Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2016 11:19 - БТА: А защо не опитаме с ядрена бомба? (допълнена)
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2642 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 17.09.2016 19:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
МЕГА скандална бомба взриви тази нощ Българска телеграфна агенция публикувайки в малките часове (03:25 на 17-ти септември) следната новина: "България ще погаси голяма част от дълга си за АЕЦ "Белене" до края на годината, заяви руски заместник-министър"

За да прочетете целия текст на тази новина, трябва да сте абонирани за новините на БТА.

Много "български медии" посрещнаха тази сутрин читателите си със следното позоваване на БТА:

"
"Разбира се, тази сума е доста голяма за българската страна, но въпреки това намерихме варианти за погасяване на тези задължения", отбеляза Герасимов, като обясни, че това вероятно ще стане на няколко транша. Първият, в размер на 400 милиона евро, ще бъде платен на "руската страна до края на годината", посочи той."

ВЯРНО ЛИ Е ТОВА? БТА се позовава на ИТАР-ТАСС. Да видим какво съобщава руската информационна агенция?

image

Снимката е от сайта на Министерство на енергетиката. В средата е министър Теменужка Петкова, а в дясно - зам-министърът на правосъдието на Русия

Публикацията на ИТАР-ТАСС е от 16-ти септември, в 23:08 часа. Понеже Руската федерация не превърта часовниците си на лятно време София и Москва се намират в един и същи часови пояс сега. Това означава, че публикацията на ИТАР-ТАСС е изпреварила тази на БТА с ЧЕТИРИ часа и 17 минути. Ето я и самата нея:

Герасимов: участие РФ в строительстве газового хаба в Болгарии зависит от гарантий

Российская сторона будет рассматривать все предложения болгарской стороны, которые могли бы убедить наш хозяйствующий субъект, заверил первый замминистра юстиции РФ

ВАРНА /Болгария/. 16 сентября. /Корр. ТАСС Игорь Ленкин/. Участие России в реализации проекта строительства газораспределительного центра "Балкан" в Болгарии будет зависеть от гарантий и объема поставок. Об этом в интервью ТАСС по итогам встречи сопредседателей Межправительственной комиссии по экономическому и научно-техническому сотрудничеству (МПК), состоявшейся в Варне, сообщил первый замминистра юстиции РФ Сергей Герасимов.

"По газовому хабу "Балкан" (по сравнению с проектом "Белене") ситуация менее оптимистичная. Российская сторона будет рассматривать все предложения болгарской стороны, которые могли бы убедить наш хозяйствующий субъект ("Газпром") в том что, во-первых, этот проект интересен, с точки зрения объемов газа, - отметил он. - Вторая составляющая - это гарантии, которые должны предоставить болгарская сторона и Еврокомиссия. Если "Газпром" согласится на поставки газа для болгарского хаба, то ни при каких обстоятельствах, никакая из сторон не могла бы отказаться от его реализации".

Видно от руският текст там въобще не се говори за график за изплащане по пприсъдата заради АЕЦ "Белене", конкретни суми или срокове.

Ето и съобщението на Министерство на енергетиката за същата среща, което беше публикувано привечер на 16-ти септември, където също нищо такова не се говори:


Възможностите за засилване на сътрудничеството между България и Русия бяха обсъдени на работна среща между съпредседателите на Междуправителствената комисия

НЕЩО ПОВЕЧЕ! На 14-ти септември лично премиера Бойко Борисов заяви, че решение на проблема тепърва ще се взима ("
Бойко Борисов: Ако не им дам ще ме ..."), а от тогава до сега не е имало заседание на МС. Как е възможно тогава да се говори за конкретика?

Какви таласъми са гонили по нощите в БТА? Какви и чии поръчки са изпълнявали? Може би скоро ще разберем?

ДОПЪЛНЕНИЕ!

ТРИ часа след горната публикация БТА пуска ново съобщение, цитирайки министър Петкова:


До края на годината ще бъдат платени 400 милиона евро по задължението за изработеното оборудване за АЕЦ "Белене"

Мездра, 17 септември /Ива Спасова, БТА/ До края на годината ще бъдат платени 400 милиона евро, или основната част от определеното с решение на арбитражния съд в Париж задължение за изработеното оборудване за АЕЦ "Белене", съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова в Мездра в отговор на въпрос. Тя уточни, че на състоялата се в...

Няма, не се цитира и не е известно в публичното пространство да има решение на държавен орган - министерство, правителство или парламент за подобно действие. Очевадно става въпрос за НАЙ-ГОЛЯМОТО престъпление на века. Никой все още не е виждал и все още не желае да види това, за което ще плащаме!

Георги Котев


Тагове:   бта,   бомба,   итар-тас,   герасимов,


Гласувай:
8



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9840927
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031