Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2017 10:19 - Инструкция за съхранение на ядрени реактори
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1169 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
На 26-ти октомври министър енерГЕПИка обяснява на група депутати, как двата реактора и съпътстващото ги оборудване ще се съхраняват на площадката на АЕЦ "Белене", съгласно специални инструкции и строги държавни стандарти, съставени и предоставени от заводите (про)извоЗители. Благодарение на съвременните средства за търсене и наблюдение имаме възможност да се убедим, как тези инструкции и стандарти се прилагат в самата Русия.

Но първо да си припомним, какво разказва министърката на депутатите:

"Заводите-производители изразиха становище, че схемата, свързана с доставката и позиционирането на оборудването, е одобрена и условията са такива, каквито изискват съответно инструкциите, стандартите и тези заключения на заводите-производители, на „Атомстройекспорт“ и на НЕК, а те са обективирани в два броя протоколи: първият протокол е от 14 март 2017 г., а другият протокол е от 20 март 2017 г."

Цялата стенограма на постоянната Комисия по енергетика към 44-то НС можете да откриете от "Министър и депутати: Желязото за АЕЦ "Белене" е старо" ( http://gikotev.blog.bg/drugi/2017/11/02/ministyr-i-deputati-jeliazoto-za-aec-quot-belene-quot-e-star.1575365 ).

Много пъти тук съм ви разказвал и показвал единственият в света паметник на ядрен реактор, издигнат в двора на завода Атоменергомаш, в град Волгодонск, област Ростов, Русия, преди около две години. Реактора-паметник е от типа ВВЕР-1000, каквито са и двата реактора за АЕЦ "Белене". Беше въпрос на съвсем малко въображение и фантазия за да си представя, че може би ще открия въпросния паметник с помощта на инструмента Google Earth. БИНГО! Оказа се, че сателитите вече са го заснели за историята и за целите на нашите инструкции. За по-добър преглед и прочит на сателитната снимка кликнете с мишката върху нея:

image

В долната дясна зелена рамка се вижда корпуса-паметник на ядрения реактор. В горната лява зелена рамка можете да видите наземна снимка на същото желязо, под обратен ъгъл. В долната дясна червена рамка се вижда датата на сателитната снимка, географските координати на паметника и височината на птичия поглед.
Съгласно навигационните инструменти, в горния десен ъгъл на снимката, тя е ориентирана точно по направлението север-юг. Това означава, че корпуса на реактора е ориентиран на юго-запад по отношение на отворената част и на северо-изток по отношение на дъното си. Нищо не е случайно!

Ядрената мафия по целия свят нарича ядрените реактори сърцето на всяка АЕЦ. Това, естествено, е една от най-големите лъжи, за хващане на шарани в мрежата. Ако направим паралел между даден енергиен блок, на някоя АЕЦ с човешкото тяло то тогава реактора няма да играе ролята на сърце, а на ... СТОМАХ. Точно така! Реактора се "храни" с ядреното гориво, "смила го", а накрая го ... изаква. Сега сещате ли се, защо реакторите трябва, съгласно инструкциите, да бъдат разположени именно така, на площадката на АЕЦ "Белене"?

От към нашето направление, юго-западното, ние ще захранваме ненаситната отворена "уста" на реакторите с парички, желателно милиарди. На вас оставям да се досетите, къде ще се "изхождат" същите тези парички?

Сега остава да видим и се убедим, дали (из)родните продажници ще изпълнят и спазят строгите руски стандарти и изисквания на инструкциите? Някой ден и това ще се случи и пак ще си говорим.

Георги Котев



Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9877427
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930