Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2017 17:19 - Ядреното наследство на миротРоВеца Обама
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1415 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 14.03.2017 17:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Министерството на енергетиката на САЩ, което е отговорно, както за "мирната" така и за военната ядрена програма, е пуликувало чернова на Доклад за търсене на решение, за справяне с радиоактивните отпадъци от военното крило на ядрената мафия, защото "мирните" от АЕЦ били безвредни. Черновата се публикува сега, но е била изготвена още през декевнри 2016-та г., т.е. по време на администрацията на Барак Обама. Обемът му е само 50 страници в PDF  формат и всеки желаещ може да се запознае с него от ТУК.

Шапката на черновата изглежда приблизително ето така:

image

Авторите на словоблудството небрежно са пропуснали да отбележат в заглавието, че става въпрос за ЯДРЕНИ отпадъци, та се наложи да ги допълвам. И без да ви занимавам с всички кретенизми в него ще ви акцентирам само на най-главните моменти.

1. Сагата е с над 60 годишно продължителност и края и не се вижда. В черновата е посочен законодателен акт от далечната 1953-та г., който дава старт на процеса на търсене и изграждане на гробище за смъртоносните творения на ядрената мафия. Но вече повече от 60 години не са се приближили и на един сантиметър до истината.

2. В черновата има таблица с разписани етапи, срокове за изпълнението им и приблизителна цена за всеки етап. Грубо казано се предвижда период от минимум 11 (единадесет) години и общо минимум $ 3 000 000 000 (три милиарда). Но не са пропуснали да отбележат, че както сроковете така и парите са силно условни и най-вероятно значително ще бъдат завишени, поради безброй причини.
Още от сега е повече от ясно, че сумата от ТРИ милиарда щатски долара е силно занижена. Основание за това ни дава вчерашното съобщение "
Меркел: Парите не са радиоактивни",  от което става ясна цената за погребването на "безвредния" германски "мирен" ядрен болук.

3. Във връзка с публикуваната чернова американското издание Forbes (Форбс) публикува коментар, в който между другото отбелязма следната глупава лъжа:

Commercial nuclear waste is not actually a waste but a solid easily-handled material that can be reused in the future and is easily and safely stored in dry casks for over 160 years. Defense waste is actually waste, not useful at all, and is the goopy peanut-butter-like junk, as well as trash, sludge, cement and salt cake, that one associates with nasty waste types.

"Отпадъка от мирните АЕЦ на практика не е отпадък, който даже може да бъде държан в ръка, а също така може повторно да се използва в бъдеще, което го прави лесен и безопасен за съхранение в сухи контейнери в продължение на 160 години. Военният ядрен отпадък е практически неизползваем повторно и е нещо много гадно."

Това естествено е плитка лъжа. Твърдението на Форбс е частично вярно за 95% от отработилото ядрено гориво в "мирните" АЕЦ, като изключим ръчното му подмятане. А и въпросните 95% не са напълно повторно използваеми, а едва 1/10 част то тях. Останалите 5% от отработилото ядрено гориво по нищо не се различава от смъртоносния военен боклук, за който се говори в черновата на министерството.
Разликата между "мирният" и военният смъртоносни боклуци е, че първият е в много по-големи количества и също няма план и визия за неговото погребване. В момента в САЩ тик-такат 100 (сто) "мирни" ядрени реактора, които произвеждат същото, с което най-силното правителство в света не е в състояние да се справи вече десетилетия наред.

Още в началото на първия си мандат, през 2008-ма г., Барак Обама получи Нобелова премия за мир. Ето какво наследство оставя на сънародниците си и на цялото човечество миротРоВеца Обама. Същото ще остави и Тръмп, като се имат предвид напъните му да форсира военната ядрена програма. Още по-богато наследство ще остави и наследника на Тръмп, и ... така до ... нали се сещате?

Важно уточнение! САЩ имат едно-единствено подземно гробище, за военните ядрени отпадъци, в южната част на щата Невада. Преди точно ТРИ години то обаче "изпуши" и така на практика доказа своята непригодност и несъстоятелност.

Още по темата в "
САЩ обещава: Млади, щастливи, богати, болни и ... мъртви".

Георги Котев



Гласувай:
5



1. brancaleon - йод в Европа
14.03.2017 22:40
Няма гаранция, че е достоверно на 100%.

https://www.redflagnews/headlines-2017/radiation-emergency-in-halden-norway
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9873187
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930