Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2017 12:19 - Като им забих два яки шамара бързо се поправиха
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2253 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Преди точно една седмица (12/01/2017г.) в "Утре идва горещо лято или ..." ви показах едно мощно недоразумение, допуснато от енерГЕПИйната мафия, в новата интернет страница на Електроенергийния системен оператор (ЕСО), където се демонстрираха прогнозни способности на нивото на селска врачка. Ден по-късно (13/01/2017г.) в "Как енерГЕПИйната мафия се възползва от студа" ви показах детайлни подробности от новата страница на ЕСО, целящи да хвърлят повече мъгла върху оперативните данни на електроенергийната система на страната.
Днес, с огромно задоволство, трябва да отбележа, че енерГЕПИйната мафия е проанализирала конструктивните ми забележки и сравнително бързо се поправи. Новата картинка с оперативните данни вече изглежда ето така (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката):

image

Данните вече се опресняват автоматично през около 20 секунди. Показани са абсолютните стойности на натоварванията по източници и сумарния товар на националната мрежа. Останало е само наглото напомняне, че въпросната графика не отразява преноса през граница, което и така е ясно. Това изречение носи манипулативен характер, но с него ще се оправяме един друг път.
За сега е отстранена и графиката, която ви показах в
"Утре идва горещо лято или ...", а вместо нея са поставили прогноза в табличен вид по часове. Освен това са премахнали и историята на натоварването през последните седем дни, както това имаше място на графиката. Това малко затруднява сравнителния анализ, но имам подозрение, че те работят върху връщане към графичната форма на сравнение и показване, но им е нужно още време. Ще видим?

На този етап трябва да сме доволни от направените корекции, от страна на енерГЕПИйната мафия. Остава да ги принудим и да започнат да вписват графа ВНОС, в ежеседмичните си енергийни баланси и да признаят далаверата от транзит на ток през страната ни. Със сигурност и това скоро ще се случи. Нали, енерГЕПИйно мафийо?
АПРОПО! Актуалната седмична справка за енергийния баланс на странта, която трябваше да бъде публикувана преди ДВА дни, все още не се появява. Сигурно им е трудно да преглътнат и ни покажат катастрофалния срив в износа на ток от страната ни?

Георги Котев


Тагове:   нов сайт,   поправки,   ЕСО,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9839570
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031