Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.11.2017 10:19 - Министър и депутати: Желязото за АЕЦ "Белене" е старо
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1645 Коментари: 1 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вчера беше публикувана стенограмата от заседанието на парламентарната Комисия по енергетика, проведено на 26-ти октомври, на което се е обсъждало състоянието на и перспективите пред оборудването за неосъществимата централа, което от седем месеца се въргаля по поляните на площадката и остатъка, който предстои да дойде. Атмосферата на диалога между главните герои в постановката - министър Теменужка Петков и депутатите от БСП Таско Ерменков (ДеСе) и Иван Генов (Р.Овч.) е пропита от любовно-интимен аромат. Като че ли нямат търпение седянката да свърши по-скоро за да си продължат шведската тройка? Хармонията и съгласието за единодествие по мерките за прикриване на факта, че сме горди собственици на стотици тонове старо желязо преливат извън стените на залата и страниците на стенограмата.
На оригиналната стенограма можете да се насладите от тук: http://www.parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/members/2579/steno/ID/4775

Четенето и не е много приятно занятие, основно заради лигаво-инфантилния изказ на министър Петкова, която говори много глупости, често се повтаря, а на моменти си личи, че не разбира, какно говори и други подобни. Независимо от това тя е по-предпазливия играч, по изнасянето на факти около доказателствата за старостта и негодността на доставеното ни желязо. Съвсем иначе изглеждат нещата, когато думата се дава на Иван Генов, известен още като помиярчето на Р.Ов., а също така и два пъти бивш изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй". Именно от неговата уста излиза най-голямото откровение за истинското състояние на нещата и сега ще ви покажа този епизод от стенограмата 1:1 (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката):

image

Шахтата, за чието окаяно състояние говори Генов е същата, която ви показах още в края на март, в материала "Маски долу! От старото желязо за АЕЦ "Белене"" ( http://gikotev.blog.bg/drugi/2017/03/26/maski-dolu-ot-staroto-jeliazo-za-aec-quot-belene-quot.1517902 ).

image

Именно тя е цилиндъра на шлепа, който кара старото желязо по Дунав, за който не е стигнал найлон, за да бъде завит изцяло и е разположен най-горе и най-ляво на снимката. Но не за тези дупки говори Генов на седянката.
Втори път въпросната шахта се появява на снимка, която ни показа Р.Овч., а аз на вас в материала "Р.Овч.: Аз съм пътят, истината и животът" ( http://gikotev.blog.bg/drugi/2017/10/13/r-ovch-az-sym-pytiat-istinata-i-jivotyt.1572178 ), преди около три седмици.

image

Шахтата е цилиндъра на по-долната от двете снимки, показани от Р.Овч. Сега тя е отвита изцяло, а с тънък найлон са завити само дупките, които бяха отвити по време на круиза със шлепа по реката. Но пак не за тези дупки говори Генов.

image

Дупките за които говори помиярчето на Р.Овч. се намират в долния, овалния край на шахтата, както това се вижда на разреза на цилиндъра, на последната снимка. Малка подробност е, че техният брой не е 161, както твърди депутата, а 163, но той е широко известен в кръговете на ядрената мафия, като доста глупаво момче. Но по-важното е, че той ни повдига завесата над истинското състояние на старото желязо. Със сигурност, обаче, нещата са доста по-зле, отколкото главните герои произнасят по сценария на седянката.

От устата на министър Петкова по време на разговора поне ДВА ПЪТИ излиза и още едно мощно доказателство за извършваното престъпление. За да не ви досаждам сега ще ви го спестя. Така можете да се опитате и сами да го откриете и идентифицирате. А дали аз някога ще го направя? Съмнявам се. Интереса на жертвите към разбулването на гигантското престъпление не е достатъчен, за да се хабя.

Още по-темата в "Как се съхраняват ядрени реактори в Русия и България?" ( http://gikotev.blog.bg/drugi/2017/10/25/kak-se-syhraniavat-iadreni-reaktori-v-rusiia-i-bylgariia.1574019 ).

Георги Котев



Гласувай:
7



1. batogo - !!!:)))
02.11.2017 13:37
От глупаци и бездарници, станали мафиоти, могат да се очакват само глупости и в думи, и в действия... :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9887854
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930