Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2017 11:25 - Руско ядрено чудо
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1167 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Компанията Росенергоатом, част от корпорацията Росатом, се явява оператор на всичките 10 АЕЦ-а и 35 ядрени енергийни блока, на територията на Руската Федерация. На интернет страницата си веднъж на ден, но само в работни дни (!) се актуализират данните за натоварването на работещите блокове, в съответните АЕЦ. И това изглежда ето така (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката):

image

Комбинацията от разноцветните концентрични кръгове показва състоянието на всяка АЕЦ, чието име е изписано отдолу. Жълтия кръг показва сумарното натоварване на работещите блокове в абсолютни единици Мега-Вати. Синият кръг показва относителното сумарно натоварване на работещите блокове в проценти, наричано още Коефициент на използване на установената мощност за предходното денонощие (сутки - на руски език), както това е описано най-долу на снимката. В горния десен ъгъл на снимката пък е изписана датата и часът на последната актуализация на данните.
Концентрираме своето внимание върху първите две АЕЦ? АЕЦ "Балаково" и АЕЦ "Калинин". Те са абсолютно еднакви по брой на блоковете и по използвани технологии и ядрени реактори, на всеки блок. Всеки блок експлоатира реактор от типа ВВЕР-1000, каквито са и двата работещи в АЕЦ "Козлодуй". До тук добре? На АЕЦ "Калинин" един блок е сплял. И това наистина е така Проверих и установих, че блок №4 е спрян на 8-ми юли за ремонт и презареждане с ядрено гориво.
А сега гледаме индикаторите за натоварването на двата блока? По отношение на абсолютното натоварване нямаме специални забележки. И на двата АЕЦ-а от години се провеждат мероприятия по повишаване мощността на блоковете, така че малко над 1000 МВт натоварване на блок не е проблем. Обърнете внимание на относителното натоварване на трите работещи блока в АЕЦ "Калинин". Забелязахте ли? ТРИ работещи блока осигуряват 89% от общото натоварване на цялата централа!!! Това естествено е НЕвъзможно. Тези показаня се влачеха в продължение на дни и седмици. Много се колебаех дали да ви ги показвам и занимавам. Но дойде вчерашният ден и картинката рязко се промени:

image

Забелязахте ли? Нещата си дойдоха на мястото. Тогава реших, че има смисъл и основание да ви покажа тази аномалия. Идеята е да имате едно наум и всеки път, когато гледате и осмисляте данни подадени от нечий клон на световната ядрена мафия да бъдете внимателни и критични.

Георги Котев



Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9818810
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031