал.

То пък един пъзел? На кутията пише от 3 до 6 години, а аз го наредих за по-малко от 30 минути:

image

Ако се чувствате герои на сериала "Откраднат живот" имайте предвид, че аз нямам нищо общо с него.

Георги Котев



Гласувай:
17



1. olivie - е, не бъдете толкова черногледи
26.02.2018 13:21
Ако тоя КОЙто стои зад нея искаше да се покаже, то няма нужда да пробутва напред нея. Цялата схема е подобна на кариерата на майката на г-н Пеевски (забравих й името май Кръстева беше) А тоя дето го застреляха, твърдеше, че в България нищо не можеш да направиш без преди това да го питаш. Искам да попитам но то само по принцип (както се пее в Замунда) коя е тая банка, която ще откаже заем от 380млн. лв на бизнес, декларирал за миналата година печалба от 1.2 млрд.лв, че да търси схема с ипотеки? Истинският въпрос Е: ЗАЩО ЧЕЗ СЕ ПРОДАВА?
цитирай
2. bgman13 - Най ме кефи, кога мноо авторитет...
26.02.2018 13:56
Най ме кефи, кога мноо авторитетните говорители по телевизията всеки път без изключение не пропускат да кажат, че цената на ел. енергията в България зависи от свободния пазар. И всеки път без изключение, колчем го това нещо чуя, се радвам като дете от 3 до 6 години, дето си е наредило пъзела.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9840592
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031