Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2017 18:19 - Другарю Р.Овч., така ли ни работиш бе?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2429 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 23.02.2017 18:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вчера златната кокошка на Р.Овч. АЕЦ "Козлодуй" снесе първата за 2017-та г. оферта ПРОДАВАМ електроенергия, за идния месец март и по-голямата част от април. Това се случва независимо от факта, че Българска (не)зависима енергийна борса вече от месеци провежда търгове за дългосрочни двустранни договори и всички подобни сделки би следвало да минават през нея. Но не и тези, които пълнят джобовете на политико-енерГЕПИйната мафия, чийто виден представител и защитник е другаря Р.Овч.
Появилата се вчера на сайта на АЕЦ-а оферта ни дава прекрасна възможност да се хвърли малко светлина върху механизма на измамата, който ни устройват на всички нас. Ще се опитам да ви го покажа на една единствена снимка, която изглежда ето така (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху нея):

image

На снимката е показана таблица, за резултатите от проведените търгове на борсата, за дългосрочни двустранни договори, по дати, предлагани товари (респективно - количества), постигнати цени, периоди на доставката и участвали фирми. В долния край на таблицата, между два от търговете на борсата, проведени на 3-ти и 8-ми февруари 2017-та г., в синя рамка, поставих вчерашната оферта на АЕЦ "Козлодуй". Нарочно поставих офертата на АЕЦ-а така, че да не се губи съществена информация, освен имената на няколко фирми.
В горния край на таблицата оградих в червена рамка резултата от проведен търг на борсата, на 21-ви февруари т.г., т.е. ЕДИН ДЕН преди АЕЦ-а да оферира. И сега можем да сравняваме детайлите? Периода за доставка (виолетовите рамки) практически съвпадат, със само един ден разлика. Оферираната от АЕЦ-а долна цена е само с 13 стотинки (за 1 МВт.ч) по-ниска от постигнатата ден по-рано на борсата. Предлаганото от АЕЦ-а количество е НАД ПЕТ и ПОЛОВИН пъти ПОВЕЧЕ от изтъргуваното на борсата. Схванахте ли как работи схемата?
АКО АЕЦ-а беше изсипал на борсата тези над ПЕТ ПЪТИ по-големи количества със сигурност постигнатата цена щеше да бъде много по-ниска. Освен това ние щяхме да можем да видим каква е средната постигната цена от търга на борсата. Когато АЕЦ-а продава нашия ... Пардон! - на Р.Овч. и компания ... ток тя не публикува резултатите от търговете. Пак ли не схващате?
Търговете са на тъмно, резултатите са на тъмно, фирмите са на тъмно, подялбата на получената разлика също е на тъмно. А? По-просто и аз не мога да го обясня.

Съвсем наскоро, в "
Защо Р.Овч. не търка лотарийни билети?", ви показах как системата действа с благословията на народното дупедатство. Горният пример е мощно доказателство.

Георги Котев



Гласувай:
5



1. saankii - а бе таранкоолу.
23.02.2017 18:29
земи два валериана и..се успокой
баахх мааму истерик ..
цитирай
2. gikotev - Re: а бе таранкоолу.
23.02.2017 18:41
Скъпа, червена розо! Сигурно е от непрестантого кръвотечение, дето те мъчи? Аз съм напълно спокоен, поради което и не посещанам вонящата ти кочина, където смърди на смърт. Ти си тази дето се навърташ в подредената ми къща и се стараеш да сееш отрова? Не ползвам валидол, за да не ме обвиниш, че те ограбвам ;-)
И нека вятъра не спира да охлажда нежните ти устни!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9834624
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031