Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2017 12:19 - Иде ли? Кой ще го хване пръв?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1458 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 25.09.2017 12:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Министър енерГЕПИка много пъти заявява пред "медиите", че до края на септември, без да уточнява коя година, до площадката на проекта АЕЦ "Белене" ще бъде доставен реактор №2, заедно със съпътстващото реактороно оборудване. Реактор №1 беше доставен през март, с много шум и трясък, а сега ... тишина. Остава по-малко от седмица до края на септември, но никой не се сеща за обещанията на министъра, нито пък от някъде се чува или вижда нещо за реактор №2. Ето защо реших да ви предложа сами да проследите, кога, как и дали въобще старото желязо ще акустира на родния бряг.
За целта съм ви приготвил и ще ви предложа ДВЕ интерактивни, интернет базирани карти на света, на които се показват плавателните съдове по целия свят, в реално време. Ти да видиш! С помощта на някоя от тези две карти може би някой от нас ще успее да хване пътя на старото желязо в реално време?

image

Адресът е: http://www.myshiptracking.com/

Очаква се плавателният съд, който ще превозва желязото, да премине през Босфора (в долия десен ъгъл на снимката), да пресече Черно море и да акустира в румънското пристанище Констанца (горния десен ъгъл) и той да плава под руски флаг. В Констанца стоката се прехвърля на шлеп или тласкач, от флота на Българско речно плаване и по изкуствен канал се насочва (на северо-запад) към долния ръкав на река Дунав. След това започва спускане (на юго-запад), срещу течението на Дунав, към пристанището на АЕЦ "Белене", което нарочно отбелязах с червена стрелка.
Като кликате с мишката върху малаките разноцветни стрелки, изобразяваще отделните плавателни съдове, ще получавате кратка информация за тях, която ще ви помогне дя се ориентирате.

Ето и адресът на втората интерактивна карта, на която можете да правите същото: https://www.marinetraffic.com/en/ais/home/centerx:26.9/centery:43.9/zoom:9

В ранната пролет бяхме малко излъгани и подведени от тогавашния служебен министър енерГЕПИка, относно времето на пристигане на реактор №1. Този път можем сами да се ориентираме?

Най-голямо подозрение за истинския доставчик от Констанца до Белене е плавателния съд с името "Петър Берон" (PETAR BERON - под това име можете да го търсите на картите), което е собственост на БРП и е под български флаг. Но може и да е нещо различно.

Обещава да бъде интересно?

Георги Котев



Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9874637
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930