Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2017 21:18 - По-мюсюлмани от султана
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1624 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 02.09.2017 11:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Тази вечер любимата "медия" на фондация "Америка за (унищожаване на) България" ритна поредната кофа с (дез)информационна помия, в услуга на и подплатена от ядрената мафия, която изглежда ето така:

Турция одобри старта на строителството от "Росатом" на първата АЕЦ

Руската корпорация за атомна енергия "Росатом" получи днес одобрение от турското Управление за регулиране на енергийния пазар (EPDK) да започне строителството на АЕЦ Аккую в Южна Турция, което ще струва 20 милиарда долара, предаде "Ройтерс", цитирана от БТА.
Проектът за строителство на атомните реактори беше многократно отлаган и дори временно спрян, след като Турция свали руски военен самолет близо до сирийската граница през ноември 2015 г. Оттогава отношенията между Турция и Русия се нормализираха и работата по проекта възобновена.
Очаква се строителството на АЕЦ Аккую да завърши през 2023 г. и да задоволява 6-7 процента от нуждите на Турция от електроенергия.


Какво прави впечатление?

На първо място това е зиразът "...
"Росатом" получи днес одобрение от турското Управление за регулиране на енергийния пазар (EPDK) да започне строителството на АЕЦ Аккую в Южна Турция ..."

За изграждане на ядрен обект, независимо дали е за военни или за "мирни" цели, на всякъде по света разрешенията/лицензиите се дават от съответните национални ядрени регулатори, а не от регулатори на енергийния пазар!!! Прочетете още веднъж последното изречени, а ако е необходимо и повече пъти и пак помислете, какво ви/ни лъже парцал "Дневник"?

Веднага отидох на сайта на РОСАТОМ, но за огромно съжаление те все още не са публикували нищо по "великата" новина. Но аз не се отчайвам лесно! Запътих се към информационна агенция №1 на Руската Федерация ИТАР-ТАСС, където четем:

Росатом получил лицензию на генерацию электроэнергии АЭС в Турции на 49 лет

"Росатом получи лицензия за ГЕ-НЕ-РИ-РА-НЕ на електроенергия от АЕЦ "Акую", в Турция, за 49 години"

И цялото съобщение на ИТАР-ТАСС 1:1, на руски език:

Проектная компания "Аккую Нуклеар" (дочерняя компания "Русатом Энерго Интернешнл", входящей в международный блок госкорпорации "Росатом"), реализующая проект строительства атомной электростанции (АЭС) "Аккую" в Турции, получила от Управления по регулированию энергетического рынка (EPDK) лицензию на генерацию электроэнергии. Об этом говорится в сообщении Росатома.
"После тщательной работы с заявочной документацией управляющий совет EPDK принял решение о согласовании заявки и выдаче "Аккую Нуклеар" лицензии на генерацию электроэнергии сроком действия до 15 июня 2066 года (49 лет)", - отмечается в сообщении.
Кроме того, "Аккую Нуклеар" в ближайшее время планирует получить окончательное разрешение на пользование землей от министерства лесного хозяйства и министерства финансов Турции и ограниченное разрешение на строительство АЭС от турецкого агентства по атомной энергии (ТАЕК).

Никъде не се говори за разрешение за СТРО-И-ТЕЛ-СТВО. Нещо повече! В последният абзац се говори, че проектната компания
"Аккую Нуклеар" едва очаква разрешение за ползване на земята. Едва ли в Турция можеш да строиш без да имаш съответните разрешения за това? Ами ако не го получи? Ами ако не получи лиценз от националния ядрен регулатор? Ами ако ... и т.н. ... ако ...

image

Прави впечатление, че ИТАР-ТАСС се позовава на съобщение от Росатом, но към момента на настоящата публикация на сайта на корпорацията такова НЯМАШЕ.

Елементарната истина е, че турската АЕЦ "Акую" никога няма да бъде построена и няма да заработи, но (из)родните "медии" ще продължават да я използват, за да обслужват схемата по продължаващия грабеж АЕЦ "Белене". Видите ли съседите строят, защо ние да изоставаме? ("
Баничката: Строим АЕЦ "Белене", за да я гръмнем")

Георги Котев



Гласувай:
7



1. vladtepes - За Росатом
16.06.2017 08:39
Росатом са готови да предявят иск срещу Турция пред католикос Карекин II Нерсисян, върховен арменски патриарх в случай, че има пречки за изграждането на АЕЦ. Арменска Апостолическа Църква е проруски настроена и има лошо отношение към Турция след малкото арменско освобождение 1894-1896г и голямото 1915-1923г. съответно Негово Светейшество ще подкрепи руснаците. Наскоро генералният директор на Росатом имаше предварителна среща с арменския католикос по въпроса.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9833835
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031