Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2017 12:19 - Треска за злато на дрога парти в парламента
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2301 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вчера ми стана известно, че на интернет страницата на Народното събрание са публикувани протоколи от заседания на една енерГЕПИйна комисия, които до скоро бяха секретни и не ми се вярваше, че един ден наистина ще ги видим и ще им се насладим. Но чудото се случи. Става въпрос за стенограмите от заседанията на Временна анкетна комисия за проверка и оценка на състоянието на енергетиката в Република България към 31 януари 2015 г., оглавявана от па(т)ри(оти)чния лидер Валери Симеонов, подпомаган от енерГЕПИйния "експерт" Стефан Гамизов. За дейността на тази комисия и подвизите на двамата "герои" съм ви разказвал толкова много пъти тук, че сега направо ще преминем към една от култовите стенограми, от заседание на въпросната комисия.
Всъщност аз ще ви покажа само две сребърни жили, а откриването на истинската златна жила ще оставя на вашия изследователски нюх. Ако срещнете трудности и ви е нужна помощ ще трябва да си я заслужите. Цената да ви я покажа ще бъде брояча на тази статия. Когато и ако той достигне и премине нивото от 15 000 (петнадесет хиляди) посещения тогава ще вдигна завесата. Всъщност аз нищо не крия от вас. Давам ви стенограмата, като да ви посоча полето на което да копаете.
А ето я и обещаната стенограма/протокол:

11/11/201 ПРОТОКОЛ №26
Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я
ЧЕТИРИДЕСЕТ И ТРЕТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ
-----------------------------------------------------------------------------
ВРЕМЕННА АНКЕТНА КОМИСИЯ ЗА ПРОВЕРКА И ОЦЕНКА НА СЪСТОЯНИЕТО НА ЕНЕРГЕТИКАТА В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ


Ще ви покажа два откъса от стенограмата, които символизират двете сребърни жили и въвеждат в духа и съдържанието на седянката. И нека видим сребърна жила №1 - говори тогавашния изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй" Димитър Ангелов, поканен в комисията да отговаря на въпроси:

"
Атомната централа, като всички атомни централи, основен приоритет залегнал в декларацията от самото начало на строителството е безопасността на Атомната централа и като обект, с който би трябвало по такъв начин да бъде контролирана от независими държавни органи. Това са Агенцията за ядрено регулиране на първо място, съответно Министерски съвет и Министерство на околната среда и водите, Министерството на здравеопазването и други контролни органи."

Нито една буква или дума от цитата не е пипана от мен. Всичко е 1:1. Не знам как ви действа на вас, но на мен ми прилича, че или директора или стенографистката са дрогирани. Това не е единственият откъс от цялата стенограма, който блика от неграмотност и откровенна простащина. Другото "достойнство" на горния пасаж е, че директор Ангелов не припознава Министерството на енергетиката, като принципал и контролен орган в дейността на АЕЦ-а. И на никой от присъстващите на дрога партито това не му прави впечатление.

Сребърна жила №2 - говори щатния офицер от Държавна сигурност ...

"
ТАСКО ЕРМЕНКОВ: Едно мнение да изкажа. Понеже като го споменахте Риск Инженеринг тук, лек смут настъпи около масата. За съжаление в момента ва България инженерите, които са занимават основно с ядрена енергетика са там. Така че няма как да бъде друг, освен Риск Инженеринг. Така че това вълнение го забравете малко. То не е свързано с корупционни практики. Такива са обективните дадености. Не съм им адвокат и последния човек ще бъда, който да им бъде адвокат. Фактите са такива. Нали така?"

Какво да се коментира тук? Всичко което офицер Ерменков държи да внуши е точно толкова вярно, колкото ако го обърнете на 180°. Такава е практиката на ДС. Фирмата "Риск инженеринг" е създадена именно от ДС (през 1992-ра г.) с основна цел да източва АЕЦ-а и други енергийни предприятия, а верните синове на службите и още по-верните "медии" на същите да я бранят и възвеличават.

image

Златната жила е гигантско престъпление декларирано на същото това заседание и протоколирано в стенограмата. Престъплението се консумира и в настоящия момент и ще продължава още известно време, докато стане невъзмжно повече да се крие. То засяга всеки един от нас не само поради гигантския грабеж, а и поради риска от тежки последици, които носят някои аварии в някои АЕЦ.

Успех в търсенето!

Георги Котев



Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9871133
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930