Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2017 18:19 - Тотален ЛИКБЕЗ обяви Росатом
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 885 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Не знаете, какво означава ЛИКБЕЗ? Това означава ЛИКвидиране на БЕЗграмотността, което на български може да се преведе като ЛИКДЕБИЛ. Началото на акцията е обявено в края на седмицата на Фейсбук стената на държавната корпорация и 1:1 изглежда ето така (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката):

image

Отправена е покана към журналисти и блогъри да заявят желание за посещаване на ядрения завод "Майк", в Челябинска облас, Южен Урал. Въпросният завод е основния заподозрян за високите концентрации на радиоактивния изотоп Рутений-106, засечени в няколко пункта на същата област, а също така и в няколко европейски държави.

ЕДИН ЧАС по-късно под горното съобщение се появява следния коментар, пак на Росатом:

"Пресс-тур планируется через дней десять, когда мы сформируем участников, соберем их данные и получим разрешение на въезд в закрытый Озерск. Переезд и проживание обеспечим. За публикации Росатом никогда не платит, переговоры бесполезны. Все вопросы направляйте на указанную почту."

Дават се указания, че обиколката на завода се планира след около ДЕСЕТ дни, след проверка на кандидатите. Транспорта и престоя се поемат от Росатом и следва КЛЕТВАТА, че корпорацията НЕ ПЛАЩА за публиации и пазарлъци в тази посока са безсмислени.

След още около 27 часа корпорацията публикува нов коментар:

"На данный момент было подано 157 заявок от российских и иностранных изданий, ТВ, радио, интернет-СМИ, блогеров и просто людей на участие в пресс-туре на ПО "Маяк". Мы очень благодарны за интерес, который был проявлен. Но вы же понимаете, что мы физически не способны отвезти всех желающих?! Побывать на предприятии смогут около 20 человек. Мы постараемся, чтобы это были и федеральные, и региональные представители различных видов медиа. Конечно же, ориентируемся и на их аудитории, популярность. Некоторым уже ответили, попросили прислать свои полные данные. Завтра утром ставится точка в приеме заявок. Вместе с электронной почтой указывайте, пожалуйста, и свои контактные телефоны. Надеемся, что получится осуществить поездку с 30 ноября по 2 декабря."

Изведнъж се оказа, че ЛИКБЕЗ вече НЯМА да е ТОТАЛЕН, я само за избрани - 20 бройки от 157 заявки. Имена на медии и журналисти не се назовават. Уж нямаше да има пазарлъци, а какво се оказа? Само свои и проверени кадри ще посетят местата на "бойната слава", както ги нарича самата корпорация.

Да живее ДЕБИЛизмът!

Независимо от жалката пародия на "прозрачност" и убития в зародиш ЛИКБЕЗ ще проследя, какво и как ще бъде публикувано, разказано и показано от избраните, в края на изната седмица. Ако си струва може и да го споделя.

Георги Котев



Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9874028
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930