Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2016 13:19 - Министър енерГЕПИка: Нокаутирах Росатом
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1235 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 10.09.2016 13:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
По този начин вчера следобед "българските медии" се опитаха да ни представят срещата на министъра с представители на руския клон на ядрената мафия, ако повЕрваме и приемем, че такава среща въобще се е състояла. "Медиите" се позовават на официално съобщение на уеб-страницата на министерството на енерГЕПИката, където се казва буквално следното:

"
От българска страна бе поставен въпросът за получаване и преглед на сертификатите и документите за произведеното оборудване от АО "Атомстройекспорт" за проекта АЕЦ "Белене", както и извършване на инспекция на място."

Но дали това е наистина така? Нека си припомним пак, какво заявява лично министъ Петкова месец и половина по-рано в студиото на бТВ, на 21-ви юли, гостувайки на "журналистката" Ризова:

Цветанка Ризова – Първо да започнем от там. Първо, някой виждал ли е този реактор? Няколкото човека, които ми гостуваха в студиото изразяват съмнение, че този реактор изобщо е произведен. Има ли българин, който да е оторизиран, да е лице което има значение за удостоверяването, да е видял този реактор произведен, да е видял, че пише, че е реактор за АЕЦ „Белене”? Кой е виждал този реактор?

Теменужка Петкова – Това с което ние разполагахме до вчера са доказателствата, които са събрани в хода на арбитражното производство и в тези доказателства съществува информация, която по хода на арбитража е изискана от Атомстройекспорт и са предоставени надлежни документи, които доказват степента на завършеност на двата реактора. Единият реактор, съгласно тази документация е завършен на 100%, другият реактор е почти завършен на 90%. Но разбира се, ние също като Вас си задаваме този въпрос. Трябва да видим, какво в крайна сметка трябва да платим. Така че изискахме ...

ЦвР – Няма ли да отиде някой да го види този реактор?

ТП - ... изискахме от нашите партньори от Атомстройекспорт (АСЕ) да ни предоставят подробна информация във връзка с това оборудване. Вчера получихме тези списъци с информацията, която се съдържа в тях по отношение на отделните модули от това оборудване, тъй като това не е едно оборудване, което представлява някакво компактно произведение. Нали това са части от този реактор, които ще се сглобят на място. Точно така. Но така или иначе ние изискахме тази информация. Партньорите ни от АСЕ ни я предоставиха във вид на техническа документация и сега предстои, може би другата седмица колеги от НЕК, експерти в тази област ще отидат на място, за да може да видим това оборудване в каква степен на завършеност е, в какво състояние е.


image

Значи Теменужка и компания вече имат документите и доказателствата за произведеното оборудване, за АЕЦ "Белене", но това не им пречи да проявят прословутата българска "смелост" за да ги поискат още веднъж, га че никога не са чували за тях? От друга страна, ако ако българските експерти са заминали за Русия, за да търсят невидимите реактори в края на юли, то те отдавна трябваше да са се върнали и рапортували? Не ли? Вместо това националната героиня Теменужка Петкова "поставя въпрос" - а не може ли няколко наши продажни душички да се поразходят за няколко дни до Сибир, за да може с още някой и друг месец да удължим трупането на ежедневните неустойки от по € 167 000, а после да си поделим сумата?

Това "българските медии" наричат "България поиска да види", което може да се преведе, като "Теменужка се направи на мъж пред Росатом"?

Имало ли е въобще среща, за която съобщиха вчера МЕ и "медиите"? Повече от съмнително! Първо - няма поне една снимка от срещата. Когато на 29-ти юли министърката беше унизително привикана в централата на Росатом в Москва поне показаха снимка, а вчера НЕ. Второ - пак от края на юли Росатом съобщи за срещата на уеб-страницата си. Вчера и днес - НЕ. От официалното съобщение на МЕ следва, че Теменужка се е срещала сама със себе си и си е говорила сама. Освен нейното име не е посочен абсолютно никой друг, поименно, който е присъствал на мероприятието. Нито от българска, нито от руска страна. Да се крият имената на хората, които решават съдбата на милиарди левове, на най-бедния народ в ЕС е повече от подозрително?

Трябваше да направя това уточнение заради неразбирането на "
Министър енерГЕПИка: Честит 9-ти септември, олигофрени!".

Сметката остава да я платим всички ние.

Георги Котев


Тагове:   нокаут,


Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9836624
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031