Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2016 11:19 - Грешка в превода за милиарди (допълнена)
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2517 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 26.10.2016 18:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вчера (25/10/2016г.) министър енерГЕПИка Теменужка Петкова ни удари с нова, много тежка секира. Това се случи на площадката на АЕЦ "Козлодуй", където тя се срещна и аплодира подписването на документи с представители на руски и френска фирми, за поредното ни мощно оскубване. Но нека се придържаме към протокола?

Ето как осветява събитието (из)родното Министерство на енерГЕПИката на интернет страницата си:

"Заедно с партньорите от Росатом завършихме успешно работата по дейностите за удължаване живота на 5-ти блок на атомната централа в Козлодуй. Двата блока на АЕЦ "Козлодуй" произвеждат 33% от енергията в страната, продължаването на тяхната работа е един от приоритетите в енергийния отрасъл за настоящето правителство". Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на официалното предаване на заключителните отчетни документи по проекта.

А ето как осветява същото събитие държавната корпорация Росатом:

25 октября 2016 года на АЭС «Козлодуй» прошло мероприятие, посвященное завершению работ по контракту между АЭС «Козлодуй» и Консорциумом АО «Русатом Сервис» - АО «Концерн Росэнергоатом» - EDF на обоснование возможности продления срока эксплуатации энергоблока № 5 АЭС «Козлодуй».

В превод:

"На 25 октомври 2016 година в АЕЦ "Козлодуй" се проведе мероприятие, посветено на приключване на работите (дейностите) по договора между АЕЦ "Козлодуй" и Консорциума АО "Русатом Серви" - АО "Концерн Росенергоатом" - EDF за обосноваване на възможността за продължаване срока на есплоатация на блок №5 в АЕЦ "Козлодуй""

Забелязахте ли разликата? Според (из)родното министерство удължаването на нещо си вече се е случило, а според Росатом до сега само се е установило, че удължаването някога е възможно да се случи. А сега де? Кое от двете е вярното?
Понеже съобщенията бяха публикуване вчера то аз не можах да заспя цяла нощ, но така и не разбрах, кое от двете твърдения е по-истинско и вЕрно.  А може би нито едно от двете? Така ми се струва по-справедливо? Нито една от двете страни в мероприятието не иска ние да знаем истината. В противен случай матряла ще разбере, че всъщност няма нужда от никакво удължаване и грабежа от джобовете му ще секне?

image

Случайната "грешка" за която ви разказах много ми напомня на подобна, на най-високо световно ниво, когато преди години САЩ и Русия играеха постановката РЕСТАРТ на отношенията помежду им. На бутона за рестартиране, в ръцете на министър Лавров и секретар Клинтън, по грешка е изписана руската дума ПЕРЕГРУЗКА (претоварване) вместо переЗАгрузка (презареждане).

Всички подобни "грешки" винаги се отразяват много тежко върху матрялите по целия свят, независимо къде. Така ще бъде и с вчерашната "грешка" на министър енерГЕПИка.

ЛЮБОПИТЕН ФАКТ! Вече ДВАДЕСЕТ часа след провеждане на описаното мероприятие самата АЕЦ "Козлодуй" все още не ни е осветила за радостното събитие. Сигурно единствената грамотна писарушка в тази фабрика е в болнични?

ДОПЪЛНЕНИЕ! Едва след публикуване на горното съобщение ядрената мафия реши да разсее мъглата и нареди на писарушката от АЕЦ-а да публикува уточняващо съобщение:

26.10.2016 УСПЕШНО ПРИКЛЮЧИ ВАЖЕН ЕТАП ОТ ПРОДЪЛЖАВАНЕТО НА СРОКА НА ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА 5 БЛОК

Следователно - грабежът продължава с пълна сила. А вие да не би се съмнявахте?

В съобщението не се уточнява още колко подобни ЕТАПи ще има, колко ни е струвал досегашния и колко да си приготвим за следващите. Подробности!? Бъдете благодарни и на толкова!

Георги Котев



Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9833060
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031