Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2016 14:19 - По следите на намерените милиони
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2175 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Изглежда случайно, но май-не е съвсем така, попаднах на уникална снимка, на която са заснети стотици милиони лева, откраднати от всички нас и сега ще ви я покажа. Но преди това да кажа, че попаднах на въпросната снимка на страничката на руската държавна корпорация Росатом, в най-популярната в Русия социална мрежа "В контакте". Снимката е публикувана там на 25-ти октомври 2016-та г. и изглежда ето така (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху нея):

image

Под тринадесетте разноцветни папки пише следното:
Романът "Война и мир", от Лев Толстой, се състои от 4 тома.
Романът "По следите на изгубеното време", от Марсел Пруст, се състои от 7 тома.
Обосноваването на продължаването на срока за експлоатация на блок №5, в АЕЦ "Козлодуй", написано от Росатом, се състои от 13 папки.

Снимката е 1:1 оригинална, което ще рече, че аз не съм изменил в нея нито един пиксел. Намекът на авторите е, че тези тринадесет папки препикават романите на Толстой и Пруст, а сигурно и на още много световни класици, но са забравили да посочат, че те са по-малко по обем от пълните събрани съчинения на Владимир Ленин, които се състоят от 55 тома.
Но и това не е най-важното и интересното. Работата е там, че за т.нар. "удължаване" на срока за експлуатация не е направено нищо друго освен скалъпването на тези ТРИНАДЕСЕТ (уж не съм фаталист, но ...) папчици. Нищо друго! Но и това не е всичко! Даже без да съм ги виждал и чел със 100% увереност мога да ви кажа, че над 90% от тяхното съдържание е копие на вече и отдавна съществуващи документи. Приложена е световно известната трудоемка операция "Copy - Paste". И именно, защото е толкова трудоемка, сложна, и изтощителна всички ние сме заплатили за нея няколко (не по-малко от 300, но точната сума се крие) МИЛИОНА лева, чрез сметките си за "евтин" ядрен ток.

В деня на публикуването на снимката (25/10/2016г.) руската информационна агенция ИТАР-ТАСС публикува репортаж за радостното събитие:

Лицензию на продление работы 5-го блока АЭС "Козлодуй" выдадут досрочно

"Лицензията за удължаване работата на 5-ти блок в АЕЦ "Козлодуй" ще бъде издадена предстрочно"

Вече повече от ДВА месеца след това съобщение то все още не се е случило, но има още ДЕСЕТ месеца до изтичането на настоящата. Проверих на сайта на ядрения регулатор.

Ден след публикацията в ИТАР-ТАСС и АЕЦ "козлодуй" съобщава за събитието:

26.10.2016 УСПЕШНО ПРИКЛЮЧИ ВАЖЕН ЕТАП ОТ ПРОДЪЛЖАВАНЕТО НА СРОКА НА ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА 5 БЛОК

И двете публикации твърдат, че блока е годен да работи безпроблемно до 2047-ма година. Чакаме са видим за какъв срок ще бъде издадена лицензията?

ЛЮБОПИТЕН ФАКТ! Горната снимка не беше открита на официалната страничка на Росатом във Фейсбук. Много от нещата, които корпорацията публикува във "В контакте" се публикуват и във Фейсбук. Но не и това откровение.

На стената на Росатом във "В контакте" открих и запазих още няколко интересни неща, които скоро ще ви покажа.

Георги Котев



Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9889135
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930