Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2016 11:19 - Производителя на реакторите за АЕЦ "Белене" няма пари за интернет (допълнена)
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1661 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 07.12.2016 14:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Това въобще не е шега, а най-проста истина. Интернет страницата на завода производител на реакторите за АЕЦ "Белене" "Ижорски заводи" не се отваря, а вместо това се появява съобщение на компанията предоставяща хостинга, за разполагане на сайта, което съдържа три възможни причини за свалянето на сайта. И то изглежда ето така (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху долната снимка):

image

Първата възможна причина е край на безплатния обяд.
Втората (подчертаната в червено) - отсъствие на средства по разплащателната сметка за хоста.
Третата - нарушаване на правата за обслужване.

Защо ви показвам това? Тази сутрин по БНР министър енерГЕПИка заяви, че в момента български "експерти" се намират на територията на завода и контролират сглобяването на реактора за блок №2, за АЕЦ "Белене". Началото и краят на такива отговорни операции се съобщава на сайта на завода, както съм ви показвал това няколко пъти, за реактор №1, през февруари-март 2012-та г. Ето защо реших да проверя дали министър срамно име пак не ни пързаля, но ... ударих на камък.
Но и това не е всичко. Основната причина да проверя поредното словоблудство на министъра е разминаване на твърдението и, че реактора се сглобява в момента, с твърденията на Вальо Баничката от преди няколко дни в "24 парцала", че сглобката щяла да започне едва към 15-ти януари 2017-та г. Продължителността на контролната сглобка на един реактор е приблизително един месец, а това води до сериозно разминаване в лъжите на Баничката и срамно име.

Сега не е ясно, има ли в завода български "експерти", сглобява ли се нещо, кога и как ще стане и т.н. и т.н.

Може би тези дни, след като НЕК се разплати с Атомстройекспорт, с нашите € 600 милиона, тя пък ще се разплати с подизпълнитела "Ижорски заводи", а те пък най-сетне ще си платят хостинга за интернет страницата?

Все още ли някой от вас вЕрва, че наистина някога са произвеждани реактори за АЕЦ "Белене"?

Ден по-рано същото срамно име заяви "
Министър: Като ви крадем печелите вие".

image

Така изглежда входа за работниците в завода производител на реакторите, в ляво от главната административна сграда. Обърнете внимание и на банера от вече липсващата интернет страница на предприятието. То е създадено преди близа ТРИСТА години. С указ на император Петър 1-ви.

ДОПЪЛНЕНИЕ! Близо ТРИ часа след като беше недостъпен сайта на завода се появи във виртуалното пространство (вижте ТУК). Лошата новина е, че там няма съобщение, за началото на събирането на реактор №2. Следователно министър срамно име лъже? Последното съобщение свързано с Белене или с България е датирано на 19-ти март 2012-та г. и е свързано с края на събирането на реактор №1.

Георги Котев



Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9874381
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930