Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2016 19:19 - Р.Овч.: Скъпа, дай да си направим копеленца?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1764 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Толкова свеж призив лъха от страниците на наскоро станалото публично Решение на арбитража в Женева, срещу българската НЕК, по повод прекратяването на проекта АЕЦ "Белене". В него се съдържат откъси от историята на подготовката и реализацията на грабежа, който продължава и до ден днешен. А вероятно ще продължава да ни изсмуква джобовете още години напред?
Но нека се върнем към конкретиката. Ще ви покажа само една страница от Решението, на която се излага хронологията на подготовката и подписването на Споразумението за бъдещо подписване на окончателен Договор (наричан в текста ИДС) за изграждане на АЕЦ "Белене". И тя изглежда ето така (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху нея и, още - най-отдолу на страницата има номер, по който можете да си я откриете в оригиналното Решение, към което дадох линк по-горе):

image

От поканата към Атомстройекспорт за сключване на Споразумение (най-горе на страницата) и от обхвата на Споразумението (най-долу) става ясно, че организаторите и реализаторите на престъплението още от самото начало са знаели и нарочно са искали да поръчат оборудване с дълъг цикъл на производство (ОДЦП, като реакторно и турбинно) без да има ДОГОВОР! Точно това, за което сега сме осъдени да заплатим € 620 милиона плюс неустойки е било съзнателно планирано и реализирано още преди ДЕСЕТ години.

Министър на енерГЕПИката по това време е Р.Овч., а непосредствени изпълнители на перверзните му желания са назначените от него шефове на НЕК Любомир Велков и Магрид Папазян.

Съвокуплението е факт! Някои твърдят, че от него са се родили две копелета (реактори), но никой не желае да ги припознае и вземе за отглеждане. Любовната двойка се разпада без да се състои брак (Договор), а издръжката на копелетата е оставена на всички нас. От самото Решение на арбитража в Женева, обаче, лъха на съмнение, че копелетата наистина са се пръкнали на бял свят. Независимо от това съдът е постановил да платим парите за отглеждането им.
Но освен за тях ние плащаме и за издръжката на баща им - Р.Овч., който вече ЧЕТВЪРТА година продължава да грее държавен стол, и четри седмици, след като ни беше обещано да бъде наритан. Приятната температура на седалката на този стол се плаща от матряла. Същото се отнася и за наследника на Р.Овч. П.Дим., който също ЧЕТВЪРТА година грее държавен стол и също преди ЧЕТИРИ седмици ни беше обещано да бъде наритан.

Коя е майката на копелетата? И нека залаганията започнат сега!

До сега налаганата версия, основно от действащата министър енерГЕПИка Петкова и "медиите" беше, че вината на Велков и Папазян започва от края на 2008-ма г., с подписаното от тях Допълнение №8 към същото Споразумение. Сега се оказва, че грабежа е подготвян много старателно поне от ДВЕ години по-рано.

А тези от вас, които си направят труда да продължат да четата оригиналното Решение на съда, след горепосочената страница ще намерят още доказателства за заверата.

Още от разкритията в Решението на съда:

От Решението на съда: Реактори за АЕЦ "Белене" не са произвеждани

Как Трайчо Трайков си опече баница за € 70 000?

И най-култовото:
Кой още, освен Трайков, се обогати от делото за АЕЦ "Белене"?

Георги Котев


Тагове:   ровч,   копелета,


Гласувай:
5



1. dadide - Дали
12.11.2016 08:27
ще има истинско разследване /в прокуратурата/ и резултати = данни за съдебно производство, след като на тези 3 лица им бяха повдигнати обвинение и бяха привлечени под отговорсност за "безстопанственост" и др. ?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9877957
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930