Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2016 18:19 - Министър: Каво като няма реактори за АЕЦ "Белене"?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1394 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
На 26-ти октомври 2016-та г. министър Петкова заявява пред журналисти следното: "Успяхме да се споразумеем с нашите партньори от Атомстройекспорт и оборудването ние ще го видим до пети декември, тази година. Знам че това е тема, която е изключително актуална в нашето общество. Така във разговорите, които имаме със всички вас вие непрекъснато питате, кога ще отидете, кога ще го видите? До пети декември това оборудване ще бъде на практика инспектирано."
След края на статията можете да видите и чуете видеото със записа на заявлението.

Днес сме втори декември. Остават два почивни дни и в понеделник е пети декември. До понеделник инспекцията трябва да е факт. Някой от вас да е чул, видял или прочел, че български експерти са заминали за Русия, да инспектират четирите завода в трите града, където уж се е произвеждало оборудването за АЕЦ "Белене"?
В заявлението си от 26-ти октомври Петкова натъртва, че журналистите много се интересували и, че темата била изключително актуална за обществото. А сега, защо не питат? Вече не е ли актуална тази тема?

Същите журналисти преди два дни ни проглушиха ушите, че Министерски съвет е гласувал решение парите за присъдата да бъдат преведени от бюджета към министерството на Петкова, а от там към НЕК, за да може накрая да бъдат преведени на Атомстройекспорт. Но пак НИТО ЕДИН "журналист" не се досети да попита, а какво стана с инспекцията?

Фактите!

На интернет страницата на Министерство на енергетиката няма публикувана новина, по какъвто и да е повод от датата 11-ти ноември 2016-та г. Вече повече от ТРИ СЕДМИЦИ ГРОБно мълчание.

При вземане на решението от страна на МС за отпускане на парите се твърди, че Европейската комисия е дала добро, че действието не било държавна помощ и парите могат да се дадат. Писмото или каквото е там от ЕК не е публично. Никой не го е виждал. Какъв е проблема да се публикува? Какво тайно може да има в него?

В началото на тази седмица (дез)информационното издание "24 парцала" публикува снимка на дупедата от партия ГРОБ Вальо Баничката, за която тгвърди, че е направена на 12-ти ноември 2016-та г., на територията на завода, който уж е произвел реакторите за АЕЦ "Белене". Показах ви тази снимка в "
Ядрените инвеститори у нас са повече от бежанците". Но пак там забравих да ви припомня, че Баничката е бивш директор на АЕЦ "Козлодуй" и може въпросната снимка да е правена в този период, по време на някоя екскурзия в Русия, каквито често си устройват ядрено-мафиотските босове. И второ - още с назначаванета на Баничката за шеф на АЕЦ-а беше заявено, че той е толкова бос по материята, че трябваше да му сложат помощник в лицето на ЧЕП (члена на Европарламента) Владимир Уручев, трети мандат ЧЕП от партия ГРОБ и бивш директор в АЕЦ-а..

Още на 21-ви ЮЛИ 2016-та г. същата Петкова заяви в бТВ, че докрая на него месец оборудването ще бъде инспектирано. Да сте чули някой "журналист" да я попита, защо излъга или пък друг представител на политико-енерГЕПИйната мафия да и поиска оставката?

На вас оставям да си чукате главите над въпроса имало ли е някога произвеждано оборудване за АЕЦ "Белене"? Като жокер ще ви припомня, че от Решението на арбитражния съд в Женева стана ясно, че Р.Овч. е обещал да плати на руснаците всичко и колкото си поискат, без оглед на действителните разходи. При такива условия, кой ще е луд да се хаби за някакъв си тъп български матрял?

image

Георги Котев






Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9840604
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031