Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2016 10:19 - "Изкуството на енерГЕПИката", от Бойко Борисов
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2442 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Сега ще ви покажа 1:1 култов документ от схемата по грабежа АЕЦ "Белене", който е произведен по времето на кабинета Борисов1, от Агенция за държавна финансова инспекция (АДФИ), ръководена тогава от настоящият министър на енерГЕПИката Теменужка Петкова. Документа се нарича Доклад за извършена финансова инспекция на "Национална електрическа компания" ЕАД. Преди да ви го покажа, обаче, е задължително да ви въведе в схемата.
Проектът АЕЦ "Белене" е прекратен от кабинета Борисов1 на 28-ми март 2012-та г. ЗАПОМНЕТЕ тази дата! Прекратяването е станало с гласуване на Предложение-Доклад по темата, изготвено и внесено на заседанието на правителството от тогавашният (същият е и сегашен) министър на финансите Владислав Горанов, заедно с тогавашният министър на енерГЕПИката Делян Добрев. Докладът на АДФИ, който ще видите след малко, не фигурира сред основанията за исканото прекратяване на проекта. Докладът на АДФИ, който ще видите след малко,е поръчан от министърът на финансите едва след гласуването за прекратяване на проекта. Той е прекратен на 28-ми март, а проверката описана в доклада на АДФИ е проведена в периода 6-ти - 11-ти април 2012-та г. В белия свят нещата се правят на обратно. Първо се правят проверки и констатации, а след това се вземат решения. В страната на организираната престъпност, естествено, всичко е точно обратното. И това не е случайно! Това е част от "Изкуството на енерГЕПИката".
В рамките на този материал няма да е възможно да ви покажа и разкажа цялто майсторство на авторите, но поне можем да започнем да се учим. И тук е момента да ви покажа обещания Доклад на АДФИ, който предстанлява
документ от 40 страници PDF формат, който можете да видите от ТУК. За въведение в изкуството на енерГЕПИката съм ви подготвил един от бисерите в това съчинение, който се намира на страница 26/40 и изглежда ето така (за по-добър прочит кликнете с мишката върху долната снимка):

image

На частта от Доклада, която ви предлагам за наблюдение и размисъл, има ТРИ изречения. Първото и третото са с удебелен шрифт. Като за начало искам да насоча вашето внимание към последното, ТРЕТОТО, най-долното изречение на снимката, което започва със "За периода от 26.11.2006 г. ...". В него има ТРИ дати. Липсващата дата е тази, която ви помолих да запомните по-горе - 28-ми март 2012-та г. Така общо датите стават ЧЕТИРИ. А сега пак прочетете последното изречение от снимката. Помислете! Стана ли ви ясно нещо? А? Има проблем? Прочетете още веднъж! НИЩО?
Добре. Нека се опитам да поясня. Споразумението е било в сила от 29-ти ноември 2006-та до 28-ми март 2012-та години, когато е било стопирано от правителството. Това са две от четирите дати. А сега пак вижте останалите ДВЕ дати. Те би следвало да съвпадат с последните ДВЕ, дето току-що ви казах. Съвпадат ли? Не съвпадат? А? Защо? Какво означава това?
Бихте ли прочели още веднъж последното изречение от снимката? От него следва, че допълнения към споразумението за бъдещото изграждане на АЕЦ "Белене" от 29-ти ноември 2006-та година са могли да бъдат сключвани (между НЕК и Атомстройекспорт) извън рамките на действие на самото споразумение. Три дни преди влизането на споразумението в сила и още три дни след неговото обезсилване.
Именно едно от споменатите 14 допълнения към споразумението се сочи за главен виновник за присъдата от € 620 милиона плюс ежедневните неустойко от по
€ 167 000.
Сигурен съм че някои от вас ще започнат да мрънкат, че разминаването в датите е дребно недоглеждане.  Но дали това е така? Ъ-ъ! Почти всяка буква, дума и изречение в този документ цели единствено и само замазване на едно гигантско престъпление и въобще няма грижа за неговото разкриване и наказание. Ако не вярвате опитайте сами.
Вижте първото изречение от горната снимка, започващо с "Националното законодателство ...". Направете си труда. Пребройте, колко пъти това изречение се среща в 40 страничния текст? А? Толкова ли е трудно? Фасулска работа? Добре!
В доклада от инспекцията има още подобни текстове, които се срещат по НЯКОЛКО ПЪТИ в 40 страничния текст. Защо? Какъв е смисълът от многократни повторения на едни и същи неща? Сещате ли се?
И за финал на първата част от "Изкуството на енерГЕПИката" ще ви дам последна задачка. Едно от 14-ти допълнения към споразумението не е цитирано и показано в предложения опис. Кое е то и защо липсва? За това ще си говорим един друг път.

Георги Котев



Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9876687
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930