Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2017 10:24 - Фирма мами клиенти с по-скъп ток за 2018-та г.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1827 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 08.12.2017 09:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Осемдесет и две (82) фирми имат право да купуват електроенергия от АЕЦ "Козлодуй". Ето част от тях (18) от оригиналния списък в сайта на централата, попаднали в извадката само защото се намират в началото и края на списъка (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката на таблицата):

image

След като закупят съответните количества електроенергия на търговете провеждани от АЕЦ-а тези фирми препродават стоката на трети страни, като малки, средни или големи фирми, семейства или я изнасят. В края на миналия месец (ноември) една от фирмите в този списък е разпратила еднотипни уведомителни писма, в които обяснява на своите клиенти, че поради някакви си причини от 1-ви януари 2018-та г. те ще трябва да се бъркат по-дълбоко за да си платят тока. Ако искат да се откажат от услугите на доставчика си да бъдат така добри да го уведомят до 17 часа на 11-ти декември. Какъв е глявният КОЗ в аргументацията на фирмата пред клиентите си?
В краткото писмо има много твърдения без никакво покритие и възможност за проверка и потвърждаване. Но за да изглежда още по-правдоподобно фирмата е приложила към основния тектс една ТАБЛИЦА, на която са показани няколко оферти от проведени от АЕЦ "Козлодуй" търгове в края на октомври и началото на ноември т.г. Но въпросната таблица е леко МА-НИ-ПУ-ЛИ-РА-НА, така че да заблуди клиентите на фирмата. Самите клиенти практически е много трудно, до почти невъзможно да открият и забележат манипулацията.
На този етап не мога да ви кажа нищо повече.
Разказвам ви всичко това, за да ви приканя с общи усилия да се опитаме да разберем, дали въпросната манипулация е дело на един-единствен играч на пазара на електроенергия или е дело на сговор и картел между повече фирми? Ето защо ви призовавам да се позамислите. Ако и вие сте клиент на някоя от фирмите-посреднички (извън трите основни ЕРП-та) при доставката на електроенергия и наскоро сте получили предизвестие за скорошно поскъпване прочетете писмото още веднъж. Ако в него има приложена таблица с оферти от проведени търгове в АЕЦ-а е добре да снимате това писмо и да го публикувате във Фейсбук, примерно. На вашата си стена или под настоящата статия на моята стена. Можете предварително да изтриете имена, адреси и номера на договори, но да останат имената на фирмата и датите на изпращането на писмото и срока до който трябва да вземете решение.
Така за около седмица ще се изясни дали в схемата участва повече от един доставчик. Ако такива ФИРМИ се окажат повече от ТРИ към 11-ти декември обещавам че същата вечер ще ви разкрия механизма на измамата. Преди това нека НИКОЙ ДА НЕ СЕ ОПИТВА  да ми досажда с въпроси и молби за изключения или каквото и да било друго нещо. Всичко което е нужно вече съм ви го казал. Не досаждайте!

Пълният списък на фирмите купуващи ток от АЕЦ-а можете да видите от този адрес: http://www.kznpp.org/index.php?lang=bg&p=actuality&p1=tei

Ако посоченият линк не помага ето инфографика за достъп до списъка, по следите на червените маркери:

image

Успешна нова седмица!

ДОПЪЛНЕНИЕ! Историята продължава на "Кралица ЕнерГЕПИка: Законът ни пази да ви лъжем и крадем" ( http://gikotev.blog.bg/drugi/2017/12/05/firma-mami-klienti-s-po-skyp-tok-za-2018-ta-g.1581253 ).

Георги Котев



Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9885380
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930