Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2017 12:18 - Министър получи инструкции на македонски език
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1422 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вчера посланика на Македонската федерация у нас Анатолий Макаров се е срещнал и разговарял с (из)родната министър енерГЕПИка, по-известна със срамното си име. Сега ще сравним позициите на двете страни в междудържавните дела, които са били обсъждани или не са били обсъждани вчера?
И нека първо покажем позицията (из)родното министерство?


Министър Петкова и руският посланик у нас Анатолий Макаров обсъдиха съвместното сътрудничество в областта на енергетиката


Министърът на енергетиката Теменужка Петкова се срещна с посланика на Руската федерация у нас Анатолий Макаров. Обсъдено бе задълбочаването на двустранните отношения, по-специално в сферата на енергетиката.

През есента на тази година предстои да се проведе шестнадесетото заседание на Междуправителствената българо-руска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. Председател от българска страна ще бъде енергийният министър Теменужка Петкова. В рамките на ресорните съвместни работни групи преди това ще бъдат обсъдени всички теми от взаимен интерес и за двете страни. По думите на министър Петкова провеждането на заседание на Междуправителствената българо-руска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество ще предостави нови възможности за развитие на двустранните отношения.

Посланик Макаров и министър Петкова дискутираха и бъдещето на проекта за изграждане на АЕЦ "Белене". Петкова информира, че до края на месец септември се очаква Българската академия на науките да изработи технико-икономически и правен анализ във връзка с необходимостта от изграждане на нова ядрена мощност у нас. Министър Петкова благодари за отправената покана за IX-я Международен форум "Атомекспо", Москва, на който биха могли да се обсъдят по-нататъшните отношения между България и Русия в сферата на ядрената енергетика. Дискутирано бе и двустранното сътрудничество между страните, свързано с доставките и транзита на природен газ.

image

За съжаление, на интернет страницата на Македонската федерация у нас НЯМА публикувана новина по повод светлото събитие!!! Вместо това, на същата страница, има препратки към Фейсбук и Туитър стените на същото посолство, където съобщения за срещата и разговора са публикувани. И ето го Фейсбук варианта:

Посол России в Болгарии А.А.Макаров провел встречу с Министром энергетики Болгарии Т.Петковой.
В ходе беседы обсуждалось проведение XVI сессии Межправительственной комиссии по экономическому и научно-техническому сотрудничеству в Москве, а также вопросы взаимодействия в области энергетики.


В пъти ПО-КРАТКО от това на бъбривите българи??? Но което е много ПО-ВАЖНО, в него НЯМА нито една дума Белене. Нито една!

Ситуацията удивително наподобоява случката от преди няколко дни, когато (из)родния премиер Баце се обади на президента на същата федерация и ... попита "
Борисов към Путин: Вова, колко милиарда още?". И тогава само едната страна говореше за АЕЦ "Белене", а другата .... ъ-ъ. Ти да видиш?

И още нещо! От съобщението на (из)родното министерство става ясно, че следващият тласък в аферата АЕЦ "Белене" ще бъде даден не по-рано от септември 2017-та г. Подобен намек срещнахме и вчера, в стенограмата от Народното събрание, която съобщаваше, как "
Помиярчето на Р.Овч. препика парламента".

Така изложените факти ни дават повече от обосновани основания да направим предположение, какво именно е казал македонския посланик на (из)родната министърка в оригинал? И то най-вероятно изглежда ето така:

"
Задржувај топката околу допир линијата до септември. Потоа ќе одлучиме како да си вметнување нов автогол."

Но понеже нямам честта да владея този чуждоземен език се обърнах за помощ към Google Преводач, който ми отвърна:

"Задържай топката около тъч линията до септември. После ще решим, как да си вкарате нов автогол."

Имайте търпение! Септември ей сега ще дойде.

Георги Котев



Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9832429
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031