Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2017 19:18 - Последното престъпление на Иван Костов 3
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1591 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Днес ще ви покажа съществуващата зависимост и непрекъсвана подчиненост на председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов към дългогодишния му ментор и командир още от времето на ВМЕИ "В.И. Ленин", където двамата са преподавали.
За целта е нужно единствено и само да посетите сайта на прословутата "лаборатория" за анал(л)изиране на (д)риска, ръководена от Ив.Кост. И там ще видите следната картинка (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху долната снимка):

image

А като бонус ще ви разкажа и покажа, как двамата разиграха последното престъпление, което доведе до новите по-високи цени на тока, които ще започнем да плащаме от следващия месец, за което вече ви разказвах в "
Последното престъпление на Иван Костов" и в "Последното престъпление на Иван Костов 2".

Преди КЕВР да издаде разрешение за свиване на делът на АЕЦ "Козлодуй" за регулирания пазар, а също така и за драстичното поскъпване от над 83% на цената на тока, който АЕЦ-а продава на НЕК за компенсиране на ЗАГУБИТЕ (вижте горните два линка), атомната централа изпраща на енергийния регулатор ЗАЯВЛЕНИЕ, с което настоява и за поскъпването. От тук можете да видите последното ЗАЯВЛЕНИЕ от АЕЦ-а към КЕВР, с искането за поскъпването на тока от 1-ви юли 2017-та г. И ето, каква интересна таблица виждаме на страница 12/74 от него:

image

В тази Справка №7 са посочени количествата и сумите за които е продадена електроенергията от АЕЦ-а на различните сегменти, като регулиран, директен, борсов, "свободен" пазари, по месеци, за 2016-та г., т.е. за предходния регулаторен период, за да служи за ориентир за следващия. Забелязвате ли големите бели петна? Когато АЕЦ-а е изпратил това ЗАЯВЛЕНИЕ тези полета не са били бели, а запълнени с мого правоъгълничета, а в тях - много интересни числа.
Когато в КЕВР са се запознали с числата на тях им е станало пределно ясно, че няма как да ни покажат тези числа и номерът с поредното поскъпване да мине. Тогава Ив.Ив. взима ЗАЯВЛЕНИЕТО и отива с него при ментора си за съвет. Ив.Кост, го посъветвал следното. Преди да сканира тази таблица отделни нейни части да бъдат покрити с бели листа, така че на копието да не се виждат интересните числа. Така и станало.

Ето защо сега ние с вас няма как да проверим, дали новото поскъпване на ЗАГУБИТЕ и ликвидирането на квотата на АЕЦ-а за регулирания, т.е. за всички нас, пазар са обосновани и правомерни. Няма как! 

Така двамата анал(л)изатори на (д)риска ни предпазват от сърдечни проблеми?

Георги Котев



Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9874265
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930