Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2017 18:19 - Грабежът АЕЦ "Белене" ще се точи до края на света
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2072 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Това съобщава преди дни Прокопиев-ият (дез)информационен парцал "Капитал", днес препечатано от по-малкото отроче "Дневник", за да може колкото се може по-дълго и злобно да дразнят матряла. Ето я и оригиналната публикация:

"Росатом" ще контролира как ще се съхраняват реакторите за "Белене"
Складирането им на площадката на проваления ядрен проект ще струва някоко милиона лева годишно, смятат експерти

В нея има позоваване към заявление на министър енерГЕПИка, от петък, по БНТ, в което тя е заявила, че българската НЕК щяла да сключи договор с Росатом, "
с който руската държавна корпорация за атомна енергия ще гарантира правилното съхранение на двата реактора за проекта "Белене", след като бъдат транспортирани на българска територия".

В просторното словоблудство се напомня още, че на същата площадка, на АЕЦ "Белене", в продължение на двадесет години се е съхранявал друг един реактор (произведен в края на 80-те години, от чешките заводи Шкода), който в последствие е продаден на руснаците много по-евтино и вече от години работи в АЕЦ "Калинин". За неговото съхранение и гаранции не е имало договор и плащания нито към Росатом, нито към който и да било. И какво от това? Нищо не му е станало. Годен е и ще се експлоатира още десетки години, освен ако междувременно ... , но вие се сещате. А сега изведнъж - договор за гарантиране?

А каква е простата истина? (Из)родната политико-енерГЕПИйна мафия ще продължава да бърка дълбоко в джобовете на матряла, за да плаща на руснаци, които да крият от нас един знак, който може да бъде видян върху старото желязо, което скоро ще ни докарат. Кой е този знак ли? Ето как изглежда той:

image

Помните ли го? В оригинал се нарича "СДЕЛАНО В СССР", а в пълен превод на български - Произведено в Съюза на съветските социалистически републики. Друго няма какво да се пази. И макар всичко да е ясно, като бял ден, грабежът ще продължава. Защото жертвите се правят на неразбрали.

Георги Котев


Тагове:   СДЕЛАНО В СССР,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. theodor - ОТНОСНО ВТОРИЯ РЕАКТОР ЗА БЕЛЕНЕ:
10.01.2017 00:16
ПРЕДИ 4 - 5 ГОДИНИ ВТОРИЯТ РЕАКТОР БЕШЕ В ПРОЦЕС НА КОНСТРУИРАНЕ - НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 50%. НАРОЧНО "ТУПКАХА" ТОПКАТА /ВКЛЮЧИТЕЛНО И АРБИТРАЖНИЯ СЪД/, ЗА ДА ГО ДОВЪРШАТ! И НЕ Е СИГУРНО, ЧЕ Е ЗАВЪРШЕН - НЕ ЧУХ ОБЕЩАНАТА ВИЗИТА ОТ МИНИСТЪР ПЕТКОВА НА МЯСТО ДА Е БИЛА ОСЪЩЕСТВЕНА! ВСИЧКО Е НА "ЧЕСТНА ДУМА"!
цитирай
2. theodor - СЛЕД КАТО ВТОРИЯТ РЕАКТОР Е ПОЧТИ ...
10.01.2017 00:25
СЛЕД КАТО ВТОРИЯТ РЕАКТОР Е ПОЧТИ ГОТОВ ЧАК СЕГА, ТВЪРДЕНИЕТО НА ПОДДРЪЖНИЦИТЕ, ЧЕ АКО ГЕРБ НЕ СА БИЛИ СПРЕЛИ ДОИЗГРАЖДАНЕТО НА АЕЦ БЕЛЕНЕ, ТО ПРЕЗ 2012 ВЕЧЕ ЩЯЛ ДА ФУНКЦИОНИРА Е ЧИСТА ЛЪЖА!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9863186
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930