Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2017 19:19 - България печели, ако се прекръсти на Абсурдистан
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1689 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 24.09.2017 19:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
На първо място страната ни автоматично се изстрелва на позиция №1 в света по азбучен списък на държавите, независимо дали на латиница или на кирилица. При всяко едно участие на страната ни в международна проява винаги ще бъде споменавана и показвана ПЪРВА.
Независимо, че народа отдавна нарича страната си Абсурдистан едва днес достигнах до горното прозрение, благодарение на поредния абсурд в поведението на Българска (не)зависима енергийна борса демонстриран на днешната сесия, за определяне на цените и количествата за утре. И ето го актуалното сревнение между деветте европийски страни и борси, сред които и България (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху графиката):

image

С днешното постижение страната ни за ДЕВЕТИ път през последните ДВАДЕСЕТ и ПЕТ дни се нарежда №1 в Европа, от които ШЕСТ пъти за най-евтина електроенергия и ТРИ пъти за най-скъпа. Какъвто е и последният случай. За пълнота на картината и, заради безпрецедентния абсурд, ще поставя тук всички останали ПИКови класирания на България само за настоящия месец септември 2017-та:

image

image

image

image

image

image

image

image

Другото предимство от смяната на името е, че то ще се изпълни със смисъл, съдържание и истинност. Това неизбежно ще доведе до повишаване на уважението и почитта към нас от страна на всички чужденци. Сегашното име, макар и на повече от 1330 години отдавна е изпразнено от съдържание е вярност. Това неизбежно води до неуважение, презрение и откровенно ненавиждане към всички нас от страна на страните и народите, чиито имена съответстват на националната им идентичност и позиция в световните дела.

Смяната на имена на държави няма да бъде световен прецедент. Такива случай има и даже в най-новата световна история. Да вземем само за пример смяната на името Персия на Иран. Подобни примери има и в Африка. Да не говорим, че някои латински държави са със съвсем изкуствени имена на няма и 200 години.

Ходят упорити слухове, че при посещението си в ООН, в Ню Йорк, САЩ, през последната седмица президента тайно е лобирал за тази смяна на имената?

image

Може би това е истинската причина поради която се различават израженията на лицата между двете президентски двойки?

ЛЮБОПИТЕН ФАКТ №1! Аз самият, в лично качество, не винаги през живота си съм носил и съм се подписавл с фамилията, под която съм известнен през този блог. Близо 1/3-та част от живота си носех друга фамилия, а после АБСОЛЮТНО ЗАКОННО И ОСНОВАТЕЛНО приех настоящата си фамилия. От този факт не само че нищо и никога не съм загубил, но със сигурност не малко съм спечелил и предстои да спечелия. Като например битката с (из)родната политико-енерГЕПИйна мафия?

ЛЮБОПИТЕН ФАКТ №2! В англоезичния азбучен списък на държавите сега води Афганистан, а в списъка на кирилица - Австралия.

Георги Котев



Гласувай:
3



1. brancaleon - Странно,
24.09.2017 19:48
Норвежката борсова цена на ел.енергия се изменя най-малко. Имате ли информация за инсталирани и работещи мощности в Норвегия или информация за микса там.
цитирай
2. gikotev - Re: Странно,
24.09.2017 19:59
О! Правилно забелязяхте! Норвегия е с най-стабилна и най-ниска (усреднена) цена. Това ми е любимата страна! Те произвеждат дневно ТРИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ електроенергия от България, при все че населението им е само малко повече от ПЕТ милиона. Но още по-изненадващото е, че над 95% от електропроизводственият им микс се състои от ВЕЦ, т.е. от ВОДА. Под 5% електроенергия се произвежда от ТЕЦ на течни горива. Ето от къде това може да се наблюдава в реално време и не само за Норвегия, но и за още няолко страни в северния регион (в долния край на уеб страницата):

http://www.svk/en/national-grid/the-control-room/

Поздрави!
цитирай
3. brancaleon - Благодаря,
24.09.2017 20:37
Чудесен пример как да използваш ефективно това, което имаш като даденост.
Лека!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9841476
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031