Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2016 12:19 - Как Трайчо Трайков си опече баница за € 70 000?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1626 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Както ви казах и вчера в "Кой още, освен Трайков, се обогати от делото за АЕЦ "Белене"?" появилото се на бял свят Решение на арбитражния съд по делото срещу НЕК, заради проекта АЕЦ "Белене" ще продължава още дълго да ни носи изненади и да ни осведомява за механизма на престъплението и ролята на всеки един от участниците в него. И днес избрах да ви покажа един от ключовите моменти от този механизъм. Той е откриваем на страница 18/412 от Решението на съда в Женева и изглежда ето така (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху долната снимка на страницата):

image

На тази страница са описани стъпките, коите е имала възможност и е трябвало да предприеме всяка една от страните по Споразумението (НЕ Договора, защото такъв никога НЕ Е имало) за изграждането на АЕЦ "Белене" в случай на спор, преди да се стигне до арбитражно дело. Прочетохте ли ги внимателно? Сумирахте ли всички времеви интервали, през които може да се водят диалози за решаване на възникнал спор? Сумирахте ли ги? Това е много важно, за разбиране на механизма!

А сега да си припомним, какво се случи през март 2012-та година? На 16-ти март беше поискана оставката на министър Трайчо Трайков, след плажният скандал в Катар (естествено скалъпена постановка, но сега това не е важно). На 21-ви март тогавашният заместник на Трайков Делян Добрев полага клетва и става новият министър на икономиката енергетиката и туризма. На 28-ми март новият министър Добрев внася Доклад на заседанието на Министерски съвет, с който иска прекратяване на Споразумението за изграждане на АЕЦ "Белене". Докладът е приет от МС и проекта е прекратен.

Въпрос! Предприети ли са и изконсумирани ли са предвидените в Споразумението стъпки, описани на горната страница от Решението на арбитража, преди да се стигне да едностранно прекратяване на проекта?

Преди по-малко от два месеца в "
Борисов: Извинявам се на тези, които не разбират от енергетика" ви показах 1:1 частта от стенограмата от заседанието на МС, в която се обсъжда прекратяването на проекта и последвалата дълга реч на премиера Борисов. По време на дългата си реч той заявява буквално следното "Това като наше решение сме го взели преди няколко месеца". Следователно и Борисов, и Трайков и Добрев са били отдавна нясно, че ще постъпят нарочно така, за да предизвикат арбитраж и последващо осъждане на България (по-точно на държавната НЕК).

Както ви показах вчера в "
Кой още, освен Трайков, се обогати от делото за АЕЦ "Белене"?" Трайков и Добрев са първите двама от списъка със свидетели по арбитражното дело. По-рано научихме "За какво Трайчо Трайков прибра € 70 000? ІІ". Поне тази част от хонорара на Трайков става известна, но не е сигурно дали това е всичко. защото тази сума се получава от ДВЕ осветени до сега фактури, без да е ясно дали няма още такива. Хонорара на Добрев и останалите СЕДЕМ "свидетели" за сега е тайна, но се надявам, че скоро и те ще станат известни.

По-съобразителните от вас със сигурнотс ще се запитат, а какъв е келепира на Бойко Борисов, след като не е получил хонорар, като свидетел по арбитражното дело? Аз се досещам за верниат, даже си мисля и, че съм правил намеци за това, в предишнии свои писания тук, но сега ще се въздържа от предположение. Ще оставя и на вас малко да пофантазирате. Дерзайте!

А тези от вас, които си направят труда да продължат да четат Решението на съда и след показаната горе 18-та страница ще открият още доказателства за преднамерения и нарочно подготвян арбитраж, още преди прекратяване на проекта от българския МС.

Георги Котев



Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9876155
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930