Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2018 21:43 - Битката за Сирия завършва! Започна войната за Йерусалим! Ето плановете на САЩ и Израел! И какъв ще е Отговорът на Русия! Виж Тук:
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 907 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://skandalno.net/%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%88%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%B9-179524/


Битката за Сирия завършва! Започна войната за Йерусалим! Ето плановете на САЩ и Израел! И какъв ще е Отговорът на Русия! Виж Тук:


image

На 11 декември 2017 г. Владимир Путин, на първия етап на своята визита в Сирия – Египет – Турция, посети руската авиобаза Хмеймим в Латакия /Западна Сирия/ и обяви пълния разгром на Ислямска държава.

Едновременно заповяда на голяма част от групировката на Русия в Сирия да се готви за връщане. Връщането започна веднага. По този начин най-сложният етап от руската операция в Сирия завърши. Ключовите цели бяха постигнати.

image

Какви са основните изводи и какво може да се очаква:

  • Сирийската операция на въоръжените сили на Русия (30 септември 2015 – 11 декември 2017 г.) е завършила. Самозваната Ислямска държава на Ирак и Левант на територията на Сирия по двата бряга на Ефрат е разгромена. По-нататъшното организиране на властта в Сирия ще е политическо.
  • Победата на Русия в Сирия на този етап е пълна и всестранна. Терористите са разгромени, огромни територии са освободени и очистени от терористите.
  • Сирия не падна, запази своята цялостност като единна държава. Башар Асад остава държавен глава, по-нататък нещата ще се решават от сирийския народ.
  • Русия се върна в Близкия Изток и заяви победа на цивилизационния свят. Тя вече е фактор в голямата политика, с който трябва да се съобразяват и без който решение в тази или друга част на света вече е невъзможно.
  • На света беше показана новата руска армия – ефективна, професионална, мобилна, въоръжена с най-нови оръжия, проверени и усъвършенствани в бойни условия. Русия влезе в режим на война.
  • Сирийската военна операция беше една от най-успешните военни кампании в новата военна история.
  • Москва не наруши никакви международни норми и не нахлу в друга държава /онова, което от десетилетия правят американците/, а обратното, Русия оказа военна и хуманитарна помощ на законно правителство по негова молба с цел съхраняване на държавата.
  • Победата на Русия над терористите в Сирия е предвестник, че Европа ще може да преодолее миграционната криза, че реката от бежанци от Близкия Изток ще бъде спряна, че терористичните операции в Лондон, Париж, Брюксел и други градове ще бъдат прекратени.
  • Политическата победа на Русия над САЩ е огромна не само защото Сирия се съхрани като държава въпреки плановете на САЩ и Израел, но и защото Русия показа как може да бъде спасена една страна с помощта на военна сила и на преговорите на президента Асад с вътрешната опозиция и съседни държави. И тук водеща роля изигра Русия, която обедини около решението на кризата Иран, Турция и Египет и възстанови тяхната регионална роля. А те това няма да го забравят.
  • image

Русия предложи алтернатива на западния еднополюсен свят и с примера със Сирия тази алтернатива става действена. Оттук нататък различни страни ще виждат в Москва гарант за спасението от американския управляем хаос, от смяната на режимите, разрушението на държавността.

  • Формираният от Русия международен ред се базира на това, че светът е разнообразен и многополюсен и всяка държава има право на свой път на развитие без американски „демократични бомбардировки“.
  • Нелегалните канали на нефт към Запада от терористите от Сирия, Ирак и Кюрдистан бяха пресечени. Същото се отнася и за евентуалните газови коридори от Персийския залив към Източното Средиземноморие и Европа. Близкият Изток е ключов район в световния добив и транспортиране на енергоресурси.

Успехът на Русия е безусловен, битката е спечелена, но все още е рано да се твърди, че войната е завършила.

  • Съкращаването на руския контингент до необходимия минимум не означава неговото пълно изтегляне. Той може да бъде възстановен бързо в случай на нужда.
  • САЩ загубиха битката в Сирия. Сега се опитват да си върнат позициите с нелегално присъствие на техни части на територията на Сирия, което в светлината на международното право е военна агресия. САЩ ще загубят своето влияние в Близкия Изток за десетилетия.
  • Близкият Изток е пред исторически промени.

image

Сега американските въоръжени сили в Сирия ще бъдат подложени и на удар от иранските шиитски формирования, за което вече са предупредени. САЩ искаха да отстранят Асад и да инсталират свой човек в Дамаск. Така наречената „умерена опозиция“ не успя да направи това и САЩ въведоха на сирийска територия свои части с оправданието за „борба с тероризма“, т.е. със спонсорираните от тях Ал-Кайда и Ислямска държава. Но командващият Корпуса на стражите на Ислямската революция на Иран ген. Касем Сулеймани, чрез руските представители, посъветва американското командване в Сирия да изведе своите подразделения до последния войник, иначе „ще се отворят вратите на ада“.

  • Изпъждането на Ислямска държава от Сирия става със широкото участие на Корпуса на стражите и военизираната ливанска шиитска организация Хизбула. След изваждането на руския военен контингент стражите на южната граница на Сирия излязоха в пряко съприкосновение с армията на ционистки Израел. Това са екзистенционални врагове, готови да се изтрият взаимно от лицето на земята.
  • Хизбула е готова да противодейства на Израел. Арабско-израелската война от 2006 г. на ливанската граница беше спечелена от Хизбула. Израел не участваше в процеса на регулирането на сирийската криза. Обратното. Всевъзможно пречеше във военен и политически план.
  • image

На този фон войната се върна там, откъдето започна – до Израел. Защото вече едва ли има мислещ човек, който да не е разбрал, че зад войната в Сирия и близкоизточните преврати стои Израел. Това призна даже администрацията на Обама – Клинтън и се стигна до яростна задкулисна война във Вашингтон между неоконсерваторите и Тръмп, който е марионетка на Нетаняху.

  • Така на 6 декември 2017 г. дойде „признаването“ от Тръмп на Йерусалим за „столица“ на Израел, което е геополитическа бомба.

Последиците не закъсняха. По-голяма провокация срещу света едва ли можеше да бъде измислена. Именно статутът на Йерусалим е една от основните причини на близкоизточните войни на Израел срещу арабския свят.

Нито една страна в света не признава Йерусалим за столица на Израел. Източната му част беше присъединена към западната след войната през 1967 г., като въпросът за статута на вечния град е основата въобще на арабско-израелското регулиране.

  • В Йерусалим се намират трите главни светини на трите религии – християнството, мюсюлманството и юдеизма. Ал Акса е третата в света по значение светиня за мюсюлманите след Мекка и Медина. Но Тръмп признава не Западен, а цял Йерусалим за столица на Израел. По-голяма провокация едва ли би могъл да измисли. И глупост. Защото само за няколко часа Тръмп успя да постигне онова, което ислямският свят не успява от десетилетия – да обедини всички мюсюлмани срещу САЩ и Израел. Последва срещата в Турция, където всички арабски държави призоваха света да признае Източен Йерусалим за столица на Палестина. Ердоган вече го направи.
  • image

Лигата на арабските държави заяви, че решението на Вашингтон е агресия срещу тях, срещу палестинския народ, срещу мюсюлманите и християните на целия свят.

Движението Хамас обяви началото на третата Интифада, като заяви, че Йерусалим е столица на мюсюлманите от Палестина.

Иран предложи да се организира взаимодействие между Хизбула и Хамас срещу САЩ и Израел.

Ердоган нарече Израел „терористична държава и убиец на деца“.

Близкият Изток е на прага на нова война, по-точно на поредния етап от войната, която продължава от 1947 г. А основна отговорност за тази всеобхватна война ще носят САЩ и Израел. Русия ще се ограничи от участие в новия конфликт. Тя постигна поставените цели на операцията си в Сирия.

Всъщност, никакви войни след 1947 г. не са успели да решат този вековен конфликт.

На прага сме на поредна война, по-точно на продължението на неспиращия след 1947 г. близкоизточен конфликт. Skandalno.net

Анализ на Красимир Иванджийски, Skandalno.net



Тагове:   сащ,   Русия,   Ерусалим,   Сирия,


Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13707763
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031