Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2016 18:19 - Номерът на китайката *
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1628 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 05.12.2016 18:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Днес (05/12/2016г.) министър енерГЕПИка трябваше да докладва за резултатите от инспецията на оборудването за АЕЦ "Белене", в Русия, както самата тя обеща на 26-ти октомври 2016-та г. Но понеже няма какво да се инспектира, защото не се вижда туй що не съществува, триото Борисов, Петкова и Дончев ни врътнаха ... вижте заглавието.

image

Снимката е от вестник "Дневник".

Ето какво съобщи правителствената прес-служба в ранният следобед, днес:

Китайската национална ядрена корпорация проявява интерес към проекта „Белене“ 05 Декември 2016

По инициатива на Китайската национална ядрена корпорация се проведе среща с министър-председателя Бойко Борисов, заместник министър-председателя по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев и министърът на енергетиката Теменужка Петкова. По време на срещата министър-председателят Борисов поясни, че проектът „Белене“ би могъл да се реализира на пазарна основа, без държавна инвестиция и без договори за дългосрочно изкупуване на електрическа енергия. От страна на представителите на китайската корпорация бе потвърдена готовността за участие в реализацията на проекта при подобни условия. След като „Национална електрическа компания“ ЕАД заплати на „Атомстройекспорт“ дължимата според арбитражното решение във връзка с проекта „Белене“ сума, тя ще придобие оборудването. Това ще позволи отделяне на активите в проектна компания и стартиране на процедура за приватизация.

Подчертаването е от мен. Защото точно в тази част от съобщението и е заровен номерът на китайката.

Много пъти тук съм ви разказвал и показвал, как същата китайска корпорация има много измъчен договор за изграждане на АЕЦ "Хинки Пойнт", във Велиобритания, по френска технология. Китайците участват с 1/3-та част от инвестицията. Въпреки скорошното одобрение от правителството на Тереза Мей проекта още не е стартирал, а най-вероатно и никога няма да се случи.
Интересното в британския случай е, че договорът е подписан при условие, че британската страна също участва, а също така се задължава за десетки години напред да изкупува електроенергията по космическата цена от 92,5 паунда/МВт.ч, което в наши пари прави около 210 лева/МВт.ч. За сравнение тази цена е ТРИ ПЪТИ по-висока от средната цена на енергийната борса у нас.

Стопляте ли? Как във Великобритания китайците ще искат гаранции, а у нас не? Пълен абсурд! Това дето ни лъже бандата на Боко е точно толкова вярно, коклкото и че има произведено нещо ново за Белене и, че един ден някой ще отиде да види какво е то и става ли?

* Какво означава изразът номерът на китайката научаваме от сайта БГЖАРГОН:


номерът на китайката също се използва когато някои (някоя) те е прецакал жестоко.

- Копеле кво стана, скива ли се с Мимето?
- Не брато, оная ми сви номера на китайката и отвисях два часа да я чакам на студа!

А дали и кога ние с вас ще разберем, какъв именно номер на китайката ни врътна днес политико-енерГЕПИйната мафия предстои да потърпим?

Георги Котев



Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9841290
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031