Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2017 19:19 - Помиярчето на Р.Овч. препика парламента
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3310 Коментари: 2 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Едва на ЕДИНАДЕСЕТИЯ ден след провеждането на първото заседания на парламентарната комисия по енерГЕПИка, в 44-тото НС, беше публикувана неговата стенограма, където документално е зафиксирано историческото събитие и сега ще имам честта да ви го покажа. Но първо да видим оригинала:

П Р О Т О К О Л
№ 1
На 18 май 2017 г. се проведе редовно заседание на Комисията по енергетика при следния


ДНЕВЕН РЕД:

1. Обсъждане и приемане на Вътрешни правила за работа на Постоянната комисия по енергетика към Четиридесет и четвъртото народно събрание по чл. 24, ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.
2. Създаване на постоянно действаща Подкомисия за наблюдение на дейността на Комисията за енергийно и водно регулиране по чл. 25, ал. 4 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.
3. Представяне и изслушване на политическия кабинет на Министерството на енергетиката.
4. Разни


А ето ги и първите думи, в качеството му на дупедат (ако не броим фалшивото хорово изпълнение на клетвата), на дългогодишния верен помияр на Р.Овч. Ив.Ген, (два пъти бивш директор на АЕЦ "Козлодуй"):

ИВАН ГЕНОВ: Аз се присъединявам към поздравленията на Председателя на Комисията. Също Ви желая успешна работа като екип. Съвместно да работим за защита на енергийните интереси на България не само на думи, а и на дела. (Подчертаването е от мен - бел. Г.К.)
........................................................................ (Спестявам ви някои глупости - бел. Г.К.)
Имам един въпрос, може да се каже за загрявка, сега започваме да работим заедно. Интересува ме какво става с оборудването, което беше платено с дългия срок на производство на „Атомстройекспорт“? Къде се намира? Имам някаква информация, но тя не е официална. Предпочитам да чуя точната информация от Вас. Къде се намира? Ако е в България, кое от това оборудване е в България, как се съхранява и къде? Благодаря Ви.


Ето и отговора на министър срамно име:

МИНИСТЪР ТЕМЕНУЖКА ПЕТКОВА: Благодаря, господин Председател.
Уважаеми народни представители! На свой ред също бих искала да благодаря за добрите думи и за пожеланията, които отправихте. Използвам случая, за да Ви уверя, че от моя страна и от страна на моя екип ще имате винаги едни добри партньори в наше лице.

........................................................................
По отношение на АЕЦ „Белене“ и оборудването му Вие правилно отбелязахте, че то е платено, но преди да бъде платено то беше поръчано – ние го платихме в рамките на предишния мандат. Оборудването, една част от него вече е в България, другата, основна част от оборудването с дълъг цикъл на производство, ще бъде в България след края на месец август тази година. Съхранява се на площадката на АЕЦ „Белене“ при добри условия. Знаете, там се съхранява и част от така нареченото „старо оборудване” за Проекта „Белене“. Предприели сме всички необходими мерки, всички необходими действия, така че това оборудване да се съхранява при най-добри условия. Разбира се, по важната задача ще бъде какво следва от тук нататък, защото, когато са похарчени близо три милиарда за това оборудване, отговорната държавническа позиция изисква да се даде отговор и на въпроса какво следва от тук нататък. При даването на този отговор ще разчитам отново изключително много на Вас, на Вашата подкрепа, на национално отговорната позиция на всички политически сили, за да можем да вземем най-доброто решение за България.

Разбрахте ли, разшифровахте ли, какви пароли си размениха помиярчето на Р.Овч. и "цветето", което то препикава? А?

Докато си биете главата в стената ще ви дав два жокера!

ЖОКЕР №1 - Старото желязо, което руснаците ни пробутаха за нов ядрен реактор е поръчано по времето на кабинета Станишев, незаконно, от двама директори на НЕК, назначени с тази задача от Р.Овч. Един от двамата престъпници се казва Любомир Велков. И сега най-интересното! Р.Овч., Ив.Ген. и Люб.Вел. са състуденти, учили са по едно и също време в края на 70-те години в Москва, по една и съща специалност. Още от тогава е скрепена престъпната им завера.
ЖОКЕР №2 - Още преди да стане министърка срамното име, в качеството си на председател на Държавна агенция за финансова инспекция, полага всички необходими усилия да прикрие престъплението на светата троица и да оневини преките изпълнители Люб.Вел и някой си Папазян.

Още ли се чудите, какви послания си размениха Ив.Ген. и срамно име? Може би подчертаните от мен пасажи от стенограмата ще ви подскажат? На практика аз ви го казах още при встъпването на срамно име за втори път на поста министър в "
Министър: Ще надГРАБВАМЕ започнатото от Р.Овч.".
Разменените лигави приказки от горното заседание само потвърждават ангажиментите на двете страни да направят всичко зависещо от тях в рамките на този мандат да окрадат минимум нови ТРИ МИЛИАРДА лева, по схемата АЕЦ "Белене".

И те ще го сторят. Нали така, матрял? На теб не ти пука, че те ... но ти се сещаш. Нали? Нали си най-умния матрял по всичките земни кълбета?

image

По този начин пуделчето лае журналята, в деня
(31/07/2013-та г.), в който сключи кухата сделка с вече фалиралата Уестингхауз, за изграждане на 7-ми блок в АЕЦ Козлодуй". Сега, като дупедат, пуделчето на Р.ОВч. се гласи да фалира и държавата?

Георги Котев



Гласувай:
13



1. theodor - ВЪПРОС:
29.05.2017 23:56
ЗАЩО НИКОЙ НЕ НАБЛЯГА НА ФАКТА, ЧЕ СЪС СИГУРНОСТ ВТОРИЯТ РЕАКТОР Е БИЛ ЕДВА ЗАПОЧНАТ, КОГАТО ПРЕЗ ЗИМАТА НА 2013 Г. ПАРЛАМЕНТЪТ НИ ГЛАСУВА ПРОТИВ ПРОЕКТА АЕЦ БЕЛЕНЕ. ТОВА, ЧЕ НАШИТЕ ЗАПЛЕСИ /ИЛИ МАФИОТИ/ НЕ СА НАПИСАЛИ ОФИЦИАЛНО ПИСМО ДО РЪКОВОДСТВОТО НА РОСАТОМ, НЕ ИМ ДАВА ПРАВО НА ПРЕТЕНЦИИ! ЗАЩО ПРОКУРАТУРАТА МОЖЕ ДА СЕ САМОСЕЗИРА ПО ПУБЛИКАЦИЯ, А ТЕ ДА СЕ ПРАВЯТ, ЧЕ НЕ СА ЧУЛИ ЗА РЕФЕРЕНДУМА! ОСВЕН ТОВА, ОВЧАРИТЕ ТВЪРДЯТ, ЧЕ АЕЦ БЕЛЕНЕ ВЕЧЕ ЩЯЛА ДА ФУНКЦИОНИРА, А СЕГА ИЗЛИЗА, ЧЕ ВТОРИЯТ РЕАКТОР ОЩЕ НЕ Е ЗАВЪРШЕН!
цитирай
2. gikotev - Re: ВЪПРОС:
30.05.2017 00:22
Въпросът е още по-интересен. Преди парламента да гласува против проекта АЕЦ "Белене", през зимата на 2013-та г., което беше след смешния рИферендум, ЕДНА ГОДИНА ПО-РАНО, през март 2012-та, кабинета Баце1 гласува прекратяване на Споразумението за бъдещо договаряне за изглаждане на обекта. Броени дни след това решение тогавашният министър енерГЕПИка Добрев (наследил наскоро наритания Тр.Тр.) посещава главната квартира на Росатом в Москва и ги уведомява за решението.
Това не спира наследниците на македонската азбука да продължат имитацията на дейности, за да се стигне до това, че през септември т.г. ще ни пробутат още един стар цилиндър, произведен по времето на Горбачов, който уж става за ядрен реактор. Всичко тава става с любезното съдействие на продажната (из)родна политико-енерГЕПИйна мафия.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9835589
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031