Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2017 10:19 - Подгряват матряла за великата гавра
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2188 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Рано, рано тази сутрин, много преди началото на работния ден, любимата (де)зинформационна платформа на фондация "Америка за (унищожаване на) България", Прокопиев-ия "Дневник" публикува обширен, поръчков репортаж, за подготвителните дейности, по посрещането и последващото зверско охраняване на старото желязо, което уж е било произведено за два реактора, за АЕЦ "Белене".
Заради историческата му ценност и заради размера на грабежа, който се прикрива ще го публикувам почти 1:1, с кратки коментари към него, за да повдигнем завесата. Ето го и него (цифрите в скобите ще отбелязват съответние следващ коментар):

Реакторите за АЕЦ "Белене" пристигат по Дунав при изключителни мерки за сигурност Всички служители и работници, освободени от пристанището на АЕЦ "Белене" след 2012г. са били възстановени на работа (1), за да подготвят съоръжението за пристигането на двата ядрени реактора, поръчани за нереализирания проект на "втора атомна". Това показа проверка на "Дневник" (2). Заради габаритите си, реакторите ще бъдат транспортирани по Дунав вероятно в началото на април.
Охраната на площадката, където трябваше да бъде построена централата е засилена, а в сряда са били обсъдени и допълнителни мерки за сигурност при пристигането на реакторите (3). Това е станало на съвещание, свикано в Белене с участие на служители от ДАНС (4), Областната дирекция на полицията в Плевен и службата за противопожарна охрана. Мястото, на което ще бъдат съхранявани реакторите, вече е класифицирано като обект от стратегическо значение за страната.
В началото на седмицата, за участие в съвещанието в Белене, бяха пристигнали и представители на корпорацията "Росатом". Според публикация на "Капитал" от началото на годината, предстои да бъде подписан договор, с който

руската страна да гарантира правилното съхранение

на реакторите, след като бъдат транспортирани до площадката в "Белене". Богомил Манчев, бивш изпълнителен директор на "Риск инженеринг", компанията, която беше архитект-инженер на проекта "Белене" твърди, че съхранението на реакторите у нас ще струва на държавата няколко милиона лева годишно (5).
Двата реактора са произведени от "Ижорските заводи", които са част от структурата на "Росатом". Те бяха поръчани от правителството на Сергей Станищев през 2008 г., със спoразумение между НЕК и компания "Атомстройекспорт".
С решение на Министерския съвет

през 2012г. проектът беше прекратен

а през юни м.г. "Атомстройекспорт" осъди България да плати за произведените вече реактори 601 млн. евро. Плащането бе извършено от НЕК с държавен заем, предоставен през декември м.г.
В продължение на близо 20 години, до 2008г. на площадката в "Белене" се съхраняваше старото оборудване за централата. То беше продадено на "Атомстроекспорт" и по-късно монтирано в "Калининската" АЕЦ в Русия. Въпреки че бе оценено на 205 млн. евро, НЕК получи за него само 87.6 млн. евро (6).


image

Това са най-достъпните гледни точки, които Google Earth позволява да имаме, към пристанището, където ще пристигне старото желязо.

1. Тези работници цели пет години са седели със скръстени ръце и са фотосинтезирали, докато ядрената мафия пак заудря с барабана, да се връщат в строя?
2. Да се чете - беше поръчано на "Дневник" да се изгаври с матряла. В цялото писание няма и една буква следа от журналистическа проверка или разследване.
3. Допълнителните мерки са задължителни, за да не може някой да забележи и разпространи новината, че това желязо не е онова желязо, за което ни оскубаха.
4. Групировката ДАНС е основният гарант за разграбването на територията.
5. Подчертава се факта, че лихвите по присъдата, от които ни "спасиха" Бойко Борисов и Теменужка Петкова, сега се трансформират/преименуват в такса за гарантирано съхранение. Нещо неясно?
6. Специално се натъртва, че сега всичко се прави точно на 180° на обратно, както се е правило по време и след 20 годишното съхранение на предния реактор, с който пак ни изиграха и ограбиха.

За гарнитура към гаврата следва да отбележим, че главният виновник за него "
Р.Овч.: Едно, две, три, четири ... правителства" живее за сметка на жертвите, заемайки държавен пост вече четвърто правителство по ред и се готви да посрещне петото.

За малко да забравя! Преди два дни погледнахме "
През ключалката на зловеща енерГЕПИйна седянка" и видяхме, как обичайната групичка енерГЕПИйни "експерти" подковаваха матряла да забрави веднъж и за винаги за този грабеж, за да се разчисти терена за следващия.

А иначе старта на гаврата беше даден още в началото на февруари, когато "
Реакторите менте за АЕЦ "Белене" тръгват към нас", от Русия.

Георги Котев



Гласувай:
7



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9835413
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031