Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2017 00:41 - ДВЕТЕ БРОНЗОВИ ПЛАНИНИ
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 4229 Коментари: 10 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Псалм 113:1-6

Сестри и братя,

Представям ви прекрасен урок на Израел. Урока е точно за времето в което живеем. Ще научите какви са тези планини и защо са така важни.

Винаги е добре да стоя пред вас в Бжията събота!
Ние живеем в посрледното време описано в Библията.
Днес виждате как запада се отделя от севера-и изтока. Виждате напрежението между запада и Русия. Хората се чудят и не знаят какво означава това, но ние знаем. Хората не знаят, че Русия и Иран са били заедно за много време-те са Мидо-Персия, втората световна Империя след Вавилонската Империя. И никак не е чудно, че Русия и Иран са заедно и днес и се подържат. Хората не знаят също, че именно Русия ще се противопостави на Европейският Съюз и ще води последната битка срещу войските им. А краят на човешкото управление наистина е много близо. И от Вавилонската Империя на Цар Навохудоносор, дори и до днес белите хора управляват света. Именно ние-белите-сме езичниците. И с управлението на белият човек над земята свършва управлението на човека над земята. Следва управлението на Господ Исус Христос над цялата земя. Този урок ви представя две световни сили. Господ е направил Магог-които са Руснаците своята армия.
Не можете да наричате себе си християни и да ритате против народа на Бога-Израел! Цялата Библия е писана от Израел и за Израел! И когато времето на Израел свърши-времето на света ще свърши.
Ще започнем урока от Захария 1 глава за да намерим, какви са тези две бронзови планини за които пише пророк Захария

7 На двадесет и четвъртия ден от единадесетия месец, който е месец Сават, във втората година на Дария, Господното слово дойде към пророк Захария, син на Варахия, син на Идо, и рече:

Времето е било на Мидо-Персите

8 Видях нощем, и ето човек който яздеше на червен кон, и стоеше между миртовите дървета, които бяха в едно сенчесто място; и зад него имаше червени, пъстри и бели коне.

Това са четирима конници и ще видим какви са те

9 Тогава рекох: Господарю мой, кои са тези? И ангелът, който говореше с мене, ми рече: Аз ще ти покажа кои са тези. 10 И човекът, който стоеше между миртите, рече в отговор: Те са ония, които Господ изпрати да обходят света.

Тези 4ма конници или 4 ангела-те са пратени да обикалят по света-а Господ упрвлява целият свят

11 И проговаряйки на Ангела Господен, който стоеше между миртите, рекоха: Ние обходихме света; и, ето, целият свят седи спокойно и е тих.

Сестри и братя, все още живеем във време на затишие. Все още не са започнали войните за които говори и Исус в Матей 24 глава. Господ има 4 ангела които задържат световните бури и тези 4 конници са тези 4 ангела. Но ще дойде време и ще ги отпусне

12 Тогава ангелът Господен в отговор рече: Господи на Силите, до кога няма да покажеш милост към Ерусалим и Юдовите градове, против които си негодувал през тия седемдесет години?

За какви 70 години става въпрос тук? Нека видим какво е писано по този въпрос-Еремия 25 глава. Тези 70 години не са само годините в които Израел са били роби извън земята си. Вижте-цялата Библия е историята и бъдещето на цялото човечество

1 Словото, което дойде към Еремия за всичките Юдови люде, в четвъртата година на Юдовия цар Иоаким, Иосиевия син, която година бе и първа на вавилонския цар Навуходоносора, 2 което слово пророк Еремия изговори на всичките Юдови люде и на всичките ерусалимски жители, като казва: 3 От тринадесетата година на Юдовия цар Иосия, Амоновия син, дори до днес, тия двадесет и три години, Господното слово дохождаше към мене; и аз ви говорих като ставах рано и говорех; но вие не послушахте.

Господ е говорил чрез Еремия и е предупреждавал Израел да се отвърнат от лошите си пътища, но те не слушаха-както и днес не искат да чуят. Но това ще се промени, когато дойдат времената на изпитанията

4 И Господ прати до вас всичките Си слуги пророците, като ставаше рано и ги пращаше, (но не послушахте, нито приклонихте ухо да послушате),

Ние сме си виновни за това, което стана с нас

8 Затова така казва Господ на Силите: Понеже не послушахте думите Ми, 9 ето Аз ще изпратя и ще взема всичките северни родове, казва Господ, тоже и слугата Ми Навуходоносора, вавилонския цар, та ще ги доведа против тая земя, и против нейните жители, и против всички тия околни народи; ще ги обрека на изтребление, и ще ги направя за учудване и за подсвиркване, и ще ги обърна на вечна пустота.

Ето как работи Господ. Ако има нещо против вас-ще ви прати хора които ще ви набият. И ето-Вавилон ще разруши всичко

10 При това, ще направя да престане между тях гласът на веселието и гласът на радостта, гласът на младоженеца и гласът на невестата, шумът на мелницата и светенето на светилото. 11 И цялата тая земя ще бъде пуста и за учудване; и тия народи ще робуват на вавилонския цар седемдесет години.

И Господ е направил точно това-наказа Израел за всичките им беззакония и така е и до днес. И тези народи ще служат на Царя на Вавилон за 70 години. Спомнете си, че ангела попита Господ за колко време ще става това. И ето-в края на тези 70 години нещо ще стане. Господ говореше чрез пророка на Израел, но те не искаха да слушат. И това се е случило.
Нека го видим-2 Летописи 36 глава. А ангела е говорил и за времето след това. И сега трябва да видим кога Царят на Вавилон е започнал да управлява и също и последният ни Цар, който сме имали

11 Седекия бе двадесет и една година на възраст когато се възцари и царува единадесет години в Ерусалим.

Седекия е бил последният Цар на Израел-в Юдея. След него вече Цар не сме имали

12 Той върши зло пред Господа своя Бог; не се смири пред пророк Еремия, който му говореше из Господните уста.

Спомнете си какво каза Господ на Еремия и Еремия говореше и на този Цар, но той не слушаше

13 А още се и подигна против цар Навуходоносора, който го бе заклел в Бога в подчиненост; и закорави врата си, и упорствува в сърцето си да се не обърне към Господа Израилевия Бог.

Господ е направил сделка между Навохудоносор и Седекия, но този Цар е нарушил дори и тази сделка

14 При това, всичките по-главни свещеници и людете преумножиха престъпленията си, според всичките мерзости на народите, и оскверниха дома на Господа, който Той бе осветил в Ерусалим.

Дори и Първосвещеника се подиграваше с Господа-всички са полудели

15 И Господ Бог на бащите им ги предупреждаваше чрез Своите посланици, като ставаше рано и ги пращаше, защото жалеше людете Си и обиталището Си.

Вижте-Господ не може и не се занимава със зли и неправедни хора! И ако не се обърнете в сърцата си към Бога-Господ ще ви прати Сатана. Господ не праща Сатана при тези които са покорни на Господа! И ако нещо зло ви сполети-то е защото се противите на Бога

16 Но те се присмиваха на Божиите посланици, презираха словата на Господа, и се подиграваха с пророците Му, догдето гневът Му се издигна против людете Му така, че нямаше изцеление.

Те се подиграват и до днес. Същото поведение ние-Израел-имаме и днес. Израел премина линията и вече нямаше нищо добро за нас

17 Затова Той доведе против тях халдейския цар, който изби юношите им с нож, вътре в дома на светилището им, и не пожали ни юноша, ни девица, ни старец, ни белокос; всичките предаде в ръката му.

Седекия е бил последният Цар, който сме имали. Дойде времето за разплата. Господ прати Цар Навохудоносор, който съсипа Ерусалим и Юдея и отведе в плен оцелелите живи във Вавилон. Вавилон е бил където е днешен Ирак и е първата Световна Империя, владяла света. А факта е, че Господ наказа своя народ чрез други народи

20 А оцелелите от нож отведе във Вавилон гдето останаха слуги нему и на синовете му до времето на персийското царство;

Израел е все още бил в робство докато не е дошъл Царят на Персия, след като Персия е наследила Вавилон. Първо са били руснаците-Дарий. После идват персите-Иран. Но колко дълго е продължило това?

21 за да се изпълни Господното слово, изговорено чрез устата на Еремия, догдето земята се наслаждава със съботите си; защото през цялото време, когато лежеше пуста тя пазеше събота, докле да се изпълнят седемдесет години.

Продължило е за 70 години докато е дошъл Цар Кир. Данаил е живял през това време и тези 70 години ги е видял, но все още е бил в плен. Тогава Данаил е искал да узнае, какво става-Данаил 9 глава. Израел не желаеше да слуша Господа и за това Господ им прати Вавилон да ги накаже

1 В първата година на Дария Асуировия син, от рода на мидяните, който се постави цар над Халдейската държава, -

Вавилон вече не съществува-сега вече на сцената са Руснаците-Дарии е Цар от Руснаците

2 в първата година от царуването му аз Даниил разбрах от свещените книги числото на годините, за които дойде Господното слово към пророк Еремия, че запустението на Ерусалим ще трае седемдесет години.

Ние прочетохме това. Но тези 70 години са отминали, а всичко си е все още същото за народа Израел. Данаил е живеел във времето на последният Цар на Израел-Седекия

3 Тогава обърнах лицето си към Господа Бога, за да отправя към него молитва и молби с пост, вретище и пепел.

Пророк Даниил е чел пророк Еремия, но вие днес не искате да четете пророците на Старият Завет? И Даниил се е молил на Господ да му разкрие тайната за тези 70 години. И ето сега-оказва се, че тези 70 години са 70 седмици от години-те са 490 години

20 И докато още говорех и се молех, и изповядвах своя грях и греха на людете си Израиля, и принасях молбата си пред Господа моя Бог за светия хълм на моя Бог, 21 дори още като говорех в молитвата, мъжът Гавриил, когото бях видял във видението по-напред, като летеше бързо се приближи до мене около часа на вечерната жертва.

Архангел Гавриил е вестоносеца на Господа. Виждаме го винаги когато Господ иска да предаде важно съобщение на някой от Израел

22 И вразуми ме като говори с мене, казвайки: Данииле, сега излязох да те направя способен да разбереш.

Ето как работи Господ-праща Свят Дух-свят ангел, на този, на когото трябва да стане ясно каквото не е било. Вижте-разбирането е важно. Знанието е важно, но разбирането е още по-важно

23 Когато ти почна да се молиш заповедта излезе; и аз дойдох да ти кажа това, защото си възлюблен; затова размисли за работата и разбери видението.

Господ изпрати ангела при Данаил. Ангелите не отиват ако не са пратени!

24 Седемдесет седмици са определени за людете ти и за светия ти град за въздържането на престъплението, за довършване греховете, и за правене умилостивение за беззаконието, и да се въведе вечна правда, да се запечата видението и пророчеството, и да се помаже Пресветият.

Вижте как от 70 години станаха 70 седмици от години-490 години. Този период обхваща от времето на плена чак до идването на Месията и дори и посичането му. Но той не се отнася за нашето време. Кой е Пресветият-Исус е, сестри и братя. И той бе помазан за Цар над света от Отец. След възкресението си. Данаил разбра, че тук има много повече от това, което пророк Еремия казваше. Знаете ли кога Исус беше помазан-след кръщението му

25 Знай, прочее, и разбери, че от излизането на заповедта да се съгради изново Ерусалим до княза Месия ще бъдат седем седмици; и за шестдесет и две седмици ще се съгради изново, с улици и окоп, макар в размирни времена.

Персийският Цар Артаксеркс е издал тази заповед да се построи отново Ерусалим и Храма. И това показва още 69 седмици след тази заповед-тогава чак Исус е дошъл

26 И подир шестдесет и две седмици Месия ще бъде посечен, и не заради себе си;

И защо Исус умря-не заради своите грехове, но заради нашите!

и людете на княза, който ще дойде, ще погубят града и светилището; и краят му ще го постигне чрез потоп; и до края на войната има определени опустошения.

Исус е бил на около 33 години когато е бил убит-окол 30 година от новата ера и не е имало кой да остане с него когато са го разпънали. Защото както казват пророчествата-всички са го изоставили. А другото е станало през 70 година когато Римският Генерал Тит е разорил Ерусалим след две годишна обсада и оцелелите е разпръснал по Средиземноморието. И това е записана история. Ние не си измисляме тези неща

27 И Той ще потвърди завет с мнозина за една седмица, а в половината на седмицата ще направи да престанат жертвата и приносът; и един, който запустява, ще дойде яздещ на крилото на мерзостите; и гняв ще се излее върху запустителя до определеното време.

И това е двойно пророчества, защото първо, Исус проповядва за 3.5 години-половин седмица-и потвърди завета! Да потвърди-а не да направи нов Завет! И в средата на седмицата направи така, че жертвоприношенията да престанат-спомнете си как завесата се раздра от горе до долу. Исус беше убит в средата на седмицата-в сряда. И както сте чели в Матей, при смъртта му завесата на Храма се раздра от горе до долу. Това означава-край на жертвената система. Закона за жертвоприношенията беше отменен. А останалата част от изречението ни показва бъдещето, когато папата ще седне в Храма в Ерусалим и ще се обяви за бог, като след това ще настъпи страшно запустение и жестоко време. Данаил е видял дори и краят на Вавилон-световният Вавилон! И всичко, което Господ е казал, че ще направи-ще направи. И тази велика скръб ще бъде за 3.5 години. А вижте-грехът все още съществува-тогава как така Господ Исус постави краят на греха? Защото като умря, даде ни шанса да се спасим! Чрез кръвта му. И ако не вършим умишлен грях, но следваме Исус както той иска, то кръвта му ни спасява, като ни добавя това, което ние сами не можем да постигнем.
Еремия 25 глава и да видим още по въпроса. В края на тези 70 години нещо ще се случи с Вавилон.

12 А когато се свършат седемдесетте години, Аз ще накажа вавилонския цар и оня народ за беззаконието им, казва Господ, също и Халдейската земя, която ще обърна във вечна пустота.

Господ ще накаже този Цар и тази Империя. И ще изчезнат за винаги. Но как е това нещо?

13 И ще докарам върху оная земя всичките неща, които съм говорил против нея, всичко що има писано в тая книга, което Еремия пророкува против всичките народи. 14 Защото много народи и велики царе ще поробят и тях; Аз ще им въздам според делата им и според работата на ръцете им. Много народи и Царе ще служат на Вавилон.

Според Еремия, Вавилон ще бъде унищожен от много народи и Царе, които ще дойдат против него. Но нека видим как е станало това. Данаил е разбирал, че нещо не е ясно. Затова се е молил на Господа да му даде разбирането. Нека видим това-как е паднал Вавилон-Данаил 5 глава

1 Цар Валтасар направи голям пир на хиляда от големците си, и пиеше вино пред хилядата. 2 Когато пиеше виното, Валтасар заповяда да донесат златните и сребърните съдове, които дядо му Навуходоносор беше задигнал от храма, който бе в Ерусалим, за да пият с тях царят и големците му, жените му и наложниците му.

И точно тук Царят направи смъртна грешка. До тогава всичко му беше на ред, но щом поиска да оскверни съдовете от Храма на Бога-Господ взе решение да приключи с него

3 Тогава донесоха златните съдове, които бяха задигнати от храма на Божия дом, който бе в Ерусалим; и с тях пиеха царят и големците му, жените му и наложниците му. 4 Пиеха вино и хвалеха златните, сребърните, медните, железните, дървените и каменните богове.

Какво хвалиха-боговете на материялните неща, но не и Господ, в чиито ръце беше дишането им. Такива са и днешните църкви

5 В същия час се появиха пръсти на човешка ръка, които пишеха, срещу светилника, по мазилката на стената на царския палат; и царят видя тая част от ръката, която пишеше. 6 Тогава изгледът на лицето на царя се измени, и мислите му го смущаваха, така щото ставите на кръста му се разхлабиха, и колената му се удряха едно о друго.

Когато коленете ти се удрят едно о друго-ти си много уплашен

8 Влязоха, прочее, всичките царски мъдреци; но не можаха да прочетат написаното, нито да явят на царя значението му. И никой не можа да разчете написаното.

Тогава явно Царят разбра, че всички тези астролози и религиозни водачи са го мамели, че уж знаят нещо...

13 Тогава Даниил биде въведен пред царя. Царят проговаряйки рече на Даниила: Ти ли си оня Даниил, който си от пленените юдейци, които дядо ми царят доведе от Юдея? 17 Тогава в отговор Даниил рече пред царя: Подаръците ти нека останат за тебе, и дай на другиго наградите си; все пак аз ще прочета на царя написаното, и ще му явя значението му.

Знаем как Цар Навохудоносор пострада когато сърцето му се надигна против Бога и как се върна във властта си, когато се смири. Но неговият внук явно беше пропуснал да запомни този урок

25 И ето, писанието, което се написа: М"не, М"не, Т"кел, упарсин. 26 Ето и значението на това нещо: М"не, Бог е преброил дните на твоето царство, и го е свършил; 27 Т"кел, Претеглен си на везните, и си бил намерен недостатъчен; 28 П"рес, Раздели се царството ти, и се даде на мидяните и персите.

И ето какво е станало

30 В същата нощ царят на халдейците Валтасар биде убит. 31 И мидянинът Дарий, който бе около на шестдесет и две години, взе царството.

И ето-Вавилон премина във властта на Мидянина Дарий-Руснак. Мидяните са Руснаците. Без бой, без големи армии на бойното поле. Просто едната Империя премина в друга. И Вавилонската Империя повече не е съществувала. Но тогава, кой е този Вавилон, дето много народи и Царе ще дойдат и ще го разрушат? Виждате го днес-Европейският Съюз.
Нека сега видим бъдещето-Еремия 50 глава. Хората не искат да се занимават с реалността и фактите както са, но от това фактите не се изменят. Знаете ли, че ще дойде време когато хората ще искат да избият фалшивите си пастори?

1 Словото, което Господ говори чрез пророк Еремия за Вавилон, за Халдейската земя: 2 Известете между народите, Прогласете, и дигнете знаме; Прогласете, не крийте; Казвайте: Превзе се Вавилон, Посрами се Вил, Разруши се Меродах, Посрамиха се изваяните му, Строшиха се идолите му; 3 Защото от север възлиза против него народ, Който ще запусти земята му Тъй щото да няма кой да живее в нея; От човек до животно бягат и ги няма,

Това ще стане когато Русия се вдигне за да воюва с войските на Европейският Съюз. Кой е на север-Русия. Тогава ще има скръб по лицето на тази земя каквато не е имало никога. Това са тези 3.5 години които ще започнат със сядането на папата в Храма в Ерусалим, когато ще се обяви за бог

4 В ония дни и в онова време, казва Господ, Ще дойдат израилтяните Заедно с юдеите; Като ходят ще плачат И ще потърсят Господа своя Бог.

И по това време-войната в Армагедон-Израел ще се усети и ще започне да търси Господа-своя Бог. И чак тогава Господ ще възвърне Израел! Нито час преди това

5 Ще питат за Сион С лицата си обърнати към него, и ще казват: Дойдете, да се присъединим към Господа Във вечен завет, който няма да се забрави, 6 Людете Ми станаха изгубени овце; Пастирите им ги заблудиха, Накараха ги да се скитат по планините; Те отидоха от планина на хълм, Забравиха кошарата си.

Ние сме тези изгубени овци! Днес ако ви питат, от къде сте-вие казвате-от Африка. Но Африка е Континент! Само Конго е колкото цялата Западна Европа... От къде сте вие?! И вижте, сестри и братя, кой е виновен за нашето положение-нашите пастири които и до днес ви говорят лъжи и ви приспиват с приказки за просперитет и колко добре сте във всяко отношение. И ние забравихме от къде сме дошли

7 Всички, които ги намираха изяждаха ги; И противниците им рекоха: Не сме ние виновни, Защото те съгрешиха против Господа, обиталището на правдата, Да! против Господа, надеждата на бащите им.

Вижте-всички ни съсипваха. И дори и тези които ни продаваха в робство-не са чувствали вина, но са се радвали от това, че чрез нас са станали богати. Но наша е вината на първо място защото се надигнахме против Господа. Знаете ли какво казват Кук Локс Клан-че Господ е на тяхна страна. И какво горяха те-кръстове. Защото те знаят кои сме ние

8 Бягайте изсред Вавилон, Излезте из земята на халдейците, И бъдете като козли пред стадо.

Първо трябва да се промени умът ни!

9 Защото, ето, Аз ще подигна И ще направя да възходят против Вавилон Големи народи, събрани от северната земя,

Но как стана промяната от Вавилон на Мидо-Персия? Видяхме това. Значи става въпрос за бъдещето и много народи

Които ще се опълчат против него; От там ще се превземе; Стрелите им ще бъдат като на силен изтребител, Който не се връща празен. 10 И Халдея ще бъде разграбена; Всичките й грабители ще се наситят, казва Господ.

И ето-Господ ще повдигне Русия против целият запад-Русия е на север. Те ще дойдат заедно със съюзниците си от изтока и ще се бият против войските на запада

16 Отсечете от Вавилон сеяча И онзи, който държи сърп в жетвено време; Поради страха от лютия меч Всеки от тях ще се върне при людете си, И всеки ще бяга в земята си.

Защото този Вавилон от днес-ЕС-е съставен от много народи. Десет са в ядрото, а има и други. И когато Русия дойде против тях-всеки ще се върне в земята си

17 Израил е изгонена овца, Която лъвове гониха; Първо асирийският цар я изяде,

Асирийците първо плениха и съсипаха 9 племена на Израел-северното Царство

А после тоя вавилонски цар Навуходоносор Сгриза костите й.

После Навохудоносор съсипа останалите 3 племена. И от тогава вече сме в робство и до днес-за хиляди години

18 Затова, така казва Господ на Силите, Израилевият Бог: Ето, Аз ще накажа вавилонския цар и земята му, Както наказах асирийския цар.

Но кои са тези асирийци? Днес знаете за Сирия-но това е друга държава и народ. Какво стана с Асирия? Те са били чернокожи хора-няма ги вече. Господ ги съсипа-къде днес е града Ниневия? И нека го видим още веднъж в същата глава

41 Ето, люде ще дойдат от север, Да! голям народ и много царе Ще се издигнат от краищата на света.

Кои са тези-това са Руснаците и съюзниците им. И ще дойдеат против Ерусалим, защото там ще са войските на ЕС

42 Лък и копие ще държат; Жестоки са и немилостиви; Гласът им бучи като морето; Възседнали са на коне, Всеки опълчен като мъж за бой Против тебе, дъщерьо вавилонска.

46 От слуха за превземането на Вавилон Земята се потресе, И вопълът се разчу между народите. И целият свят ще се потресе.

Това е тази 200 милионна армия, сестри и братя. И тя ще разруши системата Вавилон. Защото Вавилон на Навохудоносор премина без война към мидяните. Но нека да видим заедно, коя е тази блудница и по какво да я познаем-Откровението 17 глава

1 И дойде един от седемте ангела, които държаха седемте чаши та поговори с мене, казвайки: Дойди, ще ти покажа съдбата на голямата блудница, която седи на много води; 2 с която блудствуваха земните царе, и земните жители се опиха от виното на нейното блудствуване.

Значи всичките Царе и всички земни жители са блудствали с тази религия-блудница. И ако вие сте жител на земята-също сте блудствали с нея. И сте се опили от виното на нейното блудство. Но какво е това вино? Това са лъжите на Римските католици в които и вие сте повярвали. Коледата-не е от Бога. Великдена-не е от Бога. Мъртвите са на небето-не е от Бога. Други мъртви са в ада-не е от Бога. Ще бъдете грабнати и носени на небето-не е от Бога. Можете да ядете всичко-не е от Бога. Не е нужно да пазите Закона-не е от Бога. И още много такива-които вие сте изпили... Но днес всичките владетели на света отиват да видят папата и му се покланят

3 И тъй, той ме заведе духом в една пустиня, гдето видях жена, седяща на червен звяр, пълен с богохулни имена, който имаше седем глави и десет рога.

Това е Европейският Съюз и папата ще го управлява заедно с военен водач. Те са Римски католици-Англия е протестантска държава и затова отпадна

4 Жената бе облечена в багреница и червено и украсена със злато, със скъпоценни камъни и с бисери, и държеше в ръката си златна чаша, пълна с мръсотии и с нечистотиите от нейното блудствуване.

Каква е тази жена? И седи на звяр, който има седем глави? Тези седем глави са световните Империи-Вавилон, Мидо-Персия, Гръцката Империя и Римската Империя. Но защо са седем? Защото Александър Велики е умрял млад на около 33 години и не е оставил наследник. Неговите 4 генерали си разделят земята тогава. Ето ви защо главите са седем. И тази жена е богата-много богата, но държи чаша с мръсотии. Римо католическата църква има несметни богатства и е най-богата църква на този свят?

5 И на челото й имаше написано това име: Тайна; великий Вавилон, майка на блудниците и на гнусотиите на земята.

И щом е майка-то тя има и дъщери. Кои са те? Православната църква, както и всичките протестантски църкви

6 И видях, че жената се беше опила от кръвта на светиите и от кръвта на Исусовите мъченици; и като я видях, зачудих се твърде много.

Римските католици са избили много хора-милиони хора. Чували сте за светата инквизиция. Били са ужасни времена, а идат още по-ужасни!

7 Но ангелът ми рече: Защо се зачуди? Аз ще ти кажа тайната на жената и на звяра, който я носи, който има седемте глави и десетте рога.

Вече видяхме защо главите са 7 и кого представят те. Но сега ще видим и тези 10 рога

12 и десетте рога, които си видял, са десет царе, които още не са получили царска власт, но за един час получават власт като царе заедно със звяра;

Тези 10 рога са също владетели. Рогът представя владетел. И те ще получат Царска власт в същото време както и звяра. Това е правилният превод тук-в определено време. Сестри и братя-ние знаем, че има документ-имаме го-на Европейският Съюз, който потвържадава, че ЕС се води от именно 10 държави. Тоест-дори и това, че е съставен от 27 държави, не променя факта, че 10 го водят

13 те са единомислени и предават на звяра своята сила и власт; 14 те ще воюват против Агнето, но Агнето ще ги победи, защото е Господ на господарите и Цар на царете; тоже и ония, които са с Него, ще победят, които са звани, избрани и верни.

Спомнете си за войната в Армагедон. Знаете ли, че тези войски водени от ЕС ще искат да воюват с Исус Христос, който ще дойде от небето с всичките си ангели? Тези хора са изгубили разсъдъка си-след като искат да воюват с Исус и ангелите му

15 Каза ми още: Водите, които си видял, гдето седи блудницата, са люде и множества, народи и езици.

Римо католическата църква е навсякъде в този свят днес-тези води-те представят народите на света.
И ето сега съдбата на този развратен свят-Еремия 51 глава

1 Така казва Господ: Ето, Аз повдигам разрушителен вятър против Вавилон И против ония, които живеят всред разбунтувалите се против Мене. 2 И ще изпратя върху Вавилон веячи, Които ще го отвеят; и ще оголят земята му, Защото в деня на злощастието ще бъдат отвред против него.

Ето какво идва в света, сестри и братя. Цялата система ще бъде унищожена

6 Бягайте отсред Вавилон Та отървете всеки живота си; Да не загинете в беззаконието му: Защото е време за въздаяние от Господа, Който ще му отдаде отплата.

На друго място Господ казва-„Излезте от Вавилон, мои люде“! Вие посещавате църкви-били те православни, протестантски или Римо католически: те до една са Римо католически. Вече видяхме, коя е майката и кои са дъщерите й. Излезте от тях докато още имате време, сестри и братя. Защото те ви преподават лъжите на Сатана-на когото и служат

7 В ръката Господна Вавилон е бил златна чаша, Която опиваше целия свят; От виното му пиеха народите, Затова народите избезумяха. 8 Внезапно падна Вавилон и се разруши; Лелекайте за него; Вземете балсама за раната му Негли се изцели. 9 Опитахме се да целим Вавилон, но не се изцели; Оставете го, и нека отидем всеки в страната си, Защото присъдата му стигна до небето, И се възвиси дори до облаците.

И когато всичките ужаси приключат, всички оцелели от всичките народи ще се върнат в родината си

11 Изострете стрелите, дръжте здраво щитовете; Господ възбуди духа на мидийските царе, Защото намерението Му против Вавилон е да го изтреби; Понеже това е въздаянието от Господа, Въздаяние за храма Му.

Вече казахме-Мидия са Руснаците

12 Издигнете знаме против вавилонските стени, Усилете стражата, поставете стражари, Пригответе засади; Защото Господ намисли и ще извърши онова, Което изрече против вавилонските жители. 13 О ти, който живееш край много води, Който изобилваш със съкровища, Краят ти дойде, Границата на сребролюбието ти.

И ето сега как наистина ще стане това-Откровението 18 глава

1 След това видях друг ангел, който слизаше от небето, имайки голяма власт; и земята се просвети от неговата слава. 2 Той извика със силен глас, казвайки: Падна, падна великият Вавилон и стана жилище на бесовете, свърталище на всякакъв нечист дух и свърталище на всякаква нечиста и омразна птица; 3 защото всички народи пиха от виното на нейното разпалено блудствуване, и земните царе блудствуваха с нея, земните търговци се обогатиха от безмерния й разкош. 4 И чух друг глас от небето, който казваше: Излезте от нея, люде Мои, за да не участвувате в греховете й и да не споделяте язвите й;

Видяхме какво е това вино от което всичките народи са пили и са се опили. Знаете ли, че много от тези лъжи водят началото си още от първият Вавилон-този на Нимрод? От къде мислите, че идва Мадоната с бебето-още от първият Вавилон-Иштар и Тамуз. Излезте от Вавилон!
Нека видим какво е писал и пророк Исаия по този същият въпрос-13 глава

1 Пророчество за Вавилон наложено във видение на Исаия Амосовия син: - 2 Дигнете знаме на гола планина, Извикайте с висок глас към тях, помахайте с ръка, За да влязат във вратите на благородните. 3 Аз заповядах на посветените Си, Повиках още и силните Си, за да извършат волята на гнева Ми, - Да! ония, които се радват на Моето величие.

Армията на Господа ще са Руснаците и техните съюзници. Днес Русия и Китай са заедно и имат дори съвместни военни учения. Нещо, което преди години не беше възможно. И те заедно ще воюват против ЕС. Знаем, че Русия сама не може да събере 200 милионна армия. Но заедно с Китай и всичките си бивши сателити, както и още Царе от изтока-може

4 Гласът върху планините на множество приличаше на голям народ! Шумен глас от царството на събраните народи!

Много народи ще са заедно против ЕС

Господ на силите преглежда войнството Си за бой. 5 Те идат от далечна страна, От небесните краища, Дори Господ и оръжията на негодуванието Му, За да погуби цялата земя. 6 Лелекайте, защото денят Господен наближи, Ще дойде като погибел от Всемогъщия.

Това е именно тази 200 милионна армия. И както е писано: пред тях е като райската градина а зад тях-гола пустиня. От където минат, всичко ще е унищожено

10 Защото небесните звезди и съзвездия Не ще дадат светенето си; Слънцето ще потъмнее при изгряването си, И луната не ще сияе със светлината си.

Това е денят на Господа. И където и да потърсите в Библията за този ден-винаги е описан по този начин

13 Затова ще разклатя небето, И земята от търсене ще се премести, При гнева на Господа на Силите, В деня на пламенната Му ярост. 14 Те ще бъдат като гонена сърна, И като овце, които никой не събира; Ще се връщат всеки при людете си. И ще бягат всеки на земята си. 15 Всеки, който се намери, ще бъде пронизан; И всичките заловени ще паднат под нож.

И Руснаците няма да пожалят ни млади ни стари

16 Младенците им, тоже, ще бъдат смазани пред очите им; Къщите им ще бъдат ограбени и жените им изнасилвани. 17 Ето, ще подбудя против тях мидяните, Които не ще считат среброто за нищо, А колкото за златото - няма да се наслаждават в него.

И това е, което ще направят Руснаците-те са именно Мидяните. И вижте-ще искат да ги подкупят дори и със злато-за да спрат нападението си, но няма да успеят

18 Но с лъковете си ще смажат юношите; И не ще се смилят за плода на утробата, Окото им няма да пощади децата. 19 И с Вавилон, славата на царствата, Красивият град, с който се гордеят халдеите, Ще бъде както, когато разори Бог Содома и Гомора:

Целият свят ще участва в тези събития.
Еремия 51 глава

24 И ще въздам на Вавилон И на всичките халдейски жители За всичкото зло, което сториха на Сион Пред вашите очи, казва Господ.

Гопод ще накаже тези които са ни направили много зло

27 Издигнете знаме в страната, Затръбете между народите, Пригответе против нея народите; Свикайте против нея царствата На Арарат, на Мини и на Асханаз; Поставете над нея уредник; Докарайте коне като бодливи гъсеници.

Това са източно Европейски държави

28 Пригответе против нея народите, Мидийските царе, управителите им, всичките им началници, И цялата подвластна на тях земя.

И всички се приготвят за тази велика война-защото Господ ще накаже езичниците и хамитите за това, което направиха на неговите хора.
Нека видим Захария 1 глава-защото винаги е важно да знаем какво става с народа на Бога-Израел

12 Тогава ангелът Господен в отговор рече: Господи на Силите, до кога няма да покажеш милост към Ерусалим и Юдовите градове, против които си негодувал през тия седемдесет години? 13 И Господ отговори с добри думи, с утешителни думи, на ангела, който говореше с мене. 14 И тъй ангелът, който говореше с мене, ми рече: Извикай и кажи: Така казва Господ на Силите: Ревнувам твърде силно за Ерусалим и за Сион;

Вижте-Господ Исус винаги е искал и ще живее вечно в Ерусалим-явно има огромно значение. И вижте какво казва Господ за околните народи дето са около Израел. И какво са ни направили те

15 и много се сърдя на околните народи; защото като се разсърдих само малко, те спомогнаха към наскърбяването на Израиля.

Господ е искал тези народи да ни накажат за нашето непослушание, но те са ни направили много повече от това, което е трябвало

16 Затова, така казва Господ: Аз съм се върнал с милост в Ерусалим; домът Ми ще се построи в него, казва Господ на Силите; и връв ще се опъне върху Ерусалим. 18 И като подигнах очите си видях, и ето четири рога. 19 И рекох на ангела, който говореше с мене: Какви са тия? И той ми отговори: Тия са роговете, които разпръснаха Юда, Израиля и Ерусалим.

Вече видяхме тези 4 Империи които ни разпръснаха. Защото започна с Вавилон на Навохудоносор, но продължава и до днес. И вие знаете вече, че Европейският Съюз е именно възстановената Римска Империя.
Нека видим тези 4 Империи-Данаил 7 глава

1 В първата година на вавилонския цар Валтасар Даниил видя сън и видения на главата си върху леглото си. Тогава написа съня и разказа същността на работите. 2 Даниил проговаряйки рече: Видях в нощното си видение, и ето, четирите небесни ветрища избухнаха върху голямото море. Морето-това са народите. 3 И четири големи зверове възлязоха из морето, различни един от друг. 4 Първият бе като лъв, и имаше орлови крила;

Това е Вавилонската Империя

а, като го гледаха, крилата му се изскубаха, и той се дигна от земята и биде заставен да се изправи на две нозе като човек, и даде му се човешко сърце. 5 След това, ето друг звяр, вторият, приличен на мечка, който се подигна от едната страна, и имаше три ребра в устата си между зъбите си; и му думаха така: Стани, изяж много месо.

Знаете ли какъв е символа на Русия? Мечка е. Този втори звяр е Мидо-Персия. А е повдигнат на едната страна, защото първо Дарии-Руснак-е взел Царството от Валтасар, а после Персите са владеели Империята и са били по-силните

6 Подир това, като погледнах, ето друг звяр, приличен на леопард, който имаше на гърба си четири птичи крила: тоя звяр имаше и четири глави; и даде му се власт.

За около 6-7 години Александър Велики е завзел света. За това има и крила-знаем, че леопарда е много бързо животно, а пък има и крила. И понеже Александър е умрял млад-на около 33 години и не е оставил наследник, 4те му генерала си поделят света. За това има тези 4 глави

7 Подир това, като погледнах в нощните видения, ето четвъртият звяр, страшен и ужасен и твърде як; той имаше големи железни зъби, с които пояждаше и сломяваше, като стъпкваше останалото с нозете си; той се различаваше от всичките зверове, които бяха преди него; и имаше десет рога.

Този четвърти звяр е от всички най-страшен и ужасен. Защото не само е съсипал света физически, но го е съсипал и морално. От къде идват всичките пагански учения в които вие вярвате-от Рим. Това днешно християнство няма общо с Христос, но има много общо с ученията на Рим

15 Колкото за мене, Даниила, духът ми се наскърби дълбоко в тялото ми, и виденията на главата ми ме смутиха. 16 Приближих се до едного от предстоящите и го попитах що е истинското значение на всичко това. И той ми разправи и ми даде да разбера значението на тия неща. 17 Тия четири големи звяра, каза той, са четири царства, които ще се издигнат от земята.

А знаем, че общо са 7 глави

18 Но светиите на Всевишния ще приемат царството, и ще владеят царството до века и до вечни векове.

И светиите-тези които пазят Закона на Господа и вярват в Исус, те и ще владеят Царството за винаги

27 А царството и владичеството, и величието на царствата, които са под цялото небе, ще се дадат на людете, които са светиите на Всевишния, Чието царство е вечно царство и на Когото всичките владичества ще служат и ще се покоряват.

Къде са всичките царства и къде ще бъдат-под цялото небе! Тоест-на земята.
Нека видим отново Захария 1 глава

20 Тогава Господ ми показа четирима ковачи. 21 И рекох: Какво са дошли да правят тия? И в отговор рече: Ония са роговете които разпръснаха Юда тъй, че никой не повдигаше главата си; но тия са дошли да ги уплашат, и да повалят роговете на народите, които подигнаха рог против Юдовата земя за да я разпръснат.

Но кои са тези 4 рога? Това са 4те ангела, които ще съсипят Вавилон на езичниците. От Вавилон и до днес белите владеят света. Коя е тази държава която те не владеят или не участват по някакъв начин във важните й решения? И те всички са разпръснали Израел по света като роби.
И ето сега вече краят на цялото нещо-Откровението 6 глава

12 И видях, когато отвори шестия печат, че стана голям трус: слънцето почерня като козиняво вретище, и цялата луна стана като кръв; 13 небесните звезди паднаха на земята, като когато смоковница, разклащана от силен вятър, мята неузрелите си смокини; 14 небето биде преместено като свитък, когато се свива; и всички планини и острови се вдигнаха от местата си.

Това никога не е било-идва в бъдещето

15 И земните царе, големците и хилядниците, богатите и силните, всеки роб и всеки свободен се скриха в пещерите и между скалите на планините; 16 и казват на планините и на скалите: Паднете върху нас и скрийте ни от лицето на седящия на престола и от гнева на Агнето; 17 Защото е дошъл великият ден на Неговия гняв; и кой може да устои?

Защото тогава те наистина вече ще разберат, че всичко писано в Библията е самата истина. Но вместо тогава поне да паднат на колене и да се покаят от делата си, те ще търсят да се скрият. Защото умът им е развратен.
Откровението 7 глава

1 След това видях четири ангела, стоящи на четирите ъгъла на земята и държащи четирите земни ветрове, за да не духа никакъв вятър по земята, нито по морето, нито върху някое дърво.

Тези 4 ангела държат мира на земята

2 И видях друг ангел да се издига от изток, у когото беше печата на живия Бог; и той извика с висок глас към четирите ангела, на които бе дадено да повредят земята и морето и каза: 3 Не повреждайте земята, нито морето, нито дърветата, преди да ударим печат върху челата на слугите на нашия Бог. 4 И чух числото на подпечатаните, сто и четиридесет и четири хиляди подпечатани от всичките племена на израилтяните:

Това са само подпечатаните от племената на Израел. Племената са 12 и от всяко по 12000 души. Но само те ли ще бъдат вечно с Господ и с Отец? НЕ!

9 След това видях, и ето голямо множество, което никой не можеше да изброи, от всеки народ, и от всичките племена, люде и езици, стоящи пред престола и пред Агнето, облечени в бели дрехи, с палмови клони в ръцете си,

И всеки, който иска да служи на Господ както Господ изисква, ще бъде сред тези избрани хора.
Захария 6 глава

1 И пак подигнах очите си та погледнах, и, ето, четири колесници излизаха изсред две планини; и планините бяха бронзови,

Кои са тези две планини? Едната е изтока-тя е съставена от Русия, Китай, Индия. Другата е запада-Европейският Съюз. Това, което ги разделя е реката Ефрат. Турция е държавата, която отделя изтока от запада. И реката Ефрат тече през Турция

2 В първата колесница имаше червени коне, във втората колесница черни коне, 3 в третата колесница бели коне, а в четвъртата колесница пъстри и пепеляви коне.

4 ангела които държат войните

4 Тогава проговаряйки рекох на ангела, който говореше с мене: Какви са тия, господарю мой? 5 И отговор ангелът ми рече: Тия са четирите небесни духове, които излизат отпред Господаря на целия свят, пред Когото са стояли. 6 Черните коне, които са в едната колесница, излизат към северната страна, и белите излизат след тях; а пъстрите излизат към южната страна. 7 Но пепелявите като излязоха поискаха да отидат и обходят света; и той им рече: Идете, обходете. И тъй обходиха света. 8 Тогава извика към мене та ми говори казвайки: Виж, ония, които излизат към северната страна, успокоиха духа Ми в северната страна.

Това са тези същите коне и конници които видяхме в началото-4 ангела които държат света за да не започнат войните. Но ето-времето идва когато те ще отпуснат събитията да се случат и войните ще започнат. Откровението 9 глава

1 И като затръби петият ангел, видях една звезда паднала на земята от небето, на която се даде ключа от бездънната пропаст. 2 И тя отвори бездънната пропаст; и дим се издигна от пропастта като дим от голяма пещ; и слънцето и въздуха потъмняха от дима на пропастта. 3 И от дима излязоха скакалци по земята; и даде им се сила, както е силата, що имат земните скорпии. 4 Но им се заръча да не повредят тревата по земята, нито някое зеленище, нито някое дърво, а само такива човеци, които нямат Божия печат на челата си.

Това е армията на западна Европа-която сега никой не вижда. Западна Европа не иска да разруши Русия и света но да обедини цялата земя както е била по времето на Вавилон

5 И позволи им се, не да убиват тия, но да ги мъчат пет месеца; и мъката беше като мъка от скорпия, когато ужили човека.

А през това време Исус седи от дясно на Отец на небето и всички хора от земята могат да ги видят-за около 5 месеца ще е така. Нали небето се е свило

6 През ония дни човеците ще потърсят смъртта, но никак няма да я намерят; и ще пожелаят да умрат, но смъртта ще побегне от тях. 13 И като затръби шестият ангел, чух един глас от роговете на златния олтар, който беше пред Бога, 14 че някой казваше на шестия ангел, у когото беше тръбата: Развържи четирите ангела, които са вързани при голямата река Ефрат.

Тези ангели са били приготвени именно за този час. И тогава ще се вдигне мира от земята

15 И развързаха се четирите ангела, които бяха приготвени за тоя час и ден и месец и година, за да убият третата част от човеците.

Една трета от човеците-днес са над 7 милиарда

16 И числото на воюващите конници беше двеста милиона; аз чух числото им.

Сестри и братя-Русия сама не може да издигне 200 милионна армия. Но заедно с Китай, Индия, Монголия и всичките бивши соц страни ще издигне такава армия. Факта е, че Русия и Китай, както и Индия са в една коалиция днес и имат договори за взаимопомощ. Те просто изпълняват пророчествата на Библията. Те са Царете от Севера и Изтока! И да-по пътя си Русия ще помете всички народи и ще се разправи с тези които са били заедно с Европейският Съюз

17 И конете във видението и яздещите на тях ми се видяха такива: те носеха като огнени, яцинтови и жупелни нагръдници; и главите на конете бяха като глави на лъвове, и от устата им излизаше огън, дим и жупел. 18 От тия три язви, - от огъня, от дима и от жупела, що излизаха от устата им, - биде избита третата част от човеците.

Йоан е описвал според възможностите си оръжията на нашето време. Той не е разбирал добре, какво вижда в тези видения. Но помислете-как изглежда танк, стрелящ по дадена цел? Как изглежда военен хеликоптер изстрелващ ракети? И тази армия ще избие почти 2 милиарда души по земята!
Йоил 2 глава

1 Затръбете в Сион, И дайте тревога в светия Ми хълм; Нека се разтреперят всичките жители на страната; Защото иде денят Господен, защото е близо, 2 Ден тъмен и мъглив, Ден облачен и мрачен, Бързащ като зората, която се разпростира върху планините; Идат люде много и силни, Подобни, на които не е имало от века, Нито подир тях ще има до годините на много поколения. 3 Огън пояжда пред тях, И пламък опаля подир тях; Земята пред тях е като Едемската градина, А зад тях гола пустиня; Да! нищо не е избегнало от тях. 4 Видът им е като вида на коне; И тичат като конници. 5 Като тропот от колесници се чува Като скачат по върховете на бърдата, Като пращение на огнен пламък, който пояжда тръстика, Като шум на силни люде опълчени на бой. 6 Пред тях племената се измъчват, Всичките лица побледняват. 7 Те тичат като юнаци; Като военни мъже качват се на стената, И маршируват всеки в пътя си Без да развалят редовете си. 8 Не се тласкат един друг; Маршируват всеки в своя път; И даже като падат около оръжията Не спират вървежа си. 9 Спускат се върху града, Тичат по стената, Качват се по къщите, Влизат през прозорците като крадец. 10 Земята се тресе пред тях, Небето трепери, Слънцето и луната потъмняват, И звездите оттеглят светенето си.

Виждаме кога ще бъде това. И ето-това е армията на Господа:

11 И Господ издава гласа Си пред тая Си войска; Защото станът Му е много голям; Защото е силен Оня, Който изпълнява словото Си; Защото денят Господен е велик и твърде страшен; И кой може да го изтърпи?

Нека видим и Откровението 16 глава

12 Шестият ангел изля чашата си върху голямата река Ефрат; и пресъхна водата й, за да се приготви пътя на царете, които идат от изток.

И реката Ефрат ще пресъхне, за да мине тази 200 милионна рамия на Русия, Китай и съюзниците им по пътя към долината на Магедон, където ще се срещнат с армията на Европейският Съюз

13 И видях да излизат от устата на змея и от устата на звяра и от устата на лъжепророка три нечисти духове, прилични на жаби;

Змея е Сатана. Той е нечист дух! Това за което става въпрос тук е-думи! Всичко започва чрез думите

14 защото те са бесовски духове, които, като вършат знамения, отиват при царете на цялата вселена, да ги събират за войната във великия ден на всемогъщия Бог. 15 (Ето, ида като крадец. Блажен оня, който бди и пази дрехите си, за да не ходи гол, та да не гледат срамотата му). 16 И събраха ги на мястото, което по еврейски се нарича Армагедон.

Това е Третата Световна Война-и ще се срещнат в Армагедон. Европейските армии на запада ще са в Израел за да пазят папата, който ще седне в Храма в Ерусалим.
Йоил 3 глава

1 Защото, ето, в ония дни и в онова време, Когато върна Юдовите и ерусалимските пленници, 2 Ще събера всичките народи Та ще ги сведа в Иосафатовата долина, И там ще се съдя с тях Поради людете Си и наследството Си Израиля, Когото разпръснаха между народите. Те си разделиха земята Ми, 3 И хвърлиха жребия за людете Ми; Даваха момче за блудница, И продаваха момиче да пият вино.

И това е наистина станало с народа ни-Израел. И ние сме го направили

6 А продадохте на гърците, Юдейците и ерусалимците, За да ги отдалечите от пределите им,

И ето-ние сме били отведени по всичките държави на света и сме били роби. Но и до днес все още сме такива

9 Прогласете това между народите; Пригответе война; подигнете юнаците; Нека се приближат всичките военни мъже; Нека възлизат. 10 Изковете палешниците си на ножове, И сърповете си на копия; Слабият нека каже: Аз съм юнак! 11 Съберете се и дойдете отвред всички народи, Та се натрупайте заедно; Господи, направи да слязат там юнаците Ти. 12 Нека станат народите и дойдат В Иосафатовата долина; Защото там ще седна да съдя всичките околни народи. 13 Пускайте сърпа в жетвата, защото е узряла; Дойдете, тъпчете, защото линът е пълен, И каците се преливат; Понеже нечестието им е голямо. 14 Множества, множества в долината гдето ще се отсъди за тях; Защото близо е денят Господен в долината гдето ще се даде присъдата.

Става въпрос за долината на Магедон-още означава Долината на решението. Защото там ще се реши, кой ще управлява тази земя: човекът или Господ Исус Христос

15 Слънцето и луната ще потъмнеят, И звездите ще оттеглят светенето си. 16 И Господ ще изрикае от Сион, И ще издаде гласа Си от Ерусалим; Небето и земята ще се потресат; Но Господ ще бъде прибежище на людете Си, И крепостта на израилтяните.

Захария 12 глава

2 Ето, Аз правя Ерусалим омайна чаша На всичките околни племена; И това ще бъде и за Юда В обсадата против Ерусалим

И ето какво ще направи Господ с народите които ни съсипаха

9 В оня ден Ще потърся да изтрубя всичките народи, Които идат против Ерусалим; 10 А на Давидовия дом И на ерусалимските жители Ще излея дух на благодат и моление; И те ще погледнат на Мене, Когото прободоха; И ще плачат за Него Като плаче някой за едникия си син, И ще скърбят горчиво за Него Както скърби някой за първородния си. 11 В оня ден ще има голямо жалеене в Еруслим, Като жалеенето при Ададримон в полето Магедон

За какво говори пророка? За битката в Армагедон и ето-Господ ще доде и всички ще го видят.
Откровението 1 глава-същото нещо-Господ Исус идва на земята

7 Ето, иде с облаците; и ще Го види всяко око, и ония, които го прободоха; и всичките племена ще възридаят за Него. Така е. Амин.

Както виждате-всичките оцелели ще видят пришествието на Господа. И защо ще заплачат-защото ще разберат, че всичкото писано в Библията е вярно, а те са го отхвърлили
Йоил 2 глава

15 Затръбете в Сион, Осветете пост, свикайте тържествено събрание; 16 Сберете людете, осветете събранието, Свикайте старейшините, Сберете младенците и сучещите; Нека излезе младоженеца из спалнята си, И невестата из стаята си;

Кой е Младоженеца



Гласувай:
1


Вълнообразно


1. bojiislujitel - Йоил 2 глава 15 Затръбете в С...
19.03.2017 00:51
Йоил 2 глава

15 Затръбете в Сион, Осветете пост, свикайте тържествено събрание;
16 Съберете людете, осветете събранието, Свикайте старейшините, Съберете младенците и сучещите; Нека излезе младоженецът из спалнята си, И невестата из стаята си;


Младоженеца е Господ Исус Христос. Невестата сме ние-народа Израел за който Господ Исус ще се ожени и това ще стане след като ни събере от всичките народи където ни е разпръснал и ни върне отново в земята ни

18 Тогава Господ поревнува за земята Си, И смили се за людете Си.
19 И Господ рече в отговор на людете Си: Ето, Аз ще ви пратя житото, Виното и маслото, та ще се наситите от тях, И няма вече да ви направя за позор между народите;

И ето, Господ ще ни събере и ще ни върне отново в земята ни. И също ще се разправи и с руснаците и техните съюзници, така че, те вече няма да ни плашат

20 Но ще отдалеча от вас северната язва, И ще я оттласна в безводна и пуста земя, С предната й страна към източното море, А западната й страна към западното море; И воня ще възлезе от нея, И смрад ще се издигне от нея, Защото е извършила надути работи.

И последото място-Исаия 2 глава

2 В послешните дни Хълмът на дома Господен Ще се утвърди по-високо от всичките хълмове, И ще се издигне над бърдата; И всичките народи ще се стекат на него.

Хълма Господен е правителството на Господа, което ще е в Ерусалим. От там Господ ще управлява ялата земя

3 И много племена ще отидат и ще рекат: Дойдете, да възлезем на хълма Господен, В дома на Якововия Бог; Той ще ни научи на пътищата Си, И ние ще ходим в пътеките Му, Защото от Сион ще излезе поуката, И словото Господно от Ерусалим.

И след войната, която ще обхване целият свят и битката в Армагедон, хората които са оцелели от всичките народи вече няма и да помислят за война. И ще отиват в Еруслим, та да чуят какво казва Господ Исус

4 Бог ще съди между народите, И ще решава между много племена; И те ще изковат ножовете си на палешници, И копията си на сърпове; Народ против народ няма да дигне нож, Нито ще се учат вече на война.

И ще има мир на тази земя за 1000 години.
Ето-това е денят на Господа, за който пишат всичките пророци.
Господ Исус идва за да накаже народите за беззаконието им.
После ще започнат тези 1000 години на мир на земята. Господ ще учи народите на тази земя на правда.
Както видяхме-всичко ще бъде на тази земя и никой няма да върви на небето.
Готови ли сте за това, което идва?

Благодаря ви за вниманието!

цитирай
2. tres1 - Блажени да са вярващите
19.03.2017 19:35
Аналогични събития като тези в библията са ставали на тази земя и много, много преди. Развивали са се и са изчезвали цивилизации, единствено заразната болест /глупостта човешка/ си е запазила най-безкомпромисно место от люлката до гроба на вида човешки. Това, че всяко племе, група или народ иска да се чувства някакси богоизбран или помазан е едно, а че ще бъде богоразмазан е друго. Та понеже и едното е ставало и другото се е случвало нашия народ си има поговорка: - Нищо ново под звездите!...Господ ще учи народите на тази земя на правда. То и хората добре знаят що е това правда, само дето гледат да я натаманят така, че на тях да е удобна. Останалите писаници са различни съчинения по или без картинка, като повечето са писани постфактум. Историята до новото летоброене я приемаме като предание, легенда или мит, а днес ни се иска да е станала познание.
https://www.youtube/watch?v=RygUvbJENAU
цитирай
3. raders - Ще потрошиш помпата, е човек. Без да ...
19.03.2017 20:15
Ще потрошиш помпата, е човек. Без да съм го чел всичко, ми е ясно, че е абсолютна глупост - някакви библейски истории, омешани със съвремието и претендиращи за пророчество. Но май много станаха пророците.
цитирай
4. bojiislujitel - Няколко неща стават ясни от двата ...
20.03.2017 16:38
Няколко неща стават ясни от двата коментара по темата:
Коментиралите си нямат и понятие от Библията.
Коментиралите си нямат и понятие от света и какво става в него.
Коментиралите си нямат и понятие от историята на света.
Коментиралите си нямат и понятие защо живеят.
Коментиралите са абсолютно невежи и са мързеливи.
Коментиралите изобщо не са наясно какво идва и че ще участват в събитията.

С две думи: като искате да пишете по някоя тема - поне малко се образовайте.
Глупостта и невежеството отдавна не ме впечатляват... :)
цитирай
5. tres1 - bojiislujitel - дай определение за понятие
20.03.2017 18:31
Най-вероятно моето понятие за тази библия не съвпада с твоето папагалско такова.
Представата за света, такава каквато ни е позволена я имам както всеки отделен човек.
Колкото до човешката история няма да е лошо да я попрегледаш отново - може да откриеш доста неизвестни неща. Пророци е имало има и ще има, но какво бе отношението на църквата към нашата пророчица Ванга? Колкото до причината поради която живееш - не си този който я е измислил и позволил, а оценката за този дар наричан живот не прави от дистанцията до върха на носа си. Що се отнася до абсолютните глупаци или невежи ... и те не са излишни - няма нищо случайно на този свят. Същото се отнася и за мързеливците, които колкото и да е странно са носители на много идеи /кога рационални, кога ирационални/, но пак повтарям - не случайни! Събитията ще са такива, каквито са и всеки индивид има свое място и роля в този спектакъл. Друг е въпроса на кой какво му харесва или не. С две думи bojiislujitel - не си позволявай неща, които щом си чел Библията би следвало да знаеш ! Какво е позволено на човек и какво НЕ. Да съдиш е в графата НЕ ! Ако имаш намерението да подкрепиш идеята на тази книга - начина е друг. Щом като си знаещ - намери го !
цитирай
6. bojiislujitel - И какво повече има да обсъждам с Вас, ...
21.03.2017 20:58
И какво повече има да обсъждам с Вас, при положение че дори не ви е ясно, какво е съдене и какво е показване на фактите?!
Приятен ден!
цитирай
7. tres1 - и ако това са факти
22.03.2017 12:07
..си нямат и понятие от Библията
..си нямат и понятие от света и какво става в него
..си нямат и понятие от историята на света
..си нямат и понятие защо живеят
..са абсолютно невежи и са мързеливи
.. не са наясно какво идва и че ще участват в събитията то -
1. Наличието на християнска вяра предхождаща появата на Христос
2. Наличието на библия писана преди появата на познатата ни /бесика/
3. Първите християни са траките
4. Разминаване в основната идея на доста от съществуващите /не само признатите/ евангелия
5. Документираната дивашка жестокост и жертвоприношения уж внушени от господа на избраният от него народ, за да му бъде "осигурена" обетованата земя, което е в крещящо противоречие с християнството
6. Труда на стотиците експерти в различни научни области, доказващи или отхвърлящи същността на купища материали около и в самата библия
7. наличието на значими пророци извън и освен тези от библията и библейските времена
по всяка вероятност ще да са съновидения на напълно неграмотни, тъпи и мързеливи човеци, които освен, че не знаят защо и как да живеят си нямат и най-бледа представа от това какво ги очаква.
Ето защо оценките дадени в коментара ви е квалификация /с презумпция за обвинение в съд/
Това което ви предлагам е аргументация - повод за размисъл или диспут.
Приятен ден !
цитирай
8. bojiislujitel - А това, което аз Ви предлагам: че...
24.03.2017 19:46
А това, което аз Ви предлагам: четете тези уроци! Намерете си Библията и започнете да я четете!
И ако наистина ви интересува, защо сте на този свят, от къде сме дошли ние-хората-и на къде отиваме, то ви гарантирам, че ще стигнете до истината както е. А ние-Израел-не представяме нищо друго освен истината както е.
Но ако не желаете да знаете, какво ще бъде с вас, то позволете ми да Ви кажа: всеки, който се е родил ще живее вечно. Но... въпроса е къде?!
Защото и огненото езеро ще е вечно и попадналите там, ще са на вечни мъки-надявам се поне разбирате значението на думите "вечно", "вечни"?...
Да-зная, не Ви се вярва...
Ще го видите и ще го изпитате. Но се надявам, че няма да изберете-поради глупостта и невежеството в които живеете в момента-огненото езеро де.

А-и още нещо: ако започнете да разсъждавате с това, което ви е дал Господ-горният етаж имам предвид де-непременно ще дойде времето, когато ще искате да си говорим за Бога и вечният живот. Но ако не-приятен път към огненото езеро.

И като първо: добре е да се образовате поне мънико и да намерите разликата между показване на факти и съдене. :)
А-и още нещо: прочетох какво сте писали. Не ви отговарям, защото нямам навика да говоря с мъртвите.

Приятен ден Ви желая!
цитирай
9. tres1 - ако започнете да разсъждавате с ...
26.03.2017 21:49
ако започнете да разсъждавате с това, което e от горният етаж определено има шанс да разберете, че ако свалите капаците, които сте си нахлузил /като кон/ може да видите доста и то различни от написаните в библията факти, които нито са проява на атеизъм, нито на фантазии от типа на вечното огнено езеро и т.н. Колкото до образоването за което пледирате - то не се състои единствено и само с казаното в библията. Шаманите при догоните /африканско племе/ повтарят назубрено познание за което хал хабер си нямат, но съвременните учени - да. Освен това съвсем не съм съгласен, че споменаването само на понятие като невежество ще ви постави веднага от другата страна. За пожеланието, което ми отправяте да видя и изпитам огненото езеро, сърдечно ви предлагам да го споделим, при мен няма егоизъм и стремеж към вечното, а простичко човешко разбирателство отправено към ближния с любов. Истина е, че глупостта и мерака са вечни - доказано е.
И щом нямате навика да говорите с мъртвите дали не сте от групата коне теглещи катафалките или отбора на живите мъртъвци.
Приятни занимания !
цитирай
10. bojiislujitel - :)
26.03.2017 21:53
:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172069
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031