Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2016 18:19 - Владимир Путин: Вече сме в ерата на зелената енергетика
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2246 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 11.10.2016 12:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Това заяви днес в Истанбул Призедентът на Руската Федерация, по време на изказването си пред Световния енергиен конгрес, предава малко завоалирано информационна агенция ИТАР-ТАСС:
Путин: пока нет оснований говорить, что эра углеводородов идет к закату

"Путин: За сега няма основания да се твърди, че ерата на въглеводородите (течните изкопаеми горива - петрол и природен газ - бел. Г.К.) отива на залез"

Такова твърдение е разбираемо, за президент на страна, която разполага с огромни залежи от течни горива и иска да ги продаде максимално изгодно. В същото време, обаче, господин Путин има смелостта да признае:

Глава российского государства признал, что "человечество движется в сторону зеленой энергетики, это, безусловно, генеральный путь развития, правильный путь". "Спрос на возобновляемую энергию растет опережающими темпами по сравнению с энергией от традиционных источников. Внедрение самых передовых технологий, в том числе таких, как распределенная генерация, мощные накопители и так называемые умные сети, способствуют ускорению этого процесса", - добавил президент.

Главата на руската държава призна, че "човечеството се движи в посока на зелената енергия, това, безусловно е генералният път на развитие, правилният път". "Търсенето на възобновяема енергия расте с изпреварващи темпове по сравнение с енергията от традиционните източници. Внедряването на най-напредналите технологии, в това число и такива, като разпределение на генерацията, мощни акумулиращи станции и така наречените умни мрежи, способстват за ускоряването на този процес", - допълни президента.

image

В материала на ИТАР-ТАСС има още няколко твърдения на г-н Путин с по-съмнителна достоверност, поради което и няма да ви занимавам с тях. Който иска да ползва горния линк и сам да се запознае.

Признанието за възобновяемите източници на енергия е повече от истинско, своевременно и правилно. Изводите си остават за нас. А докато ги правите не изпускайте от внимание факта, че (из)родната политико-енерГЕПИйна мафия е готова да ни изтреби до един само и само да ни построи поне още една АЕЦ.

Георги Котев

image





Гласувай:
4



1. appen13 - Драги ми ЕНЕРГИЕН МУНЧО, само за обща култура...
11.10.2016 12:01
...да те открехна, че за НОРМАЛНИЯ ЖИВОТ на всеки човек на планетата са нужни около 2 кВт/ч условна ел.енергия дневно .
При условие, че днес населението на Земята вече е 7 милиарда, това означава, че за да живеят НОРМАЛНО тези хора са нужни 14 тераВт/ч ел.енергия дневно.
А днес съвкупно от ВСИЧКИ енергийни източници - въглища, хидроенергетика, газ, нефт, ядрена енергетика, фотоволтаици и ветроенергетика се добива МАЛКО ПОВЕЧЕ от 2 тераВт/ч ел.енергия.
Просто ЛИПСВАТ някакви си 12 тераВт/ч ел.енергия.
Трябва да си психопат, за да вярваш, че зелената енергетика може да дава повече от 1-1.5% от добиваната електроенергия изобщо някога, и то в най-добрия случай евентуално. По чисто физически причини свързани с физическите закони на ел.енергията !
Единственият път за покриване минималните потребности на човечеството е термоядрената енергетика на база уран-238 и торий в които са съсредоточени над 86% от енергийните ресурси на планетата. Защото в наличните запаси от нефт, газ, въглища, уран и т.н. се съдържат едва около 12.5% от енергийния потенциал на Земята.
Каква"зелена енергетика", това си е една АБСОЛЮТНА ИЗМАМА от началото до края, която обогатява зелените спекуланти и някой от нео-колониалните страни като Райха и САЩ и си е чисто ЕНЕРГИЕН ИМПЕРИАЛИЗЪМ и ЕНЕРГИЕН ГЕНОЦИД над човечеството !
цитирай
2. krumbelosvet - Признал си е,
11.10.2016 12:25
значи, без бой.
цитирай
3. gikotev - Re: Драги ми ЕНЕРГИЕН МУНЧО, само за обща култура...
11.10.2016 12:40
След кратък размисъл реших да пусна коментар №1, за да покажа нагледно основанието ми за искане към Блог.БГ час по-скоро да въведе опция БЛОКИРАМ, за да спася от нервни терзания северно-корейката, която редовно ме посещава и се напъва да си изхожда по теми, които не са и запозната.
Ще поясня! За целта след края на статията поставих нова графика, която показва сумарното производство на електроенергия в целия свят, за последните 16 години. Видно от последната колонка за 2015-та година сумарното производство на ток в света е около 24 000 ТВт.ч (Тера-Ват-часа). Като разделим това число на броят на дните в годината 365 се получава средно-дневно производство над 65 ТВт.ч, А болният мозък твърди, че то било повече от 32 пъти ПО-МАЛКО. Явно точно толкова пъти е по-малко сивото вещество в черупката му по сравнение със средно интелигентен човек.
Още по абсурдно е твърдението му, че термоядрената енергетика се основава на уран-238. Комуноидното просто не разбира за какво говори.
На недоразумението не препоръчвам повече да се напъва да плюе, защото ще се обезводни без причина. Повече негов коментар няма да бъде видян тук.
А към Блог.БГ се обръщам с поредния призив, да въведе опция БЛОКИРАМ, за да гарантира хигиената на чистите къщи. В противен случай ще напуснем бардака и свят широк ... мажем да си пишем на други места. Може да не са български, но ще бъдат коректни.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9871249
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930