Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2016 10:19 - Министър и журналистка: Матрял, дай си парите бе!
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1551 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
На 21-ви юли 2016-та г. министър енерГЕПИка Теменужка Петкова заяви в студиото на бТВ, в предаването "Лице в Лице", с водеща Цветанка Ризова, че през следващата седмица (тогава, през юли) наши експерти ще заминат за Русия да търсят и установят наличието и съответствието на оборудването за два реактора, за спрения проект АЕЦ "Белене". Нека си припомним, какво точно си хортуваха тогава двете каки (по-подробно в "Музиката вече НЕ се поръчва от който плаща")?

Теменужка Петкова – Това с което ние разполагахме до вчера са доказателствата, които са събрани в хода на арбитражното производство и в тези доказателства съществува информация, която по хода на арбитража е изискана от Атомстройекспорт и са предоставени надлежни документи, които доказват степента на завършеност на двата реактора. Единият реактор, съгласно тази документация е завършен на 100%, другият реактор е почти завършен на 90%. Но разбира се, ние също като Вас си задаваме този въпрос. Трябва да видим, какво в крайна сметка трябва да платим. Така че изискахме ...

Цветанка Ризова – Няма ли да отиде някой да го види този реактор?

ТП - ... изискахме от нашите партньори от Атомстройекспорт (АСЕ) да ни предоставят подробна информация във връзка с това оборудване. Вчера получихме тези списъци с информацията, която се съдържа в тях по отношение на отделните модули от това оборудване, тъй като това не е едно оборудване, което представлява някакво компактно произведение. Нали това са части от този реактор, които ще се сглобят на място. Точно така. Но така или иначе ние изискахме тази информация. Партньорите ни от АСЕ ни я предоставиха във вид на техническа документация и сега предстои, може би другата седмица колеги от НЕК, експерти в тази област ще отидат на място, за да може да видим това оборудване в каква степен на завършеност е, в какво състояние е.

ЦвР – Другата седмица ще има инспекция на бижуто за 1 милиард?

ТП – Разбира се, няма как да се пристъпи към действия за плащане без да сме видяли, какво стои насреща.

Но нито другата, нито по-другата седмица, нито другият, нито по-другият месец, вече повече от ТРИ месеца никой още не е отишъл и не иска да отиде да потърси и установи наличието на това оборудване. След това обещание на министър енерГЕПИка тя въобще забрави, че го е повтаряла цял месец преди това и все едно никога и нищо не е било.

Изминаха 103 (сто и три) денонощия! Вчера (31/10/2016г.) министър енерГЕПИка пак беше инсталирана на стола пред "журналистката" Ризова. От сайта на телевизията можете да видите 10 минутното словоблудство, на практика - поредната доза ... :

Теменужка Петкова: Трябва да опитаме да постигнем от дефекта ефект

А сега да проведем кратка викторина? Кой от вас ще познае от първи път дали "журналистката" зададе поне един от следните въпроси към министъра?

Отидоха ли нашите хора в Русия?

Откриха ли нещо? 

Върнаха ли се?

Докладваха ли?

Това, което са видяли, съответства ли на поръчаното или е нещо друго?

Още ли не са тръгнали?

Ама защо?

Ама нали Вие обещахте?

Ама нали Вие по същият начин обещахте да ни поевтините тока, като се разплатим с "американските" ТЕЦ-ове, с над 1 милиард, а после това не се случи?

А какво трябва да се случи с един министър, който системно не изпълнява обещанията си към хората?

А къде изчезнахте цели ТРИ седмици след 29-ти юли, когато бяхте извикани на инструктаж в централата на Росатом, в Москва?

Списъкът с въпроси може да бъде продължен, но това има смисъл само ако някой ги задаваше и настояваше за отговор. Познайте дали Ризова зададе поне един от тях?

image

След този разговор болшинството "национално-отговорни медии" го преразказаха, барабар с поредните обещания на министър енерГЕПИка за светло и прекрасно бъдеще. Но нито една "медия" не си спомни и не обърна внимание на матряла, какви са ги дробили двете каки преди 103 дни.

И какъв им е проблема на двете каки и на всички като и около тях щом матряла си чопли носа и безропотно продължава да им робува?

Георги Котев



Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9841528
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031