Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2017 18:19 - Епизод-трепач от трилъра с реактор №2 за АЕЦ "Белене"
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1832 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
От средата на ноември вече няколко пъти ви показвам снимки с реактори №2 за АЕЦ "Ленинград 2" и №2 за АЕЦ "Белене", мирно макар и НЕравностойно споделяйки една и съща платформа. 16 дни по-късно единият от тях вече е поставен в проектно положение, където ще престои близките повече от 60 години. А другият като че ли е потънал в морето и никой не се сеща да пита за него. Ето кадър от видео, показващо "щастливия" реактор, да си ляга в леглото:

image

От надписа на снимката става ясно, кой е изтеглил джакпота? И за сравните датите ще ви припомня и съвместния им период:

image

Но това далеч не е всичко! Сега ще ви покажа заявление на министър Теменужка Петкова, от 26-ти октомври 2017-та г, по време на заседание на комисията по енергетика в 44-то НС:

"Впоследствие, съгласно същата тази инструкция на заводите-производители за доставка, съхранение, консервация, преконсервация и транспортиране на оборудването, е предвидено извършване на входящ контрол на оборудването, което се намира на площадката на АЕЦ „Белене“, а контролът се извършва от „Атомстройекспорт“, заводите-производители и Националната електрическа компания.
В хода на този входящ контрол, който приключи в края на месец септември тази година, а и срокът е шест месеца, само да кажа, че резултатите от този контрол също са обективирани в протоколи.
"

Усетихте ли лъжата на министърката ни? Тя твърди, че по стандарти и инструкции на руснаците входящия контрол не може да продължи по-малко от ШЕСТ МЕСЕЦА. В същото време руския реактор беше "проконтролиран" за само две седмици и инсталиран в работно положение. На вас оставям сами да си решите, какъв престъпен казус ни пробутва министърката.
По време на изслушването и в залата са още ДВАМА бивши изпълнителни директори на АЕЦ-а, сега - депутати. Единият от тях даже два пъти е бил директор, защото е най-верния помияр на Р.Овч. И двамата "не забелязват" лъжата на министърката. Защото политико-енерГЕПИйната мафия е едно ЦЯЛО, а цветовете и партиите са за матряла и 80-те процента.

ЛЮБОПИТЕН ФАКТ! Сайта на Росатом своевременно е съобщил за инсталацията на руския реактор, НО в разрез с обичайната си практика тази новина НЕ БЕШЕ ПУСКАНА на водещата страница, ВЪОБЩЕ.

Ще продължим да следим трилъра.

Георги Котев



Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9863275
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930