Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2017 13:19 - Открийте колкото си искате разлики
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2090 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 12.02.2017 15:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Помните ли класическият пъзел "Открий седемте разлки", между две картинки? Днес ще ви предложа доста по-богат, интересен и познавателен вариант, разработка на руския клон на ядрената мафия, в лицето на държавната корпорация Росатом. Той е публикуван в статия от края на 2016-та г., на интернет страницата на концерна, озаглавена

Международное сотрудничество

В нея статия, в нейият долен край е разположена следната инфографика, показваща глобалното присъствие на корпорация Росатом, по страни из целия свят. Запо-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху графиката.

image

От ляво на графиката са изброени сферите на дейност, по които концерна разделя своето присъствие в една или друга срана. Като например проучване и добив на уран, доставки на обогатен уран, доставка на ядрено гориво, продукти и услуги свързани с радиационни технологии, ИЗГРАЖДАНЕ на АЕЦ и т.н.
Нека се спрем на опцията ИЗГРАЖДАНЕ на АЕЦ? Разбирайки правилно легендата на графиката излиза, че плътно запълнен зелен трапец обозначава факта, че в една или друга държава вече се ИЗГРАЖДА/СТРОИ нова АЕЦ, по проект и със съдействието на Росатом. А в десния край на графиката виждаме дълъг списък с държави и различни геометрични фигурки след имената им. Наличието на плътно запълнен зелен трапец означава, че във въпросната държава Росатом вече е пристъпила към ИЗГРАЖДАНЕто на АЕЦ. Но дали това е така?

А сега си припомнете, че преди десетина дни, в "
Най-богатата световна база данни за АЕЦ" ви показах и предложих да се запознаете и проучите наистина най-богата база данни свързана с "мирното" използване на ядрената енергия в целия свят, съставена по данни на Международната агенция по атомна енергия (МААЕ, на пряко подчинение единствено и само на Съвета за сигерност на ООН). Във въпросната база данни има повече от подробна и достоверна информация относно къде, в коя страна, по колко ядрено-енергийни блока се строят или са планирани да започнат. Припомнете си въпросната база данни и сравнете с горната инфографика.

Ако се чувствате затруднени, от къде и с какво да започнете, ще ви препоръчам да започнете с южната ни съседка Турци, минете през Египет, Йордания, Виетнам и ... т.н. Открийте колкото си искате разлики. И това е разминаване само по опцията ИЗГРАЖДАНЕ. А представяте ли си какви и колко са още разминаванията и по другите описани от Росатом опции? За съжалление за сега не можем да отговорим точно на този въпрос, но това е само въпрос на време.

Защо ви занимавам с това? Не се ли сетихте? А? Вчера в "
Реакторите менте за АЕЦ "Белене" тръгват към нас" ви показах поредното мощно изхвърляне на подразделение на Росатом. А вие остава да решите, сами за себе си, до колко твърдението, че желязото което ни изпращат е точно това, за което преди ДВА месеца им заплатихме 1 200 000 000 (милиард и двеста милиона) лева? Дерзайте!

ВАЖНО УТОЧНЕНИЕ! Руската инфографика е публикувана през октомври 2016-та г., а базата данни през януари 2017-та г.

Георги Котев


Тагове:   пъзел,   разлики,   Росатом,


Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9873097
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930