Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2018 17:19 - Сигурно са го откраднали?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1534 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
На 26-ти януари всички "български медии" съобщиха, че в разширения списък на САЩ със санкции срещу Русия е попаднала и една компания, която дължи оборудване на България по проекта АЕЦ "Белене". На следващия ден, по познатия сценарий (из)родната министър енерГЕПИка се появи в една от ефирните "български медии", за да ни успокои, че това не е проблем, защото всичкото поръчано и платено желязо за АЕЦ "Белене" вече било доставено у нас. Малкият проблем е, че самият завод санкциониран от САЩ и дължащ ни вече заплатено турбинно оборудване НЕ ЗНАЕ да е предавал някога и нещо на българи.
Ето как става ясно тава (за по-добър преглед и прочит кликайте с мишката върху снимките):

image

В съобщението на "Дневник" има линк към завода производител на турбинното оборудване "Силови машини" ("Силовые машины"), но само към съобщение от 2009-та г., че руснаците са сключили договор за производство на въпросното оборудване. И след като човек така или иначе се е озовал на интернет сайта на "Силови машини" защо да не провери и дали поръчаното и платено желязо е произведено и предадено? За целта в търсачката на самия сайт пишем руското ОТГРУЗИЛИ, което на български означава ПРЕДАЛИ. Вижте дясното каре, в червената рамка, на горната снимка. Търсачката дава СТО отговора, но нито един свързан с България. Можете да опитате с търсачката да потърсите съобщения свързани с БЕЛЕНЕ или БОЛГАРИЯ. Пожелавам успех!

Най-долу можете да видите краткото видео от преди една седмица, в което министър енерГЕПИка бодро заявява, че всичко е у нас. Само дето никой не го е виждал!!! Дали пък наистина не са го откраднали, без самите руснаци да разберат?

За разлика от производителя на турбинното оборудване производителя на реакторното, "Ижорски заводи" (и двата комплекса се намират в предградия на Санкт Петербург) редовно съобщаваше за предаденото желязо на българите, на две порции, за което своевременно съм ви информирал:

image

За втората част от реакторното желязо също ходят слухове, че е пристигнало и разтоварено в Белене, но вече повече от ДВЕ СЕДМИЦИ няма независимо потвърждение или някаква форма на доказване на слуховете.

Георги Котев





Гласувай:
8



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9876851
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930