Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2017 19:31 - Смъртоносна рана
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1101 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 10.06.2017 19:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
За съществуването и вчера (09/06/2017г.) призна (из)родният клон на ядрената мафия, в последният ден от традиционната годишна морска седянка, в комплекс "Ривиера", край Варна, а сетне мощно раздухано от всички "български медии". Но за да не бавим топката нека видим 1:1 интерпретацията на болезненият гърч от страна на една от любимите "медии" на фондация "Америка за (унищожаване на) България" портала Медиапул:

АЕЦ "Козлодуй" е заплашена от кадрови дефицит

Това е първоначалното и оригинално заглавие на вчерашния материал в "медията", но днес то е заменено с по-мек вариант и който иска да провери нека кликне върху горния линк. В него в частност се заявява следното:

Има тревожна тенденция за двойно намаляване на броя на студентите, записващи ядрени специалности в български университети, и ако тя продължава, към 2025 г. при работещи изцяло безопасни и готови за експлоатация реактори на АЕЦ "Козлодуй" ще има липса на кадри, които да управляват тези блокове. Това заяви Любен Маринов, изпълнителен директор на дружеството "АЕЦ Козлодуй – Нови мощности", пред журналисти в петък.
Темата с липсата на обучаващи се кадри в ядрените специалности бе коментирана по време на заключителния ден от ядрената конференция БулАтом. Представители на АЕЦ "Козлодуй", на Българския атомен форум и на Техническия университет в София изразиха загрижеността си от спада на интереса към ядрените специалности, който добива все по-застрашителни размери.
БулАтом алармира за проблема от години. Сега на конференцията бяха изнесени данни, че в момента във всички ядрени специалности в университетите се обучават едва 80 души, а при евентуално изграждане и въвеждане в експлоатация на АЕЦ "Белене" ще трябват минимум 300 експерти за по-висшите нива на управление, и още стотици среден персонал.
"Трябват максимални усилия да привлечем кадри още от средното образование, което в момента е по-важно и от висшето, тъй като ако са минали през такова средно образование, те по-лесно ще отидат във висшето", коментира Любен Маринов пред журналисти.
Затова вече представителите на държавата, просветното министерство и бизнеса започват да узряват за съвместни действия за решаване на проблеми. Маринов оповести идея за създаване на ядрен клъстер, който да обедини различните институции и бизнеса в създаването на "инкубатор за ядрени специалисти". Идеята била на депутата от ГЕРБ и зам.-председател на енергийната парламентарна комисия Валентин Николов, който по време на първото управление на ГЕРБ бе директор на АЕЦ "Козлодуй".


image
Но вместо да коментирам болните словоблудства на психопатите от ядрената мафия ще ви предложа СУПЕР ПИКАНТЕН епизод, по същата тема от една стенограма, на заседание на парламентарна комисия, в предното 43-то НС, председателствана тогава от настоящия вице-премиер Далавери Симеонов, състояло се точно преди две години, на 29-ти май 2015-та. И ето какво четем там:

"
ТАСКО ЕРМЕНКОВ: Още един въпрос по отношение на персонала. Миналата година в ядрена енергетика в Техническия университет бяха приети трима човека и това бяха тези, които не бяха приети никъде другаде. Вие някакви връзки поддържате ли? Мислили ли сте стипендии. Обаче да ги подготвите. Защото в противен случай ще останем без кадри.
СИЙКА ПЕНКОВА: Хубавото на Кодекса е, че тази година даде възможност да осигуряваме все пак стипендии, защото това го нямаше. Вчера мина един доклад за трима стипендианти. В Съвета на директорите внасяме доклад, с който искаме да поемем трима стипендианти, за да може да си ги избираме, наистина качествени студенти. Когато плащаме пари за квалификация, задължително подписваме договори за квалификация. Дори и за 500 лв., ако правим някакво обучение за някаква квалификация, подписваме договори и след това да си възстановят парите, ако напуснат през това време. Голям проблем ни е това.
"

Таско Ерменков е все още действащ кадрови офицер на Държавна сигурност, така че той е повече от добре информиран. Сийка Пенкова е Директор "Финанси" в АЕЦ "Козлодуй".

Забелязахте ли, какво заявява офицерчето от ДС? Най-некадърния матрял, който не става за НИЩО по милост го приемат в специалности свързани с ядренета енергетика, а АЕЦ-а направо се гърчи, как да ги мотивира да не се откажат от тази напаст?

На практика това е прекрасна новина за всички нас. Народа, за разлика от матряла е мъдър и е проумал, че при ядрената мафия няма бъдеще. Това, обаче, най-вероятно ще принуди болните мозъци от ядрената и политико-енерГЕПИйните мафии да приемат закон за задължителното висше образование по ядрена енергетика? Нещо като задължителната военна служба? 

Ако ви е интересно да узнаете, "
Как станах член на ядрената мафия?"

Георги Котев



Гласувай:
4



1. vladtepes - За образованието
11.06.2017 17:36
Нещата въобще не са добре - машинните, силнотоковите и естествено научните специалности едвам запълват бройки, абитуриентите са с много ниско ниво в математиката и естествените науки. За сметка на това икономисти и юристи има да ги ринеш с лопата.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9878492
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930