Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2017 13:19 - Снимка на деня
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1556 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Руската държавна корпорация Росатом показа, как ще изглеждат новите ветро-енергийни турбини, с които ще постави началото на постепенен преход от ядрена към ВЕИ енергетика. И дизайнът изглежда ето така:

image

Снимката е от Фейсбук стената на държавната корпорция. Тя все още не си признава гласно, че прави решителна стъпка към отказ от ядрената смърт, но на интернет страницата си, на най-първо място е закована новината:


Росатом одобрил создание партнерства с компанией Lagerwey (Нидерланды) для реализации проектов в ветроэнергетике

"Росатом одобри създаване на партньорство с холандска компания за реализиране на проекти във ветроенергетиката"

В статията се посочва:

"Става дума за създаването на съвершено нов отрасъл в Русия, заяви първият заместник генерален директор на корпорация Росатом Кирил Комаров. Корпорацията поставя пред себе си не само задачата по изграждането на ветроелектроцентрали. но също така и на системи за техническо регулиране, подготовката на кадри, организацията на локализирането на ветроенергийни установки, сертифицирането и научно изследователските разработки. Ние най-добре от всеки друг знаем, как да създаваме нов отрасъл, тъй като постоянно се занимаваме с подобни задачи, в рамките по развитието на ядрената енергетика в Русия и света."


Усещате ли на къде духа вятъра?

А аз тайно ще ви споделя още нещо, което го няма в статията. А именно - от къде руснаците си осигуриха финансирането на ветроенергийни паркове на Росатом. И отговорът е ОТ НАС. Да, именно Кирил Комаров беше шефът на Росатом, който в продължение на месеци натискаше нашите продажници да им изплатим € 600 000 000, по спретнатото дело за АЕЦ "Белене". Срещу тези пари скоро ще ни стоварят куп старо и негодно за нищо желязо, а те ще си построят вятърни електроцентрали. Понятно?

А помните ли "
Германската Коледа"? Последната, в края на 2016-та година. На немците им плащаха, за да ползват електроенергията, произведена от вятъра. А? Ферщейн?

Георги Котев



Гласувай:
4



1. vladtepes - Германската Коледа
03.02.2017 08:14
При топло, ветровито и слънчево време цените могат да са отрицателни в някакъв момент, но януари при сериозното застудяване възниква недостиг на електроенергия и цените скачат. В България ВЕИ не произведоха почти нищо по време на големите студове януари и се наложи внос. Дано по-скоро постигнат промишлен термоядрен синтез за да не се налага да се надяваме да е топло, ветровито и слънчево.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9886855
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930