Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2017 18:19 - Вальо Баничката: Матрял, обречен си на геноцид
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1354 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Приблизително така се е изцепил видният ГЕРБераст вчера от курарта "Ривиера" край морето, между две хладни бири, по време на ежегодната седянка на върха на българския клон на ядрената мафия. Но нека видим по-точно, как е цитиран от вестник "Дневник":

Държавата търси варианти как да субсидира скъпия ток от АЕЦ "Белене"

Управляващите разработват бизнес модели за финансирането на построяването на АЕЦ "Белене", които включват и държавно участие (1), пише вестник "Сега" в челния си материал днес.
На годишния форум на "Булатом", който се провежда от вчера край Варна, зам.-председателят на енергийната комисия от ГЕРБ и бивш шеф на АЕЦ "Козлодуй" Валентин Николов е разказал, че една от идеите е разликата между производствената и пазарната цена на електроенергията да се субсидира. Парите ще се вземат от т.нар. фонд "Сигурност", в който производителите на ток правят отчисления от 5% от приходите си (2), а парите отиват за подпомагане на закъсалата финансово Национална електрическа компания (НЕК).
"По последни изчисления токът от Втора атомна би струвал 79 долара за мегаватчас, докато средната пазарна цена на електроенергията в момента е 42 долара", обясни Николов.


Цифрите в скобите са от мен, за да служат като маркери на моментите, които сега ще коментирам.

image

Снимката е от поръчково участие на Баничката в "Господари на ефира", с което той и енерГЕПИйния "експерт" Гамизов искаха да ми "скроят шапка", но нещата не им се получиха.

1 - До сега политико-енерГЕПИйната мафия, в лицето на групировката ГЕРБ твърдеше, че ще търси частен инвеститор и държавата нямало да участва в изграждането на проекта. Дойде време палачинката да се обърне. Баничката е упълномощен да заяви, че още няколко милиарда от бюджета, т.е. от данъците на всички нас, ще бъдат "усвоени".
2 - А след като проекта бъде реализиран (не вЕрвайте, че това някога ще се случи!) в продължение на още ДЕСЕТКИ години ще плащаме повече пари, през сметките за ток, защото нали не си мислите, че въпросните 5%, които производителите внасят във въпрония фонд не си ги взимат от нас?

На практика, ако тази схема се реализира, тя ще бъде още по-жестока от настоящата, с т.нар. два "американски" ТЕЦ-а, на които плащаме най-скъпия ток.

Абсолютно сигурно е, че проекта АЕЦ "Белене" НИ-КО-ГА НЯ-МА ДА СЕ РЕ-А-ЛИ-ЗИ-РА! Канонадата от кретенизми на престъпната групировка ГЕРБ ("
Мутра храни шарани с тиквени семки") цели единствено и само загряване за схема, за грабеж на още милиарди, по този канал. За това ви предупреждавам от месеци тук, но вие май само си чоплите носовете? А?
Чоплете си го! Значи имате излишни пари за подаряване?

Видеото, от което е горната снимка, можете да изгледате от платформата за видео споделяне VBOX7, от ТУК.

ДВА ЛЮБОПИТНИ ФАКТА! 1-во Баничката НЕ ИЗПЪЛНИ даденото в интервюто ОБЕЩАНИЕ. И 2-ро , това видео и още две свързани с него, с мое и на Гамизов участия, отдавна са премахнати от сървъра на предаването "Господари на ефира".

Така ГЕРБерастите изпълняват заканата си от първият ден на кабинета Баце3 "
Министър: Ще надГРАБВАМЕ започнатото от Р.Овч.".

Георги Котев



Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9888396
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930