Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2016 10:19 - Най-нещастният ядрен реактор на света
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2783 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вече целият свят разбра, че преди малко повече от месец, на строителната площадка на АЕЦ "Беларус", в едноименната държава, беше счупен съвсем нов, преди още да бъде инсталиран ядрен реактор. Това е уникално събитие в световен мащаб още повече, като се има предвид, че счупеният реактор е от прехваленото поколение "3+". Сега ще предложа на вашето внимание два популярни документални филма, които буквално КРЕЩЯТ, колко новият реактор от типа ВВЕР-1200 (водо-воден енергиен реактор, с електрическа мощност на блока за който работи от 1200 МВт) е най-по-най добър.
Крясъка във филмите се изразява в многократното повторение на суперлативата НАЙ-НАЙ (САМыЙ-САМыЙ - на руски език). Първият от двата филма така и се нарича:

image

Самото видео е дълго 22 минути и можете да го видите по-долу. Филмът е преизпълнен с лъжи, което и най-вероятно предопределя трагичната му съдба, която го сполетя преди месец в Беларус, но са възможни и още случки. За да не ви досаждам ще ви обърна внимание на само ДВЕ от множеството лъжи в това видео.

ЛЪЖА №1 - Мощността на всички ядрени реактори по света се определя по номиналното му натоварване в ТОПЛИННИ Мега-Вати (МВт). Пак повтарям - в топлинни, а не електрически МВт. 1200 в името на реактора показват електрическите МВт - номиналната мощност на електрогенератора, на блока за който работи реактора. Съгласно истинските характеристики на реактор ВВЕР-1200, според генералния му конструктор (ХИДРОПРЕСС - вижте ТУК) неговата номинална ТОПЛИННА мощност е 3200 МВт. (Три хиляди и двеста Мега-Вата.) Това ли е НАЙ-НАЙ-МОЩНИЯТ ядрен реактор в света? Ъ-ъ! В света отдавна има и работят няколко и много по-мощни ядрени реактори, от същият констрективет тип (корпусни реактори с вода под налягане). Ще ви дам само един пример, а вие можете да си намерите още.
САЩ, щат Илинойс (88 километра юго-западно от Чикаго),  АЕЦ "Брейдууд", блок №1, номинална топлинна мощност на реактора 3645 МВт. Блокът е пуснат в експлоатация през 1987-ма г. (когато е пуснат и блок №5, в Козлодуй) и има лиценз за експлоатация до 2026-та г. Недоверчивите могат да се убедят в това от уеб-страницата на американския ядрен регуратор ТУК. Пак там можете да откриете още няколко по-мощни реактори от прехваления ВВЕР-1200.

ЛЪЖА №2 - Това е една от ТОП 3 лъжите на цялата световна ядрена мафия, а именн, че ядрения реактор е СЪРЦЕТО на всяка АЕЦ. Ъ-ъ! нЕма такова нещо! По принцип между енергиен блок, на която и да е АЕЦ, и човешкото тяло може да се прави аналогия и сравнение, като между живи организми. ДА, това е приемливо от научно-популярна гледна точка. НО, това трябва да се прави коректно и почтено!
Човешкото сърце е ПОМПА, която тласка кръвта да циркулира по тялото. Всеки ядрен енерго-блок си има съответните помпи, които се занимават с тази функция, но те не се наричат ядрени реактори!!! Истинската функция на ядрения реактор в тялото на енергийния блок е СТОМАХ! Именно стомах! А храната, с която се храни този стомах се нарича ядрено гориво.
Защо тогава ядрената мафия от десетилетия заблуждава цялото човечество, че стомаха е сърце? Отговора е много прост! Нямат отговор на следващия въпрос - Какво правим с АКОТО, когато то трябва да се изходи от стомаха, за да освободи място за следващата порция? Ето това е! Няма тоалетни за смъртоносното АКО на ядрената мафия.

Вторият филм, който ще ви предложа е пак във възхвала на ВВЕР-1200. Той е малко по-дълъг (44 минути) и е производство на Discovery Channel Russia. Неговото основно достойнство е, че хвърля повече светлина върху непресекаемата връзка между ядрените оръжия и "мирната" ядрена индустрия. Другото му достойнство е осветяването на разликата между реакторите ВВЕР и чернобилските РБМК. И в двата филма действието се развива в Ижорские заводи, област Ленинград, мястото къдети би следвало да са произведени и двата реактора за проекта АЕЦ "Белене". Ако действително са произведени.

И преди да се насладите на НАЙ-НАЙ нека ви припомня и историята на счупването му от преди малко повече от месец в Беларус. Това можете да сторите от двата материала:

Президента на Беларус Лукашенко: Черна котка ми мина пътя

Пробутват ни счупен ядрен реактор (допълнена)

Двата филма са под името ми.

Георги Котев








Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9866280
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930